• Lapinette

    Konfettiregn

    Mitt glamourbidrag för dagen bestod av ett härligt träningspass, pulsa hem i snöstorm och komma in i värmen för att höra maken prata på franska med sin kompis som är här på besök. Det blev champagne och sen iväg till Arirang (koreanskt) för lite mat. Nu har vännen åkt till sitt hotell, ja denna gång bor han på hotell, i Kista och vi sitter och tar det lugnt innan det är dags för att "nanna" kudden.

    Igår åt jag årets andra julbord med jobbet och kunder och imorgon kväll är det dags för makens jobb julbord, traditionellt med fruar på Gondolen. Det ska bli trevligt!

    Vet inte om jag har sagt det men i vår så fyller jag jämnt och vi åker till New York på självast födelsedagen för att fira!

  • Lapinette

    FruFräken - maken skulle fixa en resa men ville överraska men jag är rätt pushig av mig så när SAS hade New York i sin julkalender i förra veckan ringde jag till maken och sa det. Fick veta det genom en träningskompis som åker samma dag som oss, på min födelsedag.

    Har aldrig varit i New York heller och ska nu försöka låta bli att planera in dagarna eftersom det är min makes present ... så han kan få överraska lite grann men jag har sagt att jag bl a önskar mig en helikopterfärd över stan. Sen vill jag träffa en underbar tjej som jag lärt känna här på BT som bor där. Maken har någon galen irländsk kollega där också ... så att fylla dagarna lär nog inte bli något problem.

  • Lapinette

    FruFräken - jag gillar överraskningar samtidigt som jag är den som planerar in våra semestrar minst ett halvår innan. Vet inte om du har sett men jag har en resetråd här på BT och där finns reseplaner som sträcker lååångt i framtiden. När vi var i Kalifornien i somras hade jag kollat upp allt, förbokat varje hotell etc. Men maken vill verkligen göra något speciellt för mig så jag har lovat att inte lägga mig i ... men jag har uppenbarligen problem eftersom jag tillslut ändå fick veta och pushade för New York.

  • Lapinette

    Ja inte många arbetsdagar kvar på året ... tror det blir 5 dagar inklusive denna sen blir det Frankrike över jul och därefter Thailand precis efter nyår .

  • Lapinette

    Tittade in här vid jul för att önska alla en God Jul men så kom något ivägen och nu inser jag att jag aldrig postade meddelandet. Så God fortsättning på er!

    Vi har precis kommit hem från Frankrike och jag är åter igen förkyld. Senast var när vi var i Berlin och jag börjar allvarligt tro att jag är antingen allergisk mot flygturer eller helt enkelt saknar Stockholm så mycket att immunförsvaret totalt kapsejsar. Jag som hade laddat denna vecka med en massa roliga träningspass får idag snällt boka av pumpklassen. Hoppas dock på mirakel så jag kan gå det underbara houseklassen imorgon.

    I Frankrike åt vi en massa gott, drack självfallet goda viner och champagne samt busade med brorsbarnen. I lördags var vi dessutom och åt på vår favoritrestaurang. Satt där framför den stora öppna brasan och åt en trerätters meny som bestod av gåslever till förrätt, Rossini (som är biff med gåslever och tryffel) till varmrätt och till efterrätt en rykande het pomme et poire tatin. Mellan dessa rätter kom det även in små rätter och till kaffet/te (jag dricker inte kaffe) så fick vi kakor, lite macaronis och choklad. Jag trodde jag skulle spricka. Självfallet drack vi champagne som förrätt och sedan en underbart god Margaux. Kocken kommer alltid ut efter avslutad middag och hälsar och sedan blev det ett besök i deras underbara vinkällare.

    Är nu hemma i fem dagar för att sedan åka till Thailand. Så tur i oturen hade jag nog min värsta förkylningsdag igår när vi reste hem men det blir en lönnfet och blek kanin som åker till Thailand. Hoppas på en rejäl make over den veckan jag är där .

  • Lapinette

    förhoppning - den var god men med en analkande förkylning och magont (mens) så slår den inte vårt senaste besök där för drygt ett år sedan.

    Och du fortsätter att dricka Pol Roger precis som det vore vatten . Vi har också druckit champagne varje dag nere i Frankrike men olika sorter hela tiden. På nyår blir det Krug för första gången för oss. Ska sitta hemma aldeles själva (också det för första gången) och då blir det enbart champagne hela kvällen.

  • Lapinette

    Stålis - det var inte igår!!! Härligt att ni planerar bröllop. När är det dags? Vill höra om era planer.

  • Lapinette

    GOTT NYTT ÅR!!!! Här ska drickas Krug och äta en nyårssupé ihopsatt av Melanders Fisk. Ska i år fira hemma för första gången och aldeles ensamma. Passar oss utmärkt efter alla fester och middagar vi har varit på de senaste månaderna.

  • Lapinette

    Gemma - Krugen var utsökt och för att vara säkra så öppnade vi även en annan favoritchampagne Diebolt Vallois för att riktigt kunna känna skillnaden.

    förhoppning - jo tack helgen har varit bra. Igår låg vi vid poolen hela dagen. Tog ett break för att äta lite lunch i poolbaren och för att på eftermiddagen få thaimassage men annars låg vi mest och läste. Kvällen intogs i den lilla thaihyddan nr 2 på vägen utanför vårt hotell. Dagens fångst som bestod av white snapper i chili med ris och grönsaker. Så gott!

    Som sagt, har haft en underbar vecka i det varma och vänliga Thailand. Det har faktiskt regnat varje dag men vad gjorde det för två brända europeer? Och jag har premiärdykt och hade sådan tur att jag under andra dyket fick simma med en sköldpadda.

    Gemma - är det inte dags snart?! Hur mås det och vad blev det för namn som maken kommit på?

  • Lapinette

    Gemma - trist att du mått så dåligt men vilken härlig dotter du har som tar hand om sin mamma när hon är dålig. Inte illa!

    Gällande namnet så tycker jag att du borde få bestämma stavningen eftersom maken drog vintslotten och fick bestämma namnet.

    Önskar dig lycka till för jag förmodar att det kan nu hända när som helst!

Svar på tråden Konfettiregn