Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Och duktiga Mini som kan allt det där! Men jag vet att du jobbat hårt för att komma dit.

  • start september

    Också nyfiken Ingis!

    Muggles, lilla blir 4 månader om en veckaFörvånad Tiden går fort. Utv period ja. Det inns ett åskmoln mellan v 15 och 19 i boken, kan ju vara det. Kan absolut vara tänder också. En liten vit prick finns som varit lika stor sen jul.Men jag tror på fel balans mellan söm och mat

    Tänker försöka få till dagsömn med tre lurar enligt känt tänk men nätterna låter jag vara så länge, funkar ganska bra. varierande läggningstid beroende på att dagsömnen strular, men som i natt 9-8 men lite mat kanske  ca 04 och 07 kan jag alla gånger leva med ett tag till.  Nappen har hon inte så mycket på nätterna. Ska försöka få in gröt rätt snart, tror det kan hjälpa. Hon sitter redan i hög matstol och följer oss  intresserat med blicken.

    Tanken är ju att vi ska dela 50% en period mellan 7 och 9 månader (jobba 2 eller tre dagar var växelvis) så då är förhoppningen att jag bara ammar morgon och kväll. Ersättning funkar ju men det vore skönt med gröt, välling och lite  puré och plockmat tror jag. Så att bötja med smakisar nu passar r'ätt bra.

    Har lyckats få till lur på rätt tid nu, men i bärsele. Ska bli ändring men dagen fick planeras om då stora hade lite feber så de aktivitert jag täkte göra fick planeras om tills vi vet vad det är. Just nu prioriterar jag att Lillas lur blir rätt och att stora håller sig lugn inne. Maken är iväg och fixar lite, han kommer hem till nästa lur så då får ska jag få till lur i vagnen. Stora sov ute jämt, hade strukit det nu när det skulle vara vintersäsäong, men jag tror nog att jag ska få till det i vagnen för lång lur. Eftersom jag jobbar lite vill jag gärna ha sömn i vagn inne också.

    Men vad bra att i alla fall den enas sömn funkar så bra! Du är på rätt väg!

  • start september

    Susar in för sen såklart, men grattis PB! Sicken festmåltid. 

    Funderar på Fru Byggs sömninlägg. Det låter jättetufft. Mina barn är inga bra sovare av sig själva, de har lärt sig (eller Lilla håller på). För lite dagsömn ger för trassliga kvällar. Man måste upp i över 45 min dagsömn åt gången för att de ska orka. Vår lilla kan vara vaken massor men är arg, äter för mycket/sväljer luft, kräks, ont i magen, inte sitta/ligga själv och inte somna själv. Om hon sover ordentligt flyter allt. Mitt mål är minst 14 h sömn per dygn, natt ca 10 h och sen 2 eller tre tupplurar. Att lägga ner i säng och somna själv ger bara 30 min, sen händer något i kroppen, att sova i vagn gör att man kan passa¨uppvake och rulla lite, det brukar funka och efter några gånger försvinner uppvaken. Så vagn ute eller med mig i säng eller i bärsele ( inte kul) gör att det blir längre. Hon ska läggas efter ca 2.15- 3h vaken på dagarna, sedan blir de för svårt.  Det är tufft att tima med hämt och lämning, men om man kan ha vagnen  då och låta den står kvar ute med babywatch går det rätt bra. Jag kan också lyfta in och lägga i min säng och extraamma lite, då somnar hon om och jag sover då med henne någon timme. Vagnen behöver inte vara ute, affärer., mitt jobb och så funkar också bra men det är lättare att somna ute.

    Vi kör varannan sovmorgon på helgen som regel, men nu går jag nästan upp vid 7 med båda barnen och sen kan jag gå och sova ca 10-12 med lilla och stora och pappa får egentid. 

    Det är inte enkelt att komma hit men min barn har svarat bra på att ligga  i vagnen ute, de somnar nästan bara jag tar fram den vid rätt tidpunkt. 

    Förrgår blev en kanondag, mycket sov vid rätt tiden och kanonglad lillasyster. Igår var förmiddagen rätt men eftermiddagen var vi borta, jag ville inte lägga ute i vagnen där och ett två timmars sovpass blev 3 * 20 min i sele och bilstol under eftermiddagen. Då spårade sen kvällen ut, arg och kräkande bebis till 23.45. Jag kan inte veta säkert men tror att det har samband. 

    Alla barn är olika och alla har sin egen sanning, men jag ville ändå dela med mig av vad jag kämpar mig till nu, Jag tror och hoppas att det funkar för mig ch kanske kan det vara lite inspiration. Muggles och en tjej i andra gamla tråden inspirerade mig mycket med stora och det funkade.
     

  • start september

    Fru Bygg, hoppas du tog tipsen på rätt sätt - jag är helt med på att vad som funkar för ett barn inte gör det för ett annat.

    Muggles, som tidigare sagt, jag blev ju rätt så influerad

    Och ett lax recept till:

    Gör en marinad på liak delar riven färsk ingefära, sweet chili sås, soja (gärna japansk) och sesamfrön, ca 1 dl av varje. ta lite mindre ingefära om man inte är jätteförtjust i det.  lägg gärna med laxen ca 2 timmar i kylen. Häll rubbet i en långpanna eller form, garnera med frusna broccoilibuketter och coctailtomter runt och kör i ugnen antingen med termomenter eller 10-12 min på 225 g. Marinaden blir god sås, men man kan också spetas lite turkisk yought med lime och salt och peppar. Sallad till räcker, ris om man vill.

    Perfekt mat till många och funkar för flera sorteras allergiker och gravida. Tjejmiddags räddare.

  • start september

    Och här ska provas med spenat och grädde! Om jag vågar med socker också.

    Jag tog nog lite i med 225 grader i mitt recept, då får mn mycket lagat ytterst och neråt 52 grader i mitten snabbt och det funkar för man resp make hemma hos oss.

  • start september

    Jag tror också på att dra ner kolhydraterna, kokt potatis är faktiskt inget jag ens tycker om så det är enkelt . Pasta, bulgur och bröd däremot. Jag ammar ju fortfarande så just nu ska det nog vara lite mer kolhydrater än annars.Vi kör dock middagarna utan kolhydrater ( stora tjejen får naturligtvis). Vi har småportioner med ris, bulgur etc i frysen så går det snabbt och enkelt att komplettera. Sen äter jag som vanligt vissa luncher och med mindre kolhydrater andra. Sen slopar jag allt godis och kakor hemma för mig själv (hösten var en ren orgie) och fikar enbart med andra och med måtta. Då får jag totalt lagom av allt tror jag.  Maken försöker skippa de flesta kolhydrater och går nu ner lite som han samlat under hösten ganska enkelt.

    Det här med lightprodukter har jag funderat på först nyligen. Jag är väl en tjej formad av nittiotalet där allt skulle vara light och fortsätter av gammal vana. Jag har den sista tiden bytt lättyoughurt mot turkisk på mornarna och håller mig mätt längre, mycket godare är det också.

  • start september

    Oj, vad mycket intressanta mattankar. DN skrev igår om just om att  matlagningsgrädde är dyrare och onyttigare än spädd vispgrädde men ger samma resultat. Undrar just om det funkar så med creme fraiche?

    Tack Ingis för ryggrörelserna, ska kika på dem. Kånkar runt på prylar hela dagarna och drar en ssyskonvagn som är tyngre på ena sidan så axlarna känns här med.

    Här blev igår en skräpdag med bebis som inte sov (jag flängde runt för mycket) och en trött mamma som hinkade kolhydrater. Snacka trött jag blev av den kombon. Lägg på en trött treåring som man sedan hämtade.
    Idag har vi kommit ikapp oss. Ställer in morgongdagens sociala aktiviteter för att komma ikapp med måsten och ordrna stabil sömn, känns trist men helt rätt om jag ska orka hela veckan. Åker på släktgrej i helgen så bara att packa och rodda två barn på fredag tar krafter.

    Och motion är det i underkant nu, går också på humöret. .

    Nä, nu middagslagning.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård