• FruFräken

    Konfettiregn

    Gemma - En efterlängtad och välbehövlig glamourdusch! Även om grådasket faktiskt, i alla fall tillfälligtvis, har förbytts i ett vinterlandskap. Riktigt tjusigt och lite ljusare.

    Glamouren lyser annars med sin fråvaro i de sista skälvande dagarna av "gaaah-allt-ska-bli-klart-före-jul"-stress. Idag står de allra sista julklapparna på göra-listan och dessutom är det myycket jobb som ska slutföras innan jag kan ta julledigt med gott samvete. Fast adventsstjärnan i fönstret gör sitt till för att höja humöret, och min fina röda julstjärneblomma mår kalas och växer. Och julkorten till släkt och vänner på annan ort gick iväg igår, så helt ur fas är inte familjen Fräken.
    Härligt med en alldeles egen julkula!

  • FruFräken

    Oooh, Lapinette, New York!!! Och guess what: vi åker också Har bokat en resa över påsk tillsammans med goda vänner och ser såå mycket fram emot det. Det är första gången i New York för mig, så glamourtjejer: ALLA era bästa New York-tips är otroligt välkomna. Allt ifrån boende (har bara bokat flyg än, inte hotell), aktiviteter, restauranger förstås...! Vi ser jättemycket fram emot resan. Vad har ni för planer Lappis? Schysst sätt att fira sin födelsedag!!

    Idag: fredag och dessutom slutspurt inför julledigheten. Fattar inte vart den här hösten tog vägen!??

  • FruFräken

    Låter superhärligt Lappis!! Av vännerna vi reser med är det en av tjejerna som har varit i stan förut, så hon lär ha en hel del idéer och är dessutom en projektledartyp Men jag vill ändå ha massor av tips från er tjejer som har varit där. Tycker att halva nöjet (nästan) är att planera och se fram emot en rolig händelse. Ja, jag vet, lite udda, jag är typen som ine gillar överraskningar. Men åh vad kul det ska bli!!! Och lillbönan får vara hos sin farmor och farfar, det uppskattar hon nog mer än Manhattan.

  • FruFräken
    Svår balansgång det där! Fast... det är ju en bra kompromiss att du fick vara med och välja resmål (speciellt om ni fick till ett bra pris på det sättet!) och så får han överraska på plats med mysiga aktiviteter. Alla glada Helikopterfärd låter grymt, förresten. Jag ser också fram emot schyssta muséer och shopping, och mycket tid med mannen och vännerna. Åh, längtar!!! Fast först, som sagt: slutspurt för året. Och sen julledigt.

    Gemma, hur mår din egen julkula nu? Snart dags för den att omsättas i en alldeles egen person!
  • FruFräken

    Lapinette, shit vad ni reser, gud vad härligt!! Själv jobbar jag endast idag samt mån-tis nästa vecka och sen är jag ledig till efter nyår. Sååå skönt! Blir det jul med mannens släkt i la France? Och härligt med Thailand, har varit där ett par gånger och hunnit se både norr och söder. Gillar jättemycket och skulle gärna resa tillbaka men det får bli när lillbönan är lite större. Sol och värme, mmmm!

    På ego-kontot: shoppade fin liten nyårsblåsa igår draperad över ena axeln och den var INTE svart för en gångs skull! Annars har jag firat nyår i lbd de senaste... *räknar* 7 åren i alla fall... kanske var dags för lite variation ?

  • FruFräken

    Gemma - grattis, grattis, grattis och underbart att du fick en sådan förlossning som du önskade dig. Men - vilken expressförlossning!!! Då är det inte konstigt att mannen inte hinner in. You superwoman. Aaah, jag får se till att ha lite mer marginal i sommar när det är vår tur att bli en till... Vad härligt att monstret gillar den lille nye. Och är det någon som kommer klara 2-barnschocken med bibehållen glammig glans så är det ju du.

    Men, girls, nu behöver jag er hjälp lite akut! Innan det ska födas barn igen så ska ju mannen och jag till New York med goda vänner och det är läge att boka hotell nu! Hjääälp - var ska man bo?? Midtown, Downtown Manhattan eller vad? Tips please, för jag har ingen aning. Vi var inne och letade lite igår på olika bokningssiter och det är så svååårt att veta vad man får för pengarna och vilka lägen som är bra. Midtown känns ju bra och nära till mycket man vill se och göra men - jag har ingen aning och tar jättegärna emot tips.

    Ha en fin dag tjejer!
    /FruFräken

  • FruFräken

    Izunia - tack för grattis och för New York-tips! Jag suger hungrigt i mig allt av det slaget nu och ser såå mycket fram emot påsk på Manhattan, med mage och make och vänner och med dottern tryggt parkerad hemma hos farmor och farfar. Sofitel var ett av de hotell vi noterade igår men vi har inte bokat än, som sagt. Gärna, gärna fler tips, tack!

    Lapinette - träningsvärk i armarna!! Underbart, haha, så ska det kännas efter en riktig dansfest! Jag brukar få träningsvärk i benen efter en natt med mycket dans, men det kanske säger mer om mina styrkor och svagheter.

    Gemma - få se hur länge ni kan hålla er ifrån supernanny-stilen. Det är ju, trots allt, gudomligt skönt få behålla sin nattsömn lite trots nyanländ familjemedlem (säger hon vars dotter är en riktig sjusovare, thank goodness). Och ja! Jättegärna en liten träff senare i februari!

  • FruFräken

    Happy - åh tack!!! Toppenbra med lite tips. W-hotellen har vi faktiskt kollat på (speciellt det på Lexington) och tyckte att det såg riktigt schysst ut, så det var bra att få det bekräftat. Vi har också snöat in helt på idén att hitta hotell på Manhattan så att det är nära allt och enkelt.

    Hehe, Londontips har jag tyvärr inga gällande hotell. Tycker tyvärr att hotellstandarden i UK ofta är under all kritik.

    Och ja... hårt arbete är bra som distraktion när man har något jobbigt framför sig. Håller en diskret tumme för er imorgon. Att det ska behöva vara så svårt.

    Nu: bada dotter!

  • FruFräken

    Happy/Mlle M: jag gillar också Berlin jättemycket! Sist bodde vi på ett hotell i Prenzlauer Berg (nära Kastanienallee) men jag minns förstås tyvärr inte vad det hette.... billigt och trevligt var det i alla fall, fast då hade vi fint väder och resesällskap som ville göra samma saker (lite middag, något museum, lite drinkar, ut och dansa, bruncher, strosa på stan...).

    Efter en vecka i den spanska solen så gör jag äntligen skäl för mitt nick Härligt med fräknar på näsan och lite ny energi! Här är det ganska grått idag och dessutom har dotter börjat testa gränser så smått så det är mycket NEJ!! Då behövs all energi som finns....

    Tusen tack för alla NY-tips också! Jag suger åt mig allt som en svamp. Till slut blev det ett hotell i Midtown Manhattan trots allt - svårt när man är flera sällskap som reser tillsammans att jämka ihop alla viljor. Tror det kommer att bli toppen.

  • FruFräken

    Förresten, Gemma - gaaah, till mig sa de att man inte ska träna på 6-8 veckor efter förlossningen och helst inte så länge avslaget är kvar. Kroppen är tydligen inte redo för den belastningen så pass tidigt. Så huva, ta det lugnt så du får tid att läka. Det är inte att leka med.

    För övrigt är du min 2-barnschock-idol också.... manikyr!!! Tar jag mig inte ens tid till nu, lat och bekväm

  • FruFräken

    Här är det vårkänsla med sol och (nästan) barmark!! Härligt och efterlängtat!

    Happy - låter onekligen som ett varningstecken att gyn-besöket känns som välkommen avkoppling. Hmm.... Men det låter otroligt härligt med Australienresan.

    Verkar vara liet sjukstuga på tråden. Izunia, hoppas att lilla J mår bättre. Gumman. Inte så lätt att övertyga läkarkåren om att barnet är jätterisig om hon sitter och sjunger

    Vi har det också snorigt och slitet, och för dotterns del har en konjunktivit blommat ut. Det är en mycket smittsam ögoninfektion, så hon är hemma från dagis (och är jättenöjd med det). Igår ledsnade jag på baddandet och tvättandet av ögonen och tjatade till mig en tid på vårdcentralen, så nu får hon antibiotikadroppar i ögonen (inte helt lätt att droppa på en 2-åring....)

    Gemma - tack för senast! Trevligt att få besöka dig och Monstret och Lillprinsen. Vad spännande med era lägenhetsplaner! Ni får säkert till en bra lösning även om det blir lite stökigt att först skaffa och flytta till tillfälligt boende under renoveringen, och sen flytta igen när huset är redo för er. Men ni gör så rätt - vi bodde ju kvar i vårt gamla hus under renovering, inklusive byte av alla fönster och in- och utvändig renovering av källare.... och det var INTE kul. Så det låter väldigt klokt att ordna med tillfälligt boende under renoveringen, håller tummarna för att något av alternativen blir bra!

  • FruFräken

    Tack för alla söta tillrop om lillbönans ögon Shit, jag hade inte fattat hur tufft det är med ögoninfektion på en tvååring... och segdraget!! Nu har hon fått antiobiotikadroppar i en vecka och äntligen, äntligen börjar det bättra på sig. Om hon inte blir sämre under dagen så blir det dagis imorgon, hurra!! (Efter en hel veckas vabbande och pusslande med mitt jobb, mannens och snälla svärmor som också har ställt upp). Men usch alltså, om någon så mycket som andas om konjuktivit igen i närheten av oss så tar jag dottern under armen, duckar och springer så fort jag kan åt motsatt håll, för detta var INTE kul. Dessutom en kamp flera gånger om dagen att tvätta ur ögonen och ge ögondroppar.... inte lätt att förklara för någon så liten att det faktiskt blir bättre... Men Happy, 3 månader??? Sammanbrott.

    Izunia, ååååh vad kul med en riktig utekväll, och med skidåkning!!! Aaah, avundsjuk. Ett annat år kanske, dvs då jag inte är gravid och har ögoninfekterad tvååring Passa på och njut, det låter ju helt underbart.

    Yes, jag gillar också Blocket. Helt otroligt vad folk kan tänka sig att köpa där, vi har också lagt ut och sålt en massa saker i olika omgångar. Klart ni ska förnya!

Svar på tråden Konfettiregn