• _elin_
    Äldre 4 Oct 21:15
    46694 visningar
    357 svar
    357
    46694

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • Äldre 11 Oct 16:07
    #61

    Skottdagen - jag tycker inte att nutrilett mättar tillräckligt... jag brukar äta deras bars som mellanmål ibland men inte som måltidsersättning.

    När jag vill överkonsumera har jag två strategier:
    1. Den duktiga - då springer jag ett varv i joggingspåret för att få äta/dricka mer än mina 1300 kallisar.
    2. Den livsbejakande - min starka åsikt är att man måste leva och må gott, så ibland struntar jag i bantningen och äter/dricker ändå.

    För min del är det oftast alkohol som gör att jag spränger min kalorigräns, mat är enklare att äta nyttigt och avstå onyttigt. Men jag har INTE nån lust att för bantningens skull avstå från gott vin och annan trivsam dricka...

  • Skottd­agen20­08
    Äldre 11 Oct 16:11
    #62

    Jag har 2 strategier:

    1. träna, men det kan jag bara göra högst varannan dag då jag inte nattar sonen och fixar hemmet.
    2. Ät en bar eller ta en påse. OBS! Endast ett mål får bytas ut

    Vin tycker jag inte om och det var så länge sedn jag drack alkohol så jag minns det inte ens....suck....

  • Äldre 11 Oct 16:17
    #63

    Skottdagen - jaaa det märks väl i mina svar att jag hör till kategorin som inte har några barn än.... Samtidigt är alkolhol i olika former en del av mitt sällskapsliv och det omfattar även vännerna som har barn. De dricker bara mindre och under mer kontrollerade former...

    .... maken och jag planerar att starta försök i bebisfabriken nån gång inom överskådlig framtid och bantningen är en del i förberedelserna... insåg när jag vägde 95 kg att det INTE var nån bra vikt att börja en graviditet på... hoppas nu att jag ska väga 65 när försöken börjar!

  • Skottd­agen20­08
    Äldre 11 Oct 16:40
    #64

    Jo, det är bra att inte ha för mycket vikt att bära på när man väl startar bebisfabriken för det kan bli alldeles fördjävligt tungt även fast man var "normalviktig" när man startar. hade inte för många kg när jag startade inte heller var jag smal, men typ kg på gränden till övervikt enligt BMI och ryggen min tog verkligen stryk. Var hemma sista delen av graqviditeten.

    Jag skulle nog varit ute i svängarna mer även nu fast jag har barn om jag hade vänner som tyckte om att dansa. Har inte så många vänner här i V-ås som gillar samma saker osm jag.

  • miapia­s
    Äldre 11 Oct 16:48
    #65

    jo jag är ju 162 cm...o vägen 78,8 kg..inte kul

  • Äldre 11 Oct 16:48
    #66

    Skottdagen - det är precis vad jag är rädd för... att en ev graviditet skulle tära hemskt mycket på knän och rygg...

    Dessutom känns det hoppfullt att VK funkar så bra, känner inte samma "skräck" för ev gravkilon som sitter kvar efter förlossningen - nu vet jag ju att jag KAN banta!

    bara en parantes om alkoholen, jag har inte varit "ute" och partajat på all evinnerlighet.. alkoholen jag dricker är till goda middagar i goda vänners lag, oftast hemma hos folk. Har aldrig varit nån partypingla och är det ännu mindre nu vid 30 års ålder. Tycker dessutom att vin är gott och intressant som kunskapsområde - något som jag inte tror kommer ändras om/när vi får barn även om man får ta en paus från vindrickandet en sväng.... men som sagt.. jag VÄGRAR offra goda drycker för bantningen... har offrat feta ostar, godis och en massa annat istället... Det viktigaste är ju att man bantar på ett sätt så att man trivs med sig själv och sin tillvaro!

  • MSW
    Äldre 11 Oct 17:16
    #67

    Vickan: låter sunt.. Skulle du slutat dricka vin för att gå ner i vikt skulle du juh förmodligen börja dricka vin igen "när du är färdig" och då gå upp allt(mycket av iaf)igen... Då är det juh bättre att hitta en sundare livsstil man kan trivas med...

  • Äldre 11 Oct 19:57
    #68

    miapias - förstår om det känns trist.. själv är jag på väg neråt men väger just nu 78 till mina 1,64 m... har vägt 95 så jag ser 78 som en stor framgång!

  • miapia­s
    Äldre 11 Oct 20:30
    #69

    bra jobbat...vad kul..

    Idag så gjorde jag ett av deras recept...men jag hoppa över vissa saker pga att jag inte ville ha sånt i maten...När jag ska föra in receptet som middag så kan jag ju inte ta bort det jag inte åt. Kan man fixa det?? eller måste man göra ett eget recept.

  • Skottd­agen20­08
    Äldre 11 Oct 20:49
    #70

    Jag är 32 år och älskar att dansa, men tycker varken om vin och öl och går jag ut på krogen kan jag dricka cocacola bara jag får dansa . Har vänner som är mer för att äta gott och dricka hemma, men inte här i stan heller. Är rätt själv förutom min mammavänner osm jag umgås flitigt med.

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?