• SnuttisSessan

    En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)

    Finns det fler än jag som behöver gå ner i vikt?
    Jag vill gå ner i vikt för min egen skull, för at orka röra på mig mer och få mer energi och ork över till annat samt för att avlasta min rygg.
    Häng på med tips och trix - tillsammans kan vi ro varandra i land... Så vad säger ni, är ni med?

  • Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)
  • Strindlund

    Jag började med viktväktarna för en vecka sedan, idag visade vågen på -2,9 kg! Fantastiskt roligt!

  • SaraPayam
    Strindlund skrev 2008-11-05 13:58:10 följande:
    Jag började med viktväktarna för en vecka sedan, idag visade vågen på -2,9 kg! Fantastiskt roligt!
    Jo det är ju jättebra

    Hur mycket planerar du att gå ner?
  • Strindlund

    Jag har totalt 30-35 kg att gå ner för att få ett bra BMI, men delmålet är 80 kg, och det skall jag MAX väga vid mitt bröllop! Väger idag 96.6 kg, och det är ALLDELES för mycket!

  • SaraPayam
    Strindlund skrev 2008-11-05 14:43:56 följande:
    Jag har totalt 30-35 kg att gå ner för att få ett bra BMI, men delmålet är 80 kg, och det skall jag MAX väga vid mitt bröllop! Väger idag 96.6 kg, och det är ALLDELES för mycket!
    Det kommer du att klara
  • gusdanima

    Hej! Hoppar med in här!
    Har kämpat ett tag, -5,4 kg på nio veckor... Hoppas göra det på rätt sätt denna gången....

    Lycka till alla andra!

  • gotlandsulrika

    Hej alla!

    jag har bara skummat tråden, men eftersom jag jobbar på att gå ner så tänkte jag att jag kanske kan bidra med lite bra tips. Jag har ofta försökt att gå ner i vikt, och för några år sedan gick jag ner 25 kilo som jag nu åter gått upp igen. Dieter funkar sällan för mig, jag är för hungrig av mig helt enkelt.

    Men nu har jag hittat något som funkar! LCHF (low carb high fat) dvs ät fett och protein men skippa kolhydraterna och sockret. Har ätit såhär i snart två månader och gått ner 7 kilo. Mår toppen, är mycket piggare och har inga jobbigt blodsocker-dippar längre. Det finns en hel del om den är kosten på nätet om man slår på LCHF.

    Nu satsar jag på 10 kilo till innan bröllopet som är i augusti och det är så otroligt skönt att äta gott, bli mätt och gå ner i vikt!

  • SaraPayam
    gotlandsulrika skrev 2008-11-05 16:28:03 följande:
    Hej alla!jag har bara skummat tråden, men eftersom jag jobbar på att gå ner så tänkte jag att jag kanske kan bidra med lite bra tips. Jag har ofta försökt att gå ner i vikt, och för några år sedan gick jag ner 25 kilo som jag nu åter gått upp igen. Dieter funkar sällan för mig, jag är för hungrig av mig helt enkelt.Men nu har jag hittat något som funkar! LCHF (low carb high fat) dvs ät fett och protein men skippa kolhydraterna och sockret. Har ätit såhär i snart två månader och gått ner 7 kilo. Mår toppen, är mycket piggare och har inga jobbigt blodsocker-dippar längre. Det finns en hel del om den är kosten på nätet om man slår på LCHF.Nu satsar jag på 10 kilo till innan bröllopet som är i augusti och det är så otroligt skönt att äta gott, bli mätt och gå ner i vikt!
    Hej

    Men kan du ge något exempel på vad du äter? För det låter ju intressant Hur mycket har du gått ner?
  • gotlandsulrika
    SaraPayam skrev 2008-11-05 16:32:52 följande:
    Hej Men kan du ge något exempel på vad du äter? För det låter ju intressant Hur mycket har du gått ner?
    Sju kilo har jag gått ner. Till frikost äter jag ett stekt ägg m två skivor bacon, på detta håller jag mig mätt o glad i 5 timmar. Lunch och middag kan betså av kött eller fisk, broccoli, blomkol och en gräddig sås. Mellanmål behöver man inte äta, för man är mätt. Är jag hungrig på kvällen kan jag ta några ostskivor, ett kokt ägg eller en avocado med majonäs och räkor!

    Måste erkänna att jag var livrädd att gå upp i vikt då jag började med denna diet, men jag gick ner flera kilo redan första veckan!

    Det viktiga är att utesluta allt som innehåller kolhydrater, dvs. potatis, ris, pasta, bröd mm samt undvika socker och frukt.
  • jenkow

    Hej, hej
    Fick barn för snart två månader sedan. Vi ska gifta oss i maj -09 och jag har 10 kg som jag vill bli av med. Försöker med tallriksmodellen bara för att jag inte vill utesluta vissa saker. Det fungerar finfint, men det går ju inte så där jättesnabbt så jag får väl vara realistisk och säga att jag blir glad om jag lyckas hinna gå ner några kilo innan maj.

  • SaraPayam
    gotlandsulrika skrev 2008-11-05 16:45:43 följande:
    Sju kilo har jag gått ner. Till frikost äter jag ett stekt ägg m två skivor bacon, på detta håller jag mig mätt o glad i 5 timmar. Lunch och middag kan betså av kött eller fisk, broccoli, blomkol och en gräddig sås. Mellanmål behöver man inte äta, för man är mätt. Är jag hungrig på kvällen kan jag ta några ostskivor, ett kokt ägg eller en avocado med majonäs och räkor!Måste erkänna att jag var livrädd att gå upp i vikt då jag började med denna diet, men jag gick ner flera kilo redan första veckan!Det viktiga är att utesluta allt som innehåller kolhydrater, dvs. potatis, ris, pasta, bröd mm samt undvika socker och frukt.
    Okay, då förstår jag. Men tror du inte att det är farligt att äta så mycket fett...jag tänker på att kärlen & hjärtat kanske inte mår så bra utav det....

    Men det är ju kul att det har gett resultat

    Jag kommer fortsätta med tallriksmodellen, tror ändå att det är det bästa....även om det tar tid
Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)