• SnuttisSessan

    En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)

    Finns det fler än jag som behöver gå ner i vikt?
    Jag vill gå ner i vikt för min egen skull, för at orka röra på mig mer och få mer energi och ork över till annat samt för att avlasta min rygg.
    Häng på med tips och trix - tillsammans kan vi ro varandra i land... Så vad säger ni, är ni med?

  • Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)
  • SaraPayam

    Välkommen hit :) Har du sån crosstrainer som man kan köra olika program program på? Jag har börjat köra ett program med mkt backar på (det går upp & ner vart 6min) så jag bränner strax över 400 kcal på 1 timma. Tycker att det är ganska bra. Men det är så jobbigt, men kul :)

  • Plummis83

    JA, det är svårt inom den branschen med regelbundna måltider! Jobbar på gruppboende...

    Var på spinning idag å det var jobbigt, men kul!! Nu vet jag vad min bror sysslar med när han "plågar" folket när han håller i spinningpass!! Synd bara att jag bor ca: 50 mil ifrån honom, annars hade jag anlitat honom som personlig tränare direkt!! Brukar dock ringa å rådfråga honom så fort det har något med träningen att göra!!

    Japp, vet att det tar mest på lår å rumpa!! Försöker med styrketräning oxå men just nu för tillfället jobbar jag på att försöka komma in i de olika passen för att lättare kunna hänga med... Är ju svårt när man inte är riktigt van!! Stepen börjar ta sig... Tycker baspassen är lite tråkiga nu, pulsstep är roligast!! Haha, vilken skillnad på den motivationen nu!!!
    Har även träningsprogram på styrkedelen!!


    SaraPayam skrev 2008-09-30 13:51:03 följande:
    Jättebra!!! Men tänk på en ska, nu vet jag ju inte hur din övervikt sitter, men spinningen & stepup tar ju mestadels på lår & rumpa. Så det kanske kan vara bra att lägga till någon mer tex ett gympass i veckan eller nåt.Nä det förstår jag verkligen, jag orkar inte heller träna när jag har jobbat natt, brukar nöja mig med en promenad de dagarna.Det är inte lätt att få in måltiderna, jag äter med på kvällen (försöker dra ner på det) men jag som jobbar inom sjukvården hinner inte alltid äta på mitt arbetspass & då blir det ju att man äter när man kommer hem kl 21.30. men vad ska man göra....man kan ju inte gå & lägga sig hungrig ;) Vi tränar ju oftast på kvällen & då bli det ju att man äter efter det med...så det är inte lätt.
  • SandrahjärtaTony

    Nu har jag också köpt en crosstrainer. En vän till mig hade en hemma som hon inte använde och hade tänkt sälja. Jag köpte den direkt ! Har börjat, men OJ vilken dålig form jag är i. Är helt slut efter 3 minuter. Men det är bara att kämpa på ! Än så länge är jag oerhört optimistisk !

    Sen det här med mat, jag jobbar som personlig assistent och då är det också svårt att äta regelbundet. Jag måste ju anpassa mig efter brukaren jag arbetar med. Igår blev det frukost kl 6, lunch kl 11:30 och middag 19:30. (jobbar 12-timmars pass)
    Och därimellan blir jag super hungrig. Och då kommer suget efter sötsaker... Men som tur är har jag aldrig något i närheten. Men det känns inte bra att vara hungrig så länge. Någon som har ett tips på något nyttigt mellanmål ?

  • Tit
    Fejs skrev 2008-09-29 11:47:46 följande:
    Någon som har tips på hur man kan gå ner i vikt utan att träna förutom att äta rätt? Varit sjuk 6 mån på ett år...
    Det beror ju väldigt mkt på vilken sjukdom man har. Min mamma har mkt svår reumatism så hon kan förstås inte motionera alls. Ändå har hon verkligen kommit i otroligt bra form genom att träna med gummiband varje morgon. Små lätta övningar som vid regelbunden användning ger väldigt bra resultat. Innan hon går upp ur sängen "cyklar" hon med benen i luften hundra varv... Så mitt tips är lågintensiv träning! Gummibanden kan köpas billigt hos tex sjukgymnaster.
  • Fejs

    SaraPayam: Ja jag tror man måste tänka långsiktigt. Ska träffa läkaren igen den 22:a så jag hoppas på någon medicinering el kanske få reda på hur jag ska träna. Jag gifter mig i Norrköping, Mattues kyrka =) Börjar kännas nu att det närmar sig, ska träffa prästen imorgon =)
    Körde 20 min på motionscykeln imorse och det gick ganska bra, körde så jag fick puls utan att behöva hosta.

  • SaraPayam
    Plummis83 skrev 2008-09-30 21:54:35 följande:
    JA, det är svårt inom den branschen med regelbundna måltider! Jobbar på gruppboende...Var på spinning idag å det var jobbigt, men kul!! Nu vet jag vad min bror sysslar med när han "plågar" folket när han håller i spinningpass!! Synd bara att jag bor ca: 50 mil ifrån honom, annars hade jag anlitat honom som personlig tränare direkt!! Brukar dock ringa å rådfråga honom så fort det har något med träningen att göra!!Japp, vet att det tar mest på lår å rumpa!! Försöker med styrketräning oxå men just nu för tillfället jobbar jag på att försöka komma in i de olika passen för att lättare kunna hänga med... Är ju svårt när man inte är riktigt van!! Stepen börjar ta sig... Tycker baspassen är lite tråkiga nu, pulsstep är roligast!! Haha, vilken skillnad på den motivationen nu!!!Har även träningsprogram på styrkedelen!!
    Å vad kul :) Vad duktig du är!! Hur har det gått den här veckan?
    Jag har minska 0,5 kg. Det är inte så mycket, men det är ju neråt i stället för uppåt ;)
  • SaraPayam
    SandrahjärtaTony skrev 2008-10-01 10:28:49 följande:
    Nu har jag också köpt en crosstrainer. En vän till mig hade en hemma som hon inte använde och hade tänkt sälja. Jag köpte den direkt ! Har börjat, men OJ vilken dålig form jag är i. Är helt slut efter 3 minuter. Men det är bara att kämpa på ! Än så länge är jag oerhört optimistisk !Sen det här med mat, jag jobbar som personlig assistent och då är det också svårt att äta regelbundet. Jag måste ju anpassa mig efter brukaren jag arbetar med. Igår blev det frukost kl 6, lunch kl 11:30 och middag 19:30. (jobbar 12-timmars pass)Och därimellan blir jag super hungrig. Och då kommer suget efter sötsaker... Men som tur är har jag aldrig något i närheten. Men det känns inte bra att vara hungrig så länge. Någon som har ett tips på något nyttigt mellanmål ?
    Oj 12 timmars pass....det låter jättejobbigt!!

    Ett bra mellanmål som jag gillar är. 3 msk keso, hallon & toppa med lite solrosfrön :)

    Det är supergott :)
  • SaraPayam
    Fejs skrev 2008-10-01 12:53:16 följande:
    SaraPayam: Ja jag tror man måste tänka långsiktigt. Ska träffa läkaren igen den 22:a så jag hoppas på någon medicinering el kanske få reda på hur jag ska träna. Jag gifter mig i Norrköping, Mattues kyrka =) Börjar kännas nu att det närmar sig, ska träffa prästen imorgon =)Körde 20 min på motionscykeln imorse och det gick ganska bra, körde så jag fick puls utan att behöva hosta.
    Visst ska man tänka långsiktigt :) Det gör jag med :) Jag har ju lagt upp min viktnedgång under 2 år. Så jag började förra sommaren så nu har jag gått ner mer än hälften vilket jag är supernöjd med, men mellan 10-15 kg till skulle vara jättebra om jag kunde bli av med :)

    Jag är xenical, tycker att det ha varit toppen. Det går ju ut på att man ska äta rätt & motionera. Men medicinen gör att det fettet du äter tas inte upp utav kroppen, utan det kommer ut.

    Vad duktig du är. Du ska ju inte köra mer än vad du känner är bra för dig själv :)

    Hur gick det hos prästen?
Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)