• _elin_

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • viktualia

    Innan jag började med VK så åt jag nyttig mat. MEN jag åt för mycket, för ofta och för mycket godis/onödigheter. Hade aldrig kunnat styra upp mitt ätande så att jag hade gått ner så här mycket utan hjälp!

    Mina laster var: goda mackor från jobbets fik, äppeljuice, godisbit när jag ändå handlade mat, nötter som mellanmål, mjuka mackor i långa banor och några kakor då och då.

  • Skottdagen2008

    Exakt, det var liksom lite ditt och lite datt inte helt onyttigt, men i fel mängder. jag är också svag för juice. jag menar hur onyttigt är det eg. med färskpressat? nä, det är just det. nyttigt i bra mängd för det innehåller massor med kalorier om man börjar kolla. En dl juice eller ett äpple och ett glas vatten. ta äpplet och vattnet.

    jag brukar tänka, jag ska ta mig tusan inte dricka mig tjock och så tar jag vatten med lite gurkskivor i istället.

  • _elin_

    hmm. det är nog sant som ni säger viktuali och skottdagen2008, man, jag tror nog att jag äter bra vilket jag kanske göt men säker alldeles för mkt. Juice älskar jag, dricker bara färskpressad men som ni säger så är det oså kcal som jag aldrig tänkt på...

    har i alla fall än så länge idag varit oki duktig med knäckebröd med keso till frukos, naturdiet drink till lunch och 10 mandlar som mellanmål, ska fundera på vad middagen ska bli nu...

  • viktualia

    Färskpressad apelsinjuice är 52 kcal per deciliter. Vatten är noll.... själv äter jag 1300 kcal per dag nu när jag bantar... hade jag druckit jucie hade det blivit lite väl stor del och jag hade inte blivit tillräckligt mätt...

  • MSW

    Är också med på viktklubb.. Har på ca ett år gått ner 19kg.. Men vill ner åtminstone 2kg till, men helst fem...

    Men jag tycker att viktklubb är kanon bra... Man kan juh lägga in alla sina "vanliga" recept också.. Så att man får koll på de också..

    HUr går det elin för dig?? Blivit medlem??

  • Skottdagen2008

    Jo, jag brukar lägga in egna favoriter som jag gör ofta och då har jag t.ex. märkt att vissa av mina "nyttiga" favoriter innehåller en helsikes massa mer kcal är jag trodde.

    Superbra att få liksom en sorts koll äcven fast maninte fyller i den hela tiden.

  • anne på grönkulla

    Håller helt med om lärdomarna från viktklubb - jag åt nog inte dåligt innan men alldeles för mycket bröd t ex - det viktigaste var att lära sig välja så man blev mätt på de 1300 kcal som jag tilldelades per dag. Söta drycker var det första jag strök! (men just nu slarvar jag med det som bara den *skäms*) och också kaffe - dricker helst med mycket mjölk o socker - kaffe är nästa noll kcal men latten är döden för kalorinivån per dag! Massa såna småsaker fick jag ändra o det gjorde hur stor skillnad som helst!

  • _elin_

    nu har jag signat in lig på VK, hmm mkt svår sida än så länge att förstå, men jag får ge det lite tid. Annars så verkar det vara mkt bra!
    men försökte hitta andra medlemmar genom att söka men hitta inte, själv "heter" jag e24r

  • viktualia

    _elin_ - smeknamnet som du skrev är bara ditt inloggningsnamn. För att synas som medlem går du på "Min mötesplatssida" och ändrar smeknamnet där.

    Inom VK finns det inte något mailsystem, så du får gärna fortsätta ställa frågor i den här tråden - den är enkel att bevaka för mig och andra VKare!

  • Skottdagen2008

    Jo, det verkade lättare att hålla kontakten i detta forum då de andra är liksom bloggar på ett annat sätt.

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?