Ok, Ingenjöris, bjuder på min väninnas supergoda och enkla bröd som jag snart ska mumsa på tillsammans med mina kollegor:
Turbosnabb filmjölkslimpa
1 bröd
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen
och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker
ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i
mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Man kan dessutom förbereda punkt 2-4 kvällen innan, om man vill ha nybakat bröd till frukost