• viktualia

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    Zozo skickade hit mig och här är en av VKs största fan - Viktualia!

    Jag har gått ner 17 kg sedan i maj i år med hjälp av VK, har 13 kvar innan jag är nöjd.

    _elin_ - det jag tycker är bra med VK är just att man får koll på alla kalorier, varena smula man stoppar i sig räknas och genom att man räknar ALLT blir det lättare att äta rätt mat och i rätt mängd.

    also - VK har kapacitetsproblem, det är för populärt helt enkelt och det gör driften av sajten lite svajig. Visst är det störande, men inte så illa att JAG hoppar av i alla fall. Allt jag skrivit i matdagboken finns sparat, har inte fått något att försvinna därifrån. Tycker nog att Bröllopstorget är minst lika svajjigt som VK... och här hänger vi ju ändå *skratt*

    Mitt sätt att använda VK har hittills varit att banta genom att äta efter rekommendationerna. Det tänker jag fortsätta med, men för att förbränna de återstående 13 kilona måste jag börja använda motionsprogrammet i VK.... trist men sant... å andra sidan vore det väl rätt mysko om jag hade klarat att gå ner 30 kilo BARA genom att äta mindre under ca 8 månader....

  • viktualia

    Tillägg: Jag svarar gärna på frågor om hur VK funkar, hur man lägger in mat och sånt.....

    På VK heter jag Tjorven.

  • viktualia

    Innan jag började med VK så åt jag nyttig mat. MEN jag åt för mycket, för ofta och för mycket godis/onödigheter. Hade aldrig kunnat styra upp mitt ätande så att jag hade gått ner så här mycket utan hjälp!

    Mina laster var: goda mackor från jobbets fik, äppeljuice, godisbit när jag ändå handlade mat, nötter som mellanmål, mjuka mackor i långa banor och några kakor då och då.

  • viktualia

    Färskpressad apelsinjuice är 52 kcal per deciliter. Vatten är noll.... själv äter jag 1300 kcal per dag nu när jag bantar... hade jag druckit jucie hade det blivit lite väl stor del och jag hade inte blivit tillräckligt mätt...

  • viktualia

    _elin_ - smeknamnet som du skrev är bara ditt inloggningsnamn. För att synas som medlem går du på "Min mötesplatssida" och ändrar smeknamnet där.

    Inom VK finns det inte något mailsystem, så du får gärna fortsätta ställa frågor i den här tråden - den är enkel att bevaka för mig och andra VKare!

  • viktualia

    _elin_ - japp det kan man! Klicka på "mina egna livsmedel" i dagboken och "skapa eget livsmedel"!

    På samma sätt kan man skapa egna recept också! Klicka då på "mina egna recep".

  • viktualia

    jag har kanske haft tur, för jag har inte haft nåt problem med inloggning på VK idag.. dagens enda (och mycket återkommande problem) är: när *piiiiiiiiiiip* ska jag ha tid att träna?!?!
    *suckar*

  • viktualia

    Skottdagen - jag tycker inte att nutrilett mättar tillräckligt... jag brukar äta deras bars som mellanmål ibland men inte som måltidsersättning.

    När jag vill överkonsumera har jag två strategier:
    1. Den duktiga - då springer jag ett varv i joggingspåret för att få äta/dricka mer än mina 1300 kallisar.
    2. Den livsbejakande - min starka åsikt är att man måste leva och må gott, så ibland struntar jag i bantningen och äter/dricker ändå.

    För min del är det oftast alkohol som gör att jag spränger min kalorigräns, mat är enklare att äta nyttigt och avstå onyttigt. Men jag har INTE nån lust att för bantningens skull avstå från gott vin och annan trivsam dricka...

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?