• SnuttisSessan

    En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)

    Finns det fler än jag som behöver gå ner i vikt?
    Jag vill gå ner i vikt för min egen skull, för at orka röra på mig mer och få mer energi och ork över till annat samt för att avlasta min rygg.
    Häng på med tips och trix - tillsammans kan vi ro varandra i land... Så vad säger ni, är ni med?

  • Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)
  • SaraPayam

    Grattis i efterskott....har glömt att kolla den här tråden....men bättre sent än aldrig ;)

    Nähä jag trodde att ni skulle gifta er nästa år med. Men det är väl bra att ha läst färdigt & så först :)

    Det är jättesvårt att hinna med & motionera när man pluggar, så nu har vi bestämt oss för att köpa en crossroad som vi ska ha här hemma. Känner att det blir lättare att hinna med & träna då. Om man ska iväg till träningslokalen så går det minst 2 timmar & det är inte alltid som man har tid med det.
    Så vi ska iväg & köpa maskinen sen :)

    Känner även att tiden går så himla fort, om jag ska lyckas gå ner 10-15 kg på 10 månader så måste jag sätta igång nu, för tillfället så känns det som om varje dag man inte hinner träna så blir man bara en förlorare....men nu ska det bli ändring på det :)

    Hoppas att allt är bra Kram

  • Mrs Baom

    Jag har gått ner 14kg så jag vet precis hur tungt det är... jag gick med i extravaganza och det fungerade mycket bra för mig. Har ca 5 kg kvar nu som envist hänger sig kvar, men äta var tredje timme tre stora mål och två mellis plus att röra på sig dagligen ska råda bot på eländet!! Säger lycka till till er och mig själv!!

  • SaraPayam

    Mrs Baom skrev 2008-09-23 13:53:44 följande:


    Jag har gått ner 14kg så jag vet precis hur tungt det är... jag gick med i extravaganza och det fungerade mycket bra för mig. Har ca 5 kg kvar nu som envist hänger sig kvar, men äta var tredje timme tre stora mål och två mellis plus att röra på sig dagligen ska råda bot på eländet!! Säger lycka till till er och mig själv!!
    Du vad går det där extravagansa ut på, jag har bara fattat att man äter soppor, är det så?
  • SaraPayam

    Glömde skriva grattis för att du har varit så duktig :)

  • SnuttisSessan

    Jag har gått ner 5 kg och är så nöjd, har redan fått höra att jag ser smalare ut :) Pizzan på helgerna ger jag inte upp än men kanske kommer det. Jag orkar i alla fall bara äta en halv pizza så magsäcken är krympt ordentligt! Jag har inte mottionerat alls utan bara hållt igen på onyttigt i veckorna och vrakat på helgerna. när jag har gått ner till 90 kg ca 5 kg kvar ska jag börja träna för att gå ner till mitt mål som är 80 kg och en storlek 42/44 sen om det tar två år att komma dit spelar ingen roll bara jag inte går upp allt igen!

  • SaraPayam

    Nä men det är ju jättebra att ta det på lång sikt, finns ju ingen som helst anledning att stressa med sin viktmedgång eller enbart leva på soppor osv, för då kommer man garanterat att gå upp det igen.

    Och det är ju det sista man vill när man har kämpat så. Nu är m2b & svärfar & hämtar vår crossroad, det ska bli så skönt att sätta igen på riktigt!!

    De första kg man gick ner, gick ju hur lätt som helst, men nu märker man att man måste lägga till motion för att bli av med det sista. Så det är bara att bita i det sura äpplet ;)

  • Plummis83

    Jag står helt stilla å det gör mig irriterad!! Har minskat på godis å läsk, mår illa om jag ens tänker på att äta det ibland!!

    Har skaffat gymkort å försöker träna så mkt jag hinner, dock så åkte jag på en förkylning i tors som sitter kvar än *jobbigt* Så har inte kunnat träna sen dess!!

    Det var 2 månader sen jag började med detta och det står helt stilla, varken upp lr ner nånstans.
    Något förslag någon??? HJÄLP!!!!

  • SaraPayam

    Plummis83 skrev 2008-09-23 17:32:04 följande:


    Jag står helt stilla å det gör mig irriterad!! Har minskat på godis å läsk, mår illa om jag ens tänker på att äta det ibland!!Har skaffat gymkort å försöker träna så mkt jag hinner, dock så åkte jag på en förkylning i tors som sitter kvar än *jobbigt* Så har inte kunnat träna sen dess!!Det var 2 månader sen jag började med detta och det står helt stilla, varken upp lr ner nånstans. Något förslag någon??? HJÄLP!!!!
    Jag stod med precis stilla fram till 1 månad sen & jag undrade vad jag gjorde för fel.
    Jag kom fram till detta:

    1. Jag åt för sällan
    2. Jag åt en massa konserver så som kidney bönor osv (innehåller en massa socker)
    3. Jag rörde på mig alldeles för lite

    Nu har jag ändrat lite till på mat & motion:

    1. Äter var 4:e timma
    2. Kokar bönor, mm. varje söndag (för att minska på sockret)
    3. Har slutat med socker helt & hållet. Äter inte marmelad, mm.
    4. Jag rör mer på mig.

    Detta har resulterat i 1 1/2 kg på 1 månad, visst det är inte mycket, men det är ju nåt i alla fall.

    Idag köper vi även en crossroad så att vi kan träna hemma. Jag kommer att träna en timma på morgonen & sen simma/träna på gymmet 1 timma på kvällen. All motion utöver det så som att gå till skolan mm är bara utöver det :)

    Om inte något händer med vikten på detta så vet jag inte vad jag ska göra.

    Har du ändrat något när det gäller din kost eller motion?
  • SandrahjärtaTony

    Jag vill inte gå ner 10 - 20 kilo, men iallafall 5-6. Jag är ganska kort och tycker att jag har blivit stor i förhållande till min längd.

    Jag börjar med något, träna, äta bättre osv. Det håller ett tag, men sen går jag bara tillbaka till samma gamla mönster. Jag är så dålig självdisiplin när det gäller träning. Hur ska jag kunna förändra det, och överföra min vilja att gå ner i vikt till en vilja att träna ?

    Det är svårt med maten också, eftersom min sambo är smal och kan äta vad han vill. Har provat att minska intaget kolhydrater, men faller tillbaka eftersom min sambo äter som tidigare.

    Nu gör jag ett nytt försök med att minska intaget kolhydrater och ska börja powerwalka några gånger i veckan. Får se hur det går... Funderar även på att köpa en cross-trainer för att kunna träna hemma, någon som har erfarenhet av dessa ?

  • SaraPayam
    SandrahjärtaTony skrev 2008-09-26 15:06:47 följande:
    Jag vill inte gå ner 10 - 20 kilo, men iallafall 5-6. Jag är ganska kort och tycker att jag har blivit stor i förhållande till min längd. Jag börjar med något, träna, äta bättre osv. Det håller ett tag, men sen går jag bara tillbaka till samma gamla mönster. Jag är så dålig självdisiplin när det gäller träning. Hur ska jag kunna förändra det, och överföra min vilja att gå ner i vikt till en vilja att träna ?Det är svårt med maten också, eftersom min sambo är smal och kan äta vad han vill. Har provat att minska intaget kolhydrater, men faller tillbaka eftersom min sambo äter som tidigare.Nu gör jag ett nytt försök med att minska intaget kolhydrater och ska börja powerwalka några gånger i veckan. Får se hur det går...
    Funderar även på att köpa en cross-trainer för att kunna träna hemma, någon som har erfarenhet av dessa ?
    Hej!

    Jag har köpt en crosstrainer. Vi gjorde det förra veckan & det är verkligen jättebra, jag har redan minskat ett par cm runt midjan, låren är fastare. Min m2b har kunnat gå in 1 hack på skärpet. Så vi är jättenörja med den. Vi kör minst 30 minuter per dag, men 1 timma brukar vara lagom, men det är inte alltid som man hinner det.

    :)
Svar på tråden En tråd för oss som vill gå ner 10 - 20 kilo! :)