Överbakad lax är lax med en röra man lägger på laxen och så in i ugnen. Röran består av västerbottenost, räkor, creme fraiche, skagenröra, dill, gräslök, röd stenbitsrom, salt och peppar. Laxen ligger i ugnen tills den når en temperatur av 55 grader så stektermometer behövs. Det är gudomligt gott hursom.
Låter som ni hade en riktigt mysig kväll igår!
Förstår att det är jobbigt med smärtan men snart kommer spillevinken och då kommer all smärta att vara som bortblåst!
lanovia 08 skrev 2010-01-16 09:16:30 följande:
Villemoa maten gick bra att göra och blev god. Dock blev efterrätten ingen succé, men nu har vi testat den i alla fall. Nästa gång får det bli pannacotta (orkade bara göra en efterrätt igår). Kanske blir det pannacotta redan ikväll, ingredienserna ligger ju här och väntar. Vi får väl se om du har rätt i att spillevinken kommer nästa helg. Jag har ju svårt att tro det, verkar som den har fastnat där inne just nu. Mkt roligare att bra plåga och göra ont. Tjoho!!! Underbart att du skall få gå på intervjuv, självklart är det det sistnämda som gör att de hörde av sig så fort. Överbakad lax??? Låter gott men vad är det?