Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    All sympati till er med sjuka och bakfulla makar.

    Tack för tips om musik inför dop - det var nog jag som började efterlysa. Piggelins länkar var jättebra.

    Här har det varit fullt ös med olika byggen, barn och allt annat fnys. Återkommer.

  • start september

    Utvecklingsfas här också. Jättekul att se - hon är med mycket mer, slår på leksaker, pratar och är mer bebis än spädbarn. Men också arg och allmänt ur balansmed mage mat och sömn. Stora har tagit hem en ny liten förkylning, den spökar väl också. Uppvak varje timme, jag har ju varit så bortskämd med sovning 3-6 h i sträck på nätterna så jag är helt färdig... Maken tog dock båda barnen extra igår morse två timmar så jag sov helt själv. Det var längesen! Sen hon föddes har jag nästan mått bäst av att ha henne sovande intill även på mina sovmornar och det har funkat fram till nu. I helgen var det vaken bebis och trött mamma och då var allt i ett annat läge. Maken fick rådda två barn lite mer självständigtt, nog bra. Nästa vecka lämnar jag en kväll dessutom, ska testa pumpa och flaska innan dess.

    All respekt till er som använder ståbräda mycket, jag har ju dubbelvagn en del del trots att stora är ganska stor, men testade ståbrädan i helgen, tänkte passa på lite . hon gick nästan mindre än med dubbelvagnen för att det var så kul men fy vad tungt och vilken konstig vinkel man fick när man har en dryg enmetare framför sig.

  • start september

    Åh, vilka minnen jag får av MSWs inlägg. Mysigt med liten nyföding så där själv. Har A träffat lillasyster än? Vår tjej som ju är ganska jämngammal är helkär i lillasyster fortfarande. Sotis ibland såklart, men aldrig ilska mot
    Lillan.

  • start september

    Saffran ska det vara såklart! Blir fredagsbak här också tror jag. Kesella-receptet lät bra. Och ni som gillar saffran, kanongod enkel fisk http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/a/annas-saffransfisk/  Bättre med couscous än potatis dock tycker jag.

    Nöjd efter god restaurangmiddag ikväll med jobbet, Lilla stensov i vagnen. Tänk att äta riktigt god mat, prata med vuxna, titta på folk och se stan kan vara så stimulerande!

  • start september

    MSW, lite nyfiken blir man ju... Grattis till hemkomsten! Stora var liksom vare sig skit eller kräkbarn, Lilla var/är båda. Jag minns att jag bytte typ fyra själv första natten på BB, då undrade jag hur detta skulle sluta. Efter en dryg vecka när det riktiga bajset kom försvann de fem nattblöjorna och sen dess har det gradvis blivit bättre. Ett tips är att smörja inför natten med Inotyol och bara byta om det är mycket och barnet besvärat.

    Muggles, det låter som du har haft en kämpig tid. Vad skönt om det börjar vända. Inga tips angående maten dessvärre, men det som Heloise säger stämmer nog väl.

    Ingis - du lyser upp med din plyschmobil! Hur är storyn med den förresten?

    Flamman, trist med koppor. Finns det inte en salva numera som lindar kli lite? Kolla på apoteket.

    Alltså, vad har alla mot kådisar? Tycker det funkar rätt ok faktiskt, så jag pallar inte ordna nåt annat innan nya försök här även om de ska dröja ett litet tag.

    Har köpt Kesella nu och imorgon blir det lussebak med storan. All heder åt er som har barnen hemma flera dagar i veckan, en dag plus helg är en utmaning tycker jag. Imorgon var alla vi brukar hänga med upptagna eller sjuka.

  • start september

    Lite julstämning blev det med lussekattsbak igår. Goda blev de med Kesella, men jag gjorde ganska små de fick samtliga lite mycket färg. Hmm. Lurar på om de går åt att baka ett lass till nu när jag vet storleken därmed tiden, kanske även med mandelmassa, kan det bli gott tro? Stora gjorde egna skapelser och en som hon var mycket stolt över. När vi sen skulle fika fick alla välja varsin och stora var mycket bestämt på att maken skulle få den. Duktiga fina stora.

    Egentid med sovande lilla och maken och stora iväg en stund. Har pysslat lite men hamnade sen här. Återupptäckte Peter Le Marc i veckan - underbart, Youtube hade alla gamla klassiker i en bra spellista. Lite vedmodigt och ibland har jag tyckt banalt, men min älsklingsplatta från 1993 håller fortfarande konstaterade jag.

    ">



    MSW - tack för inbox och vad fint!

    Syrinx, skulle absolut vilja höra ditt stycke. Flöjt är fantastiskt vackert. Jag älskar all sorts musik och är född som enda omusikaliska i en musikerfamilj (de flesta klassiskt skolade). Men njuta av det kan jag! Hoppas lite att barnen kan få intresse och lite talang. Stora älskar musik och dans och har började på barndans nu och jag har varit lite på syskonrytmik med dem nu när stora är hemma.

    Flamman - låter som en härlig helg! Hoppas flickorna inte är alltför kliiga.

    Lanovia, vilket tempo ni håller! Tror på dagen efter den makes viktiga grej, alltså 1/12 eller hur? Startar säkert på kvällen lite den 30 nov.

    Lurar lite på om ett för högt tempo som jag gärna ser till att ha är det bästa. Jag känner mig lätt ostimulerad annars och därför jobbar jag  hemifrån en stor del när lilla sover, Lilla hänger med på en hel del också. En hel del kändismammor verkar ju göra lite så och får ofta mycket skit för det, jag tycker att man ska se hur alla iblandade mår och inte döma så mycket (läser Ebba von Sydows blogg en del och där har det varit en del elakheter). För egen de var jag så säker på att det var så här jag ville ha det men nu undrar jag ibland. Inte för att Lilla eller Stora mår dåligt, utan för min egen del. Hmm. Fast alla här verkar ha det lika hektiskt nästan ändå. Eftersom jag jobbar och maken reser mycket har vi en del avlastning med vissa saker så där tjänar vi lite tid.  Rörigt men ungefär så går tankarna. Höstmorker och att vi har renoveringskaos har naturligtvis spätt på det hela.

    Nu kommer de hem!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård