• _elin_
    Äldre 4 Oct 21:15
    46576 visningar
    357 svar
    357
    46576

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 20:24
    #31
    _elin_ skrev 2007-10-05 20:17:47 följande:
    en undran!!hittade denna länk www.aftonbladet.se/vss/vikt/kalorikollÄr det denna som är "kaloriräknaren" på viktklubb.se oså?Tyckte nämligen inte att denna var så bra, skulle vara tråkigt att gå med och sen inte få ngt bra verktyg!Någon som vet?
    Hmm... både ja och nej. Kalorikollen på VK har den funktionen att det finns en sökruta där du kan skriva tex gurka och få upp gurka på olika sätt. Men du kan också, som i denna kalorikontroll söka på livsmedel i underrukbiker. På sätt och viss är den du hittade lik VK´s men samtidigt inte... svårt att förklara. Kanske Skottdagen 2008 kan förklara bättre.
  • Skottd­agen20­08
    Äldre 6 Oct 22:47
    #32

    Jag känner inte alls igen beskrivningen. Tycker att det funkar väldigt bra. visst kan man bli utkastad precis som här på BT när de liksom tappar kontakten, men ananrs tycker jag det är väldigt bra.


    also skrev 2007-10-05 15:58:23 följande:
    Jag tycker inte att VK funkar alls, men det handlar om att själva sidan suger. saker som man skrivit försvinner man kan ine logga in osv osv känns som bortkastade pengar
    [/citat]

    Nja, jag menar inte en koll på hur många kalorier en produkt har och sedan söka på en ny produkt utan när man bäl börjar fylla i sin dagbok märker eftersom vilka produkter som är mer kalorier än andra, man får liksom koll.

    Har inte användt kalorikollen som du nämner. Kan tyvärr inte säga varken bu eller bä.

    Är nöjd med VK för det funkar för mig.
    _elin_ skrev 2007-10-05 20:17:47 följande:
    [citat]
    en undran!!hittade denna länk www.aftonbladet.se/vss/vikt/kalorikollÄr det denna som är "kaloriräknaren" på viktklubb.se oså?Tyckte nämligen inte att denna var så bra, skulle vara tråkigt att gå med och sen inte få ngt bra verktyg!Någon som vet?
  • Skottd­agen20­08
    Äldre 8 Oct 14:01
    #33

    -elin- hur går det? har du anmält dig?

    Har själv gått ner strax över 3 kg nu och ahr alltså bara 5 kg kvar. Det går sakta men säkert neråt = perfekt

  • Äldre 8 Oct 15:39
    #34

    Zozo skickade hit mig och här är en av VKs största fan - Viktualia!

    Jag har gått ner 17 kg sedan i maj i år med hjälp av VK, har 13 kvar innan jag är nöjd.

    _elin_ - det jag tycker är bra med VK är just att man får koll på alla kalorier, varena smula man stoppar i sig räknas och genom att man räknar ALLT blir det lättare att äta rätt mat och i rätt mängd.

    also - VK har kapacitetsproblem, det är för populärt helt enkelt och det gör driften av sajten lite svajig. Visst är det störande, men inte så illa att JAG hoppar av i alla fall. Allt jag skrivit i matdagboken finns sparat, har inte fått något att försvinna därifrån. Tycker nog att Bröllopstorget är minst lika svajjigt som VK... och här hänger vi ju ändå *skratt*

    Mitt sätt att använda VK har hittills varit att banta genom att äta efter rekommendationerna. Det tänker jag fortsätta med, men för att förbränna de återstående 13 kilona måste jag börja använda motionsprogrammet i VK.... trist men sant... å andra sidan vore det väl rätt mysko om jag hade klarat att gå ner 30 kilo BARA genom att äta mindre under ca 8 månader....

  • Äldre 8 Oct 15:40
    #35

    Tillägg: Jag svarar gärna på frågor om hur VK funkar, hur man lägger in mat och sånt.....

    På VK heter jag Tjorven.

  • Äldre 8 Oct 16:07
    #36

    Jag har också använt viktklubb o tyckt det funkat bra - jag gick ner drygt 7 kilo på lika många veckor i vintras o sen har jag gått ner någt enstaka till under de senaste månaderna. Min variernade framgång beror mest på mig själv - när jag fyller i disciplinerat vad jag äter och håller mig till rekommendationerna så går jag ner - när jag slirar så slutar jag - helt enkelt. Men jag har allmänt fått mycket bättre matvanor o lärt mig mycket av att använda det - tillräckligt för att iallafall inte gå upp i vikt även när jag slirar.

  • Skottd­agen20­08
    Äldre 8 Oct 23:08
    #37

    Hittade en massa Tjorven, vilken är du


    viktualia skrev 2007-10-08 15:40:33 följande:
    Tillägg: Jag svarar gärna på frågor om hur VK funkar, hur man lägger in mat och sånt..... På VK heter jag Tjorven.
  • Äldre 9 Oct 09:21
    #38

    Jag är Tjorven som blev medlem 6 maj 2007.

  • _elin_
    Äldre 9 Oct 12:35
    #39

    tack viktualia för infon, och stort grattis till din viktnedgång, inte illa.

    skottdagen2008: ja hade ju planerad att anmäla mig på VK i måndags, igår men det blir ju aldrig som man planerat. Kom massa jobbiga saker emellan nu, men ska ta nya tag så fort tiden finns.
    Grattis till de tappade kilona, jätte bra jobbat!

    försöker nu ialla fall börja komma in i "bra mat" tänket, men tror inte att det kommer att hålla utan lite påputtning men men hoppas kan man ju

  • Skottd­agen20­08
    Äldre 9 Oct 14:05
    #40

    Jag försökte ju själv, men man tror på något sätt att man äter nyttigare än vad man egentligen gör.

    Igår t.ex. tyckte jag att detta kan ju inte ha varit många kalorier och vips var det hur mycket som helst för att mjukbröd är bara en massa luft så man får äta många och det behövs inte många så är man över gränsen. bättre äta hårtbröd. Skadar ju itne sedan att jag åt 2 st dammsugare (min last)

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?