• Gemma

    Konfettiregn

    Din glamourdusch i grådasket.

    Idag har vi varit hos veterinären höll jag på att säga, fast jag menade MVC. Där mätte, kämde och lyssnade vi på min saftiga julkula. Monstret satt bredvid på sängen och torkade bort gelé med allvarlig min (hon älskar ju att känna sig behövd). Sen gick vi iväg genom det fallande snöluddet till biblioteket där jag mest sträckte ut mig i en soffa medan miss M byggde pussel och såg till att de mindre barnen inte fick komma i närheten av "hennes" böcker.
    Nu har vi ätit lunch; i eftermiddag blir det fika på stan och kanske lite karusellåkande. Jag älskar de där klassiska djurkarusellerna!

    Hur mår ni andra?

    Kram, G

    PS: Mitt julgodis smakar smaskens, både kolan och dajmen. Känner mig hur nöjd som helst med min insats.

  • Svar på tråden Konfettiregn
  • Izunia

    Vad roligt att vi alla ska till Österrike i mars! Vi kanske får bestämma en skiddate i st anton?

  • FruFräken

    Happy/Mlle M: jag gillar också Berlin jättemycket! Sist bodde vi på ett hotell i Prenzlauer Berg (nära Kastanienallee) men jag minns förstås tyvärr inte vad det hette.... billigt och trevligt var det i alla fall, fast då hade vi fint väder och resesällskap som ville göra samma saker (lite middag, något museum, lite drinkar, ut och dansa, bruncher, strosa på stan...).

    Efter en vecka i den spanska solen så gör jag äntligen skäl för mitt nick Härligt med fräknar på näsan och lite ny energi! Här är det ganska grått idag och dessutom har dotter börjat testa gränser så smått så det är mycket NEJ!! Då behövs all energi som finns....

    Tusen tack för alla NY-tips också! Jag suger åt mig allt som en svamp. Till slut blev det ett hotell i Midtown Manhattan trots allt - svårt när man är flera sällskap som reser tillsammans att jämka ihop alla viljor. Tror det kommer att bli toppen.

  • FruFräken

    Förresten, Gemma - gaaah, till mig sa de att man inte ska träna på 6-8 veckor efter förlossningen och helst inte så länge avslaget är kvar. Kroppen är tydligen inte redo för den belastningen så pass tidigt. Så huva, ta det lugnt så du får tid att läka. Det är inte att leka med.

    För övrigt är du min 2-barnschock-idol också.... manikyr!!! Tar jag mig inte ens tid till nu, lat och bekväm

  • Happyasahippo

    Ja! Berlin tips mottages tacksamt!!
    Fast.. just nu ser det ut som om det kanske inte blir nagot eftersom maken troligtvis kommer att aka till Australien nästa vecka pa ett 9 veckors projekt. Eftersom det skulle vara första upptakten till eventuell flytt dit eller till Singapore sa känns det jättespännande även om det är en smula trist att han skulle vara borta sa länge...

    Fru Fräken: Midtown är bästa kompromissen och enklast att ta sig överallt. Skulle ocksa bo där om jag var 'vanlig turist' sa jag tror det är ett bra val. Är lite avis pa er som har NY att se framemot.

  • Izunia

    Kan säga att Swarovski Crytal world också var en smula bescikelse. Visst var butiken väldigt stor (och jag åker gärna dit igen för att köpa snygga kristallpennor) men det var ingen som helst rabatt.... och museet var dötrist.

  • Lapinette

    Tror det varken blir Swarovski eller Woolford utan en stor wienerschnitzel istället .

    Hippo - trist att det kanske inte blir något Berlin men Australien kompenserar ju ganska bra.

    Gällande vår NY-tripp så bokade maken helikopterfärd i helgen. Så nu är helikopter bokad samt Mamma Mia. Vet att han även kikar på lite trevliga restauranger .

  • Gemma

    I helgen var vi hos mina föräldrar och i söndags åkte mannen iväg men vi stannade till i måndags, sen var jag singelmamma fram till kvart över sju när det stod en lammstek med rönnbärsgelé på bordet med karljohansås och sallad och bönor, dessförinnan hade jag lämnat på dagis, åkt till sjukhuset och blivit gynundersökt av ung manlig läkare och skäggig manlig at-läkare (måttligt festligt), sen TRÄNADE jag med fria vikter på vardagsrumsgolvet, jag har JOBBAT och ska så göra resten av veckan, korrat en krönika som min författarväninna så vänligt skickade till mig halv elva i går kväll, tagit tag i vår hotande bostadslöshet (mailat fram och tillbaka med förmedlingen), ringt MVC flera gånger och bokat av kollen i morgon för jag HINNER INTE, hämtat monstret och läst med henne, lagat brakmiddag som sagt medan jag ammade lillmonstret för han är som ett plåster på kvällarna och vill absolut inte vara ensam en sekund, nattat stormonstret och nu är mannen iväg och handlar och jag är SÅ GALET TRÖTT. Nu ska jag helt enkelt lägga mig. Och försöka sova bort det där som känns som fetvadd i huvudet.

    Kram på er, G.

  • Gemma

    Fan vad det där var obegripligt. Mannen reste alltså till finland i måndags och kom hem idag, i morgon åker han till norge och stannar över natten, fredag blir det Emmaboda och... någon sovmorgon lär jag inte få förrän till helgen. Tvärtom till och med för jag har insett att jag kommer behöva gå upp ännu lite tidigare för att hinna amma lillmonstret och ge stormonstret de 45 minuternas frukostro som hon behöver för att trycka i sig en liten smörgås.

    Hur gör man???

Svar på tråden Konfettiregn