Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru E skrev 2011-11-08 11:59:05 följande:
    Simmartest gjorde vi innan ivf, spolat äggledare med, äl med, kompabilitetstest har vi inte gjort...
    Progesteron ges inför varje ivf/fet så det är check på det och ASA testade vi nu...
    De "vanliga" prover togs 2009 tror jag och nu i somras kollade vårdcentralen sköldkörteln, ämnesomsättning, koagulering och vanliga hormonprover.
    Vet inte hur mycket mer man kan kolla upp här i sverige. Vet du vad utredningen mer undersöker?
    Kanske skulle ringa mirakeldoktorn men fick för mig att det var svårt att få tid hos honom
    Det var ett helt gäng prover som togs, mycket koagulation och sånt som ha rmed immunförsvaret att göra. Alla gör lite olika. Ring och ställ dig i kön så har du det gjort, sen kan du väl gå någon annanstans om det går fortare? Kram!
  • start september
    Fru E skrev 2011-11-08 12:09:06 följande:
    September-du råkar inte ha hans namn eller nummer

    Hittade detta:
     
    Matthiesen Leif


    Helsingborgs lasarett


    BFK, enhet gyn


  • start september

    Den här dagen blev hel felplanerad efter att jag läst fel på ett klockslag. Nu är allt puckat, jag hann inte sova nåt, lilla är upp och ner, jag har fått boka av en grej, och snart är det hämtning. Det skulle varit en rolig dag mitt i det koriga och så blev det fel. Sen låste jag mig ute och trodde att jag skulle få amma barbröstad i kylan i två h. Nu kom jag in med hjälp av snäll granne, ammar i värmen och hinner tom duscha innan hämtning. Man är glad för små saker ibland.

  • start september

    Heloise, jag tillhör kategorin Vi som lät barnet ramla från skötbord ner i klinkergolv. Vid pass nio månader var det, när det rullas friskt.Vete katten hur det gick till, men jag försöker fånga henne och bromsar kanske fallet minimalt genom att få tag i tröjan. Hon foll och landade på sidan, så smällen på huvudet blev mindre. Jag ryser fortfarande. Hon klarade sig finfint, jag ringde två gånger, andra gången på natten när hon kräkts i sängen. Men hon hade varit pigg och vaken i kanske sex timmar först, så de trodde att det inte var någon fara. Det var det inte heller, utan magsjuka.  

    Och vi hade ju fall från amningskudde i mammas famn i soffan två ggr också. en gång jag en gång maken. Sovande bebis ca 5 månader båda gångerna. Arg bebis när den vaknar på golvet.

    Usch, men det har gått bra. Det är sånt man inte tror man kommer förbi, men det gör man. Sen kommer minnena til liv, och man ryser. Och är tacksam för det man har.

  • start september

    Bra PB! Nu sver jag lättare. Just det du beskriver är min största skräck, därav reaktionen som säkert var lite i överkant givet det du beskriver. Laktulos är inte beroendeframkallande vad jag förstår och bra tycker jag.

    Fru E, hur gick det? Behövs mer mod? Kommer här KaffeHjärta{#emotions_dlg.flower}Spöke.  Lite blandad kompott alltså.

    Grattis Cicci! Det jobbet behövde du nog, du verkade lite blasé på slutet. Men du trivs? Och barnen?

    Flamman, hos tjejerna kommer den här julen med det nya med också lugna och mysiga som lussekatter och annat som bara blir ert, blir ett minne som stannar på gott och på ont. Gör det goda riktigt fint, inte med dyra saker utan känslor och gemensamma aktiviteter. Det blir annorlunda men säkert jättemysigt. kanske kan man umgås med vänne någon dag också?  Bygga lite nya traditioner?  Pussel lade vi några jular, det var jättekul och mysigt, men kanske är lilla lite liten för ett sånt där stort man kan lägga på ett bord och ha och plocka med länge?

    Och förresten skidor och sånt, finns det inte prylbytardagar där man kan få sånt lite billigare?

    Klockarbol, sicket arsle helt enkelt som säger så till tjejerna. Suck. Någtot nytt om lånet?

    Usch Lanovia vilken läskig olycka. Fy.

    Fy fick man inte säga enligt stora. Jag sade det instinktivt i meningen usch när jag inser att hon stoppat en enkrona i munnen. Det är ju inte bara äckligt utan farligt också, men ordet fy fick hon konstiga vibbar av och det blev jättebråk. Hon har tvingat mig att be om förlåtelse just för det ordet, det var tydligen illa.

    Ninnis, bra jobbat med sovningen! Jag känner lite som du att jag ibland glömmer bort att jag kan svara en del av er. Men jag tror jag lär mig.

    På tal om det, nu kan jag ju inboxa Villemoa, det blev ju aldrig av. Tassar ut och återvänder.

  • start september

    Och är det någon trädgårdskunnig som kan hjälpa mig?


    Hur packar man bäst in en buxbomsplanta i en kruka så att den klarar sig ute i vinter? Den kan stå mot en husvägg i alla fall. Säckväv har jag hört, har lite ont om det. Nåt annat tips?

    Samma sak krukor med perenner? Har glömt vad de hette, vita små blommor som är tåliga. Brukar man ta in över vintern. Har inget frostfritt förråd dessvärre.

    Och en amaryllislök jag glömde framme i ett fönster, den vissnade ned och jag slutade vattna. Den ser TORR ut. Slänga eller försöka? Ska man då vattna på den nu?


     

  • start september

    Och ni som kan Facebook lite mer än  vad jag kan. brukar man ha titel och arbetsgivare så att det syns överst liksom? och om jag inloggad spanar på folk jag inte är vän meds profiler, ser de det nånstans?

    Jag är lite nybörjare där kan man säga...

    Det var dagens frågor, jag hjälper gärna till med sånt jag kan om nån annan undrar nåt. Kanske inte helst trädgård och FB då. Jag kan lite annat än utredningar vid missfall bara så jag inte skrämdes förut.

  • start september

    Arghh, misslyckades med läggning av barnen. Två arga övertrötta uppe till 22.15. Inte kul.

    Tack för alla bra svar om FB och krukor. Bubbelplast har vi men ska försöka hitta någon bra väv också. Har ingen kompost att gräva ner buxbomen i och vi ska dränera och lite sånt så jag har liksom inget annat ställe heller så det får gå så här.med. 

    Men Pb, vad skitdumt det blev helt enkelt. Men bra att det går åt rätt håll nu.

    Många tankar idag när jag insåg att en vän och kollega är nära att gå rakt in i väggen. Hoppas så att jag lyckades få henne att be om hjälp för att få avlastning. Usch, vad illa man kan må när det blir alldeles för mycket.

    Flamman, andas och tänk positiva tankar och mys. Inte mer att göra. 

    Fru E, hur är det? 

  • start september
    muggles skrev 2011-11-12 08:40:40 följande:
    Men så där har jag också känt; att jag kanske inte är lämpad att vara mamma. Jag har alldeles för kort tålamod ibland och blir irriterad över saker som att Moa tar tid på sig att bli klar tex. (Men jag borde istället fatta att hallå hon är bara 4 år.) Och att jag ibland sitter och svarar på Moas frågor lite förstrött medan jag läser tidningen - istället för att ägna henne full uppmärksamhet. Jag borde spela spel med henne istället för att hänga vid datorn. Ja en massa sånt. Man har liksom krav på sig att vara perfekt på något sätt. Men hur många är det?!
    Hur var det med imperfekta mammornas klubb? Hade vi inte det nån gång? Jag skriver under. En 3,5-åring fattar inte tid och att skynda, men hur f-n gör man? Det är trams och procedurer bara för att testa gränser och en massa  bara en puss på lillasyster som sover och sen bir det för hårt och så vaknar hon och så cirkus. Jag kör med allra sista saken, 1,2,3 och sen (skäms) höjer jag rösten. hamnar hon i en hög och skriker låter jag henne ligga och ber henne ropa när hon lugnat sig, sen går jag därifrån (tyo rummet bredvid med dörren på glänt). Det är nästan aldrig dagismorrnar utan trötta seneftermiddagar. Då kan man ju muta med saker också som innan middagsnacks.

    Alla barn är olika, jag tror hon dessutom är beskedligare än Iris och A, men bristen på tålamod rinner ändock över. Lägg på få syskon och sluta med blöja på en 3,5-åring.

    Ja ja. Nu är hon ute med maken, sen blir det lunch och godis (längre än så lyckas vi inte förhandla bort det) och sen en promenad tror jag. Och sen handla och hitta farsdagsgreja.  

    Som sysselsättning var det bröd en bra bakövning för oss igår.Mycket att mäta och räkna och goda frön att smaka på.  Åt som det tipsas om i länken det med Tapenade (färdigköpt på burk mned sardeller i) till middagen - fantastiskt gott. Dottern tyckte dock de hela linfröna var läskiga idag på frukosten, testar med krossade nästa gång.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård