• Mikabella

    Bry sig om & glädjas med varandra-tråden!

    Hej alla fina tjejer. N u startar jag en tråd för alla som vill ha stöd, uppmuntran, vill dela med sig av glada händelser, vill berömma, stötta och ge middagstips till varandra. Ja allt m an kan tänka sig helt enkelt. En-må-bra-när-det-är-lite-grått-ute-tråd! Välkomna!

  • Svar på tråden Bry sig om & glädjas med varandra-tråden!
  • Frida Mi
    passionsblomman skrev 2009-02-18 16:51:43 följande:
    Den är en riktig klassiker! Folk tar alltid lite till...
    Min favvo med! Men jag tycker den är bäst med färska jordgubbar och grädde. Mums! (måste nog äta något gott nu)
  • Pumpkin

    Har precis ätit världens godaste middag: En halv förpackning B&J Chocolate Fudge Brownie. Så går det när maken är borta och jag vill tröstäta. Gott var det, men nu mår jag illa


  • passionsblomman

    BÅDE jordisar och hallon är väääldigt finemang! Och ÄNNU lyxigare: SMULTRON!!!

    men på vintern är frusta hallon enklast!
    Frida Mi skrev 2009-02-18 17:55:52 följande:


    Min favvo med! Men jag tycker den är bäst med färska jordgubbar och grädde. Mums! (måste nog äta något gott nu)
  • ingenjörsbruden

    Känner att jag drar er i fördärvet med tårtsnacket jag lockat fram!

    Tack för recepten!!! De är sparade nu!!

    Blir väldigt inspirerad till en efterrättsbuffé, passionsblommans långpannetårta, pumkins tårta, Hvidis tårta.....det blir en BT-efterrättsbuffé!

    Får nog bidra med fruktcoctail o grädde själv!!

  • ingenjörsbruden
    Pumpkin skrev 2009-02-18 18:53:21 följande:
    Ska ni ha efterrättsbuffé måste ni ju ha lite kladdkaka och kexchokladpaj också!
    hahahaha! Tror vi skippar maten o bara har efterrätter!!

    Kan man få receptet på kexchokladpaj? För det lät förödande gott!

    *go o gla....kexchoklad*
  • Pumpkin

    Självklart


    Kexchokladpaj


    3 st kexchoklad 6 msk smält margarin 150 g blockchoklad 4 msk vispgrädde 3 äggulor 1 tsk vaniljsocker

    1. Krossa kexchokladen i matberedare
    2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
    3. Häll smeten i en smord pajform
    4. Grädda i 175° i 6 min
    5. Låt svalna
    6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden (ej vispad)
    8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
    9. Låt svalna en stund
    10. Bred över pajskalet
    11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar
    12. Servera med grädde eller vaniljglass


     


  • passionsblomman

    Den där kexchokladpajen var med i Nyårstipsen...jag vågar inte göra den, för jag VET hur det kommer att sluta...

    I Norge är det visst tradition på bröllop med "Kake-buffé"
    förresten!
    Då tar gästerna med sig massa olika! Hur gott åter inte det!

Svar på tråden Bry sig om & glädjas med varandra-tråden!