• Snowse­e
    Äldre 4 Oct 21:53
    46529 visningar
    357 svar
    357
    46529

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    Jag kan absolut rekomendera viktklubb.se (VK)! Har varit medlem sen i januari och gått ner dryga 14 kg, har ca 3 kg kvar till målvikt.

    Krångligt? Nja... Ibörjan kan det vara svårt att veta hur man ska göra, var man ska lägga in allt osv men man lär sig snabbt och det finns alltid andra medlemmar att fråga i diskussionsforumet. Det är nästan det bästa, allt stöd och all peppning man får av andra medlemmar i samma situation. Som sagt, du får äta allt men inte alltid. Vill du så kan du använda de måltids-och menyförslag som VK ger men det går lika bra att äta den mat du vill så länge du håller dig till den kalorigråns som VK räknat ut åt dig. När du blir medlem fårdu svara på ett antal frågor om bla ålder, kön, vikt, aktivietet på fritiden, jobb, om det finns övervikt i släkten, hur mkt du vill gå ner och på hur lång tid. Grundat på dina svar så räknar VK ut hur många kalorier du ska äta per dag för att nå ditt mål. Sedan har du en dagbok där du varje dag ska skriva in vad och hur mkt du äter för att se till att du håller dig inom din gräns. Ett tips är att planera maten en dag i förväg och föra in den i dagboken kvällen innan, då har du koll hela tiden.

    Vill du tex unna dig ngt extra som inte ryms i din kcal-budget får du se till att motionera ihop extra kcal, sk motionskalorier (MK) Säg att du tex får en kcalnivå på 1300 kcal/dag och du en dag äter 1600 kcal, då får du motionera ihop de 300 du överstigit gränsen för att fortsätta gå ner i vikt. Låter krångligare än vad det är.. i dagboken kan du också föra in den motion du gör och då se hur många kcal du bränner/tjänar in. Kanonbra!

    Vill du så kan du leta upp mig på VK om du blir medlem, heter Snowsee där också. Lycka till!

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 09:44
    #9

    Skottdagen 2008 och _elin_: Tack! Det känns superbra. Startade på 72 kg och är nere på 57,6 idag. Vill ner till 55, då ska jag skaffa mig en tatuering.

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 09:50
    #11

    Skottdagen 2008: Försökte hitta dig på VK genom att söka på medlemmar men kunde inte hitta dig...

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 09:56
    #13

    Vet faktiskt inte men tror inte det?
    Jag är förresten 163 cm.

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 10:01
    #16

    Just nu kommer jag inte ens in på VK...
    Det är inte en bild på mig eg det är en bild från mvm.com där man kan göra en virituell modell av sig själv. På "före bilden" väger modellen 72 kg och på "efter bilden" 58.

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 10:13
    #19

    Gå in på www.mvm.com och klicka på "women" där får du sen fylla i lite olika info... var länge sen jag gjorde det nu så kommer inte riktigt ihåg..

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 10:15
    #20
    Snowsee skrev 2007-10-05 10:13:49 följande:
    Gå in på www.mvm.com och klicka på "women" där får du sen fylla i lite olika info... var länge sen jag gjorde det nu så kommer inte riktigt ihåg..
    Verkar vara ngt fel på den sidan också, eller så är det fel på min dator, kommer fortfarande inte in på VK....
  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 10:23
    #22

    Jo, det är de ju...

    Nu kom jag in på VK, fick starta om datorn. Vet du förresten hur man läser meddelande här på BT? Det står att jag har ett nytt meddelande, men inte i gästboken.

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 10:34
    #24
    Skottdagen2008 skrev 2007-10-05 09:58:45 följande:
    Jag hittade mig själv oh jag hittade dig. Har du medvetet tagit samma bild på dig före och innan eller?
    Kan du inte lämna en vink i min blogg så att jag kan hitta dig?
  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 11:23
    #27

    Jag vet, har en förmåga att fastna i bloggarna på VK! Men har faktiskt varit ute på en promenad!

  • Snowse­e
    Äldre 5 Oct 20:24
    #31
    _elin_ skrev 2007-10-05 20:17:47 följande:
    en undran!!hittade denna länk www.aftonbladet.se/vss/vikt/kalorikollÄr det denna som är "kaloriräknaren" på viktklubb.se oså?Tyckte nämligen inte att denna var så bra, skulle vara tråkigt att gå med och sen inte få ngt bra verktyg!Någon som vet?
    Hmm... både ja och nej. Kalorikollen på VK har den funktionen att det finns en sökruta där du kan skriva tex gurka och få upp gurka på olika sätt. Men du kan också, som i denna kalorikontroll söka på livsmedel i underrukbiker. På sätt och viss är den du hittade lik VK´s men samtidigt inte... svårt att förklara. Kanske Skottdagen 2008 kan förklara bättre.
  • Snowse­e
    Äldre 15 Oct 11:21
    #91

    Grattis både _elin_ och miapias! Kanonbra jobbat! Visst ger det extra motivation?

    Miapias: 1,2 kg på en vecka kan man absolut gå ner. Ofta är det så att man går ner mest första veckan och sen lugnar det ner sig lite. Deta pga omställningen av matvanorna. Kroppen får en liten chock och tappar en del vätska. Men det är inge farligt så länge man dricker mycket och håller sig till MINST 1300 kcal/dag.

    _elin_ : Jag har lärt mig otroligt mkt om mat genom att fylla i dagboken. Det är skrämmande hur mkt kcal det är i en del mat/snacks. Om man är noggrann med dagboken i början så kan man så småningom lära sig hur mycket man kan äta av allt utan att överstiga sitt kcal-intag och då behöver man inte vara lika noga med dagboken längre. Men självklart är det bäst att alltid fylla i allt. Ofta gör jag så om jag tex är sugen på lösgodis eller choklad att jag fyller i det i dagboken innan jag köpt det för att se hur många kcal det blir och när dryga 2 hg godis blir 1000 kcal så känns det inte värt det och oftast köper jag det inte då. Men i bland måste man få unna sig. Det är ju ändå en ny livsstil man ska skapa sig och kunna leva efter resten av sitt liv.

    Ibland tror jag att man mår bra av att släppa alla kcal en dag och äta det man känner för, men med sunt förnuft. Ibland har jag haft sk "Unnardagar"/"Ätardagar" under helgen där jag unnat mig det jag vill och inte räknat kcal alls. Men det gäller då att kunna begränsa det ätandet till en dag och inte till hela helgen. Det finns tom de som säger att "ätardagar" är bra för förbränningen och ämnesomsättningen för att man chockar kroppen med mycket mat som den inte är van vid. Men jag vet inte riktigt vad jag tror om det.

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?