• _elin_
  Äldre 4 okt 21:15
  29668 visningar
  357 svar
  357
  29668

  någon med erfarenhet av viktklubben?

  precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

  Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

  många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

 • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
 • Skottd­agen20­08
  Äldre 4 okt 21:25
  #1

  Jopp, det har jag. Har också gått med för att få den sista moroten till att gå ner de sista graviditetskilona.

  Bra - JA, jag har gått ner 3 kg på 3 månader, jag vill gå ner långsamt men säkert

  Krånglig - nej, inte direkt, men jag är lite lat för att skriva dagbok hela tiden utan skriver i den lite då och då för att ändå få en viss känsla för vad jag äter. Som idag när jag var och fikade hos en kompis, så belv det en kanelbulle, en chokladboll och tre mini choklad kex och ta mig fan, det blev över 700 kcal så det undviker jag nästa gång. Tar bara en av dem. man lär sig snabbt vad man kan äta istället så att säga.

  Kost och träning - man kan ju få hjälp med träningsscheman och sånt, men jag koncentrerar mig att att fixa kcal, inte enligt deras matrschema utan jag äter min egen mat fast lite mindre och byter ut sämre ingredienser mot bättre.

  Det bästa tycker jag är att jag får äta allt för i slutänden är det input och output det handlar om. Jag får helt enkelt mer koll på mina dåliga matvanor och triggas hela tiden till att äta bättre. Att kanske välja ett äpple framför en avokado om jag bara har kvar 50 kcal den dagen att äta då avokado innehåller över 200 kcal. äter jag t.ex. en stor fet pizza till middag på fredag så äter jag en sallad till lunchen för då har jag kvar kcal till pizzan att smaska i mig. Jag äter som jag vill helt enkelt, men få kontroll på det.

  Bara positiva kommentarer, men så tycker jag.

 • _elin_
  Äldre 4 okt 21:32
  #2

  låtter toppen.
  är själv mest ute efter detta med kcal, och tycker att det låter bra att man kan räkna ut detta och som du säger man kan "spara" och man vet vad man har att rör sig med.

  vill själv gå ner ca 5 kilo så det är inte super mkt, men det är ju trotts allt 5 jobbiga, överflödiga kilon!

 • Snowse­e
  Äldre 4 okt 21:53
  #3

  Jag kan absolut rekomendera viktklubb.se (VK)! Har varit medlem sen i januari och gått ner dryga 14 kg, har ca 3 kg kvar till målvikt.

  Krångligt? Nja... Ibörjan kan det vara svårt att veta hur man ska göra, var man ska lägga in allt osv men man lär sig snabbt och det finns alltid andra medlemmar att fråga i diskussionsforumet. Det är nästan det bästa, allt stöd och all peppning man får av andra medlemmar i samma situation. Som sagt, du får äta allt men inte alltid. Vill du så kan du använda de måltids-och menyförslag som VK ger men det går lika bra att äta den mat du vill så länge du håller dig till den kalorigråns som VK räknat ut åt dig. När du blir medlem fårdu svara på ett antal frågor om bla ålder, kön, vikt, aktivietet på fritiden, jobb, om det finns övervikt i släkten, hur mkt du vill gå ner och på hur lång tid. Grundat på dina svar så räknar VK ut hur många kalorier du ska äta per dag för att nå ditt mål. Sedan har du en dagbok där du varje dag ska skriva in vad och hur mkt du äter för att se till att du håller dig inom din gräns. Ett tips är att planera maten en dag i förväg och föra in den i dagboken kvällen innan, då har du koll hela tiden.

  Vill du tex unna dig ngt extra som inte ryms i din kcal-budget får du se till att motionera ihop extra kcal, sk motionskalorier (MK) Säg att du tex får en kcalnivå på 1300 kcal/dag och du en dag äter 1600 kcal, då får du motionera ihop de 300 du överstigit gränsen för att fortsätta gå ner i vikt. Låter krångligare än vad det är.. i dagboken kan du också föra in den motion du gör och då se hur många kcal du bränner/tjänar in. Kanonbra!

  Vill du så kan du leta upp mig på VK om du blir medlem, heter Snowsee där också. Lycka till!

 • Skottd­agen20­08
  Äldre 4 okt 21:58
  #4

  Jo, det är enkelt. Imorgon t.ex. vet jag att det både blir vin och kanske till och med 3-rätters då jag ska på dejt med min m2b. Sonen får sova hos farmor. då vet jag också att jag t.ex. väljer hårtbröd istället för mjukbröden till frukost. STOOR skillnad på kcal. Sedan att jag äter lite lättare eller helt enkelt tar en nutrilett bar för att spara kcal till kvällen. Funkar perfekt. Jo, jag äter nutriletter då jag ska "festa" loss på middag hos någon eller så för att hålla någorlunda på kcal. Jag t.ex. fåer äta 1590 kcal varje dag för att gå ner 0,5 kg i veckan.

  Jag har själv 5 kg kvar till mitt mål. Vill inte gå ner för mycket även fast jag BMI mässigt ska väga ännu mindre än mina 5 kg. Jag vill nämligen ha en del kurvor kvar då jag tycker jag är vackrast så.

 • Skottd­agen20­08
  Äldre 4 okt 21:59
  #5

  Jag heter Skottdagen 2008 på VK oxå

 • _elin_
  Äldre 4 okt 22:48
  #6

  tusen tack snowsee och skottdagen2008..

  det låter toppen, mkt inspirerande och känns som det är VK jag behöver "någon" som håller koll speciellt på kcal som slinker in. Det blir en tävlig att hålla sin dag och planera den bra så att fest och tre rätters ryms innom dag!

  singar in på måndag, kollar om jag hittar er då.
  tusen tusen tack! :)

 • Skottd­agen20­08
  Äldre 4 okt 22:50
  #7

  Supergrattis!!


  Snowsee skrev 2007-10-04 21:53:54 följande:
  [citat]
  Jag kan absolut rekomendera viktklubb.se (VK)! Har varit medlem sen i januari och gått ner dryga 14 kg, har ca 3 kg kvar till målvikt.
 • _elin_
  Äldre 4 okt 22:55
  #8

  oj, det var verkligen MYCKET BRA jobbat, stort grattis! nu blev jag ännu mer peppad! jobbigt att måndag är 3 dar bort, men ändå bätter att börja då för jag jobbar hela helgen men är ledig mån, tis så då blir det en super start i två dar med full inriktning på VK! (så kanske jag hinner lära mig hur sidan gunkar!)

 • Snowse­e
  Äldre 5 okt 09:44
  #9

  Skottdagen 2008 och _elin_: Tack! Det känns superbra. Startade på 72 kg och är nere på 57,6 idag. Vill ner till 55, då ska jag skaffa mig en tatuering.

 • Skottd­agen20­08
  Äldre 5 okt 09:47
  #10

  Antar att du också är kring 158 cm över marken? Jag tänkte själv ner till åtminstone 57 kg och går jag sedan ner till 52 kg är det för mycket även fast det är den "ideala vikten" för en kort tjej på 158 cm. Jag vill nog också stanna på mellan 55-57 kg. då är jag som snyggast tycker jag. Boobsen kvar och rumpan med fast lite fastare och snyggare armar och ben.


  Snowsee skrev 2007-10-05 09:44:30 följande:
  Skottdagen 2008 och _elin_: Tack! Det känns superbra. Startade på 72 kg och är nere på 57,6 idag. Vill ner till 55, då ska jag skaffa mig en tatuering.
Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
Logga in
Bli medlem