• Gemma

    Konfettiregn

    Din glamourdusch i grådasket.

    Idag har vi varit hos veterinären höll jag på att säga, fast jag menade MVC. Där mätte, kämde och lyssnade vi på min saftiga julkula. Monstret satt bredvid på sängen och torkade bort gelé med allvarlig min (hon älskar ju att känna sig behövd). Sen gick vi iväg genom det fallande snöluddet till biblioteket där jag mest sträckte ut mig i en soffa medan miss M byggde pussel och såg till att de mindre barnen inte fick komma i närheten av "hennes" böcker.
    Nu har vi ätit lunch; i eftermiddag blir det fika på stan och kanske lite karusellåkande. Jag älskar de där klassiska djurkarusellerna!

    Hur mår ni andra?

    Kram, G

    PS: Mitt julgodis smakar smaskens, både kolan och dajmen. Känner mig hur nöjd som helst med min insats.

  • Svar på tråden Konfettiregn
  • Lapinette

    Mlle M - om era vänner ska köpa hus på Lidingö hoppas jag det är nära bron. Själv har jag titta tpå hus sen vi flyttade hit för 3,5 år sedan men jag kollar alltid på sl.se att det inte tar max 30 minuter att ta sig till t-centralen. Vill bo i hus men det får inte vara jobbigt at ta sig in till stan.

    Låter som en härlig middag! Vi var själva alldeles för mätta för att orka ta någon efterrätt så det blev den dagliga chokladbiten när vi kom hem istället. Gott med persiskt men oj vad jag stinker vitlök nu.

    Trevlig helg!

  • Lapinette

    Så nu är resan ned till Österrike bokad ! Tar en långhelg i mitten av mars och hoppas nu på strålande sol och massor med snö.

  • Happyasahippo

    Vilka schyssta gourmethelger ni har haft, plankstek och lyxpizza mm
    Var nagonstans pa Lidingö var ni Lapinette? jag är delvis uppvuxen där men tycker ocksa att det är en svar ö med just kommunikation...

    London rapport: Utomförtäfflig helg!

    Hotell: Metropolitan var trevligt men inte spektakulärt och servicen var inte sa imponerande. Skulle i fortsättningen ga tillbaka till St. Martins Lane eller Sanderson da bada är hippare, bättre och roligare.

    Mat: Nobu blev det inget av eftersom vi anlände 5 minuter för sent och därför missade var reservation trots att jag ringt innan...
    Asia de Cuba: Suveränt god mat; säger bara deras enastaende Thai Beef Salad är to die for
    Massa drinkar pa SML Baren; skojig överraskning att de serverade var favvo Ruinart Blanc de Blancs som huschampagne per glas.

    I övrigt njöt vi av London, tömde Selfridges (maken köpte en supersnygg Armani kostym och jag ett par snygga Hudson jeans, och hann även med att skaffa en kostym till mig) botaniserade pa Harrods och var jätteturistiga och akte London Eye pa kvällen. Söndagen blev häng i Notting Hill och smaplock pa Portobello Road innan vi flög hem igen.
    Tyvärr fick jag nagon magsjukevariant i fredags som lag och spökade hela helgen och slog ut helt fullt i morse. Trots det sa lyckades jag släpa mig till jobbet och är nu fullständigt dödstrött...

    För övrigt kan jag meddela att del 1 av var genetiska radgivning är avklarad: Vi har bada rätt antal kromosomer osv. Ehh...pa nagot vis hade vi liksom väntat oss det eftersom vi bada är tämligen sunda och friska sa det kändes inte sa där väldigt konklusivt. Aterstar nästa och sista delen...

  • Happyasahippo

    Förresten: Berlin tips please! Vet ni nagot bra hotell och bra restaurang? Vi ska dit nästa helg nämligen och fira en kompis' födelsedag.

  • Mlle M

    Happy: Jag kan tipsa om lite hotell i Berlin: Kudamm området; Q-hotell, bra läge klaustrofobiska hissar, Bliebtreu bott där 5-6 gånger, jättebra pris och suverän Deli i bottenvåningen,

    Hilton på Gendarmenmarkt är helt ok men såklart är det läget som är bra, Hilton är ju inte direkt superspännande. Om priset är ok skulle jag hellre bo på hotell de Rome, har aldrig bott där men verkar suveränt och baren är jättetrevlig.

    Lux11 ligger också bra och verkar toppen har tydligen en ny restaurang som också verkar cool, kan tyvärr inte namnet men borde kunna googla fram det.

    Vad gäller restauranger gillar jag Grill Royal, kul atmosfär och god mat, tycker institutionen Borchard känns lite overrated, maten är bra men servicen verkligen lite sådär, den enda gången vi fått ok service (förutom luncherna som är helt ok) är när vi varit där med en vän till mannen som skrivit en bok om restaurangen men ändå knappt då heller Gillar Gendarmerie runt hörnet mycket mer, suveränt god mat. Alla talar så väl om Ma som ligger på baksidan av Adlon hotell, skall tydligen vara super. Hmmm....jag gillar också Austreria på Kudamm för skaldjur, oj, det finns ju så många bra ställen i Berlin.

    Är just nu hemma hos mina föräldrar i ett snöigt Sverige, i eftermiddag vankas det semlor och jag skall jobba lite nu eftersom jag är "ensam hemma" under förmiddagen förutom mina föräldrars charmerande tax som börjar bli lite till åren och som bestämt vill ha sällskap och bli kliad varje sekund när jag är hemma!

    Lapinette: Härligt med Österrike i Mars! Var i Österrike skall ni??

    Blev lite snabbt och hastigt inlägg men tänkte bara komma med lite snabba Berlin-tips till Hippo om du fortfarande letar och researchar. eeh...reserachar.....

  • Lapinette

    Mlle M - Vi ska till Wolfurt nära Bregenz, Bodensee. Min man jobbade där, Dornbirn, under ett år så det är fd kollegor och numera kompisar som vi ska hälsa på. Därifrån blir det dagsutflykter upp till olika skidorter. Brukar normalt ta en dag över till St Anton och så lite åkning uppe i någon av de mindre skidorterna i Vorarlberg.

    Happy - vi var ju i Berlin i oktober men jag kan inte direkt ge något tips då jag inte blev så där jättekär i staden ... men jag skyller på vädret och att vi och sällskapet ville göra helt olika saker.

  • Mlle M

    Lapinette: Vad roligt! Vi stannade i Bregenz på vår väg till St Moritz häromveckan då jag gärna ville kolla in Wolfords factory outlet. Mannen envisades med att den låg i Wolfurt varpå vi svängde av motorvägen i Wolfurt bara för han envisades så, jag tyckte mig minnas att den var i Bregenz då jag sett den utanför fönstret vid något annat skid-tillfälle då vi åkt igenom Bregenz för att undvika trafiken i den eländiga tunneln! Tillslut kom vi dock rätt men jag tyckte nog outlet butiken var sådär. Hittade några billiga tights och en bh men tycker priserna iofs var rätt höga för att vara outlet.

  • Lapinette

    Mlle M - då behöver vi inte göra ett stopp där. Vi landar mitt på dagen i Zürich på fredagen så den dagen kommer vi inte åka skidor utan lär ha en del tid över innan vi åker till våra vänner. Får se vad vi hittar på.

  • Mlle M

    Lapinette: Det fanns ohyggligt mycket varor men tyckte snarare att priset inte var så lågt som "outlet" men tror säkert man kan göra fynd på badkläder, klädkollektionen etc om man tar lite tid på sig, jag hade ju hoppats på billiga tights vilket väl kanske är lite väl standard för att "dumpa" på outlet.

Svar på tråden Konfettiregn