• _elin_

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • viktualia

    miapias - det enklaste är att kopiera VKs recept till ett eget recept och sen byta ut ingredienser - det gör jag ganska ofta eftersom jag är allergisk mot en del matvaror.

    när man kopierat receptet så hittar man det sedan i dagboken under Mina egna recept. Klicka på det och välj sedan Ändra - så kan du ändra hur mycket som helst!

  • viktualia

    man klistrar inte alls!

    Steg för steg går det till så här:

    1. leta upp receptet i VKs receptdatabas
    2. Klicka på "Kopiera till nytt recept"
    3. Gå till din dagbok
    4. Klicka på "Mina egna recept"
    5. Öppna receptet där och välj "ändra"
    6. I ändringsläget kan du sedan ta bort och lägga till ingredienser
    7. När du är färdig med ändringarna, klicka längst ner på "Se ditt färdiga recept"
    8. Färdigt att lägga till portioner av receptet i dagboken!

  • Skottdagen2008

    Skrev precis in dagens mat och trodde som vanligt att jag fått i mig mindre än jag hade. Tur att jag tränade lite styrketräning i 45 minuter

  • viktualia

    Ibland - inte alltid - lyckas jag skriva in maten i förväg. Det som är skoj med det är att ibland får jag plötsligt äta mer än vad jag trodde.

    Jag brukar lägga in frukost, lunch och mellanmål innan jag äter kvällsmat. Då vet jag exakt hur mycket eller lite jag får äta till kvällsmat.

    Men idag ska jag iväg på konferens över helgen och då spårar ju VK:andet genast ur. Ska bo på hotell och hotellfrukostar är verkligen ett HOT *fnissar* Har dock klarat det förut, så jag hoppas att jag håller i mig hårt och inte frossar för mycket!

  • anne på grönkulla

    Jo, jag slutade t ex äta lunch ute o började göra matlådor när jag började med viktklubb - all mat man inte själv har koll på innehållet i är krånglig. Jag äter mycket ute pga jobb o så, dessutom, men då får man disciplinera sig desto mer på annan tid.

  • _elin_

    hmm, ska på middag i mon kväll, blir både god mat och vin = massa kcal, men problemet är vad jag ska äta innan på dan. Jag börjar nämligen jobba 7 på morgonen, så jag kan ju inte hoppa både frukost och lunch och spara de kcal till kvällen, då kommer jag aldrig orka jobba.

    kanske bara ska försöka äte en mindre frukost eller så använder jag skottdagen2008´s trix och dricker en nutriellet på dan, undra om jag håller mig mätt till 19, troligen inte...

  • viktualia

    _elin_ det är ju viktigt att du orkar jobba ordentligt, så mitt tips är att äta mättande mat men smal sådan och sen acceptera att du kanske kommer få i dig för många kalorier totalt sett.

    Quinoa, kyckling och grönsaker brukar jag äta när jag vill äta mättande men smal mat.

  • Skottdagen2008

    -elin-:
    Jag trodde inte heller att jag skule hålla mig mätt på Nutriletterna, men det är märkligt med dem. Det är endast 2 dl vätska, men man håller sig både mätt och blir inte sugen på sött. Tog en igår till middag då jag åt pommes och burgare till lunch.

    Denna helg blir i och för sig väldigt kaloririk, men vi ska knalla en del på stan och gå på krogen och dansa så jag hoppas att det går jämnt ut.

    Kg har stått still denna vecka, t.o.m. lite uppåt....hm....

  • _elin_

    när jag tar nutrilett/naturdiet så brukar jag dricka deras färiga "shakes", typ 33cl 180kcal. Oftas blir de till mellanmål eller efter jag har tränat innan middagen.
    Men ska kanske köra på det i mon, och en stor stabil frukost...

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?