Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Och fy för knark. Usch, så långt fram vill jag inte tänka. Jag hade styrkan att stå emot kompisgänget, mitt enda hopp är att lära ut detsamma.  

  • start september
    BrudSommar2006 skrev 2011-11-13 12:56:43 följande:
    Ja vad ska det blir av Iris när hon blir stor. Igår på ridskolan satt jag och tittade på de andra barnen som satt och fikade med sina föräldrar i cafetérian efter lektionen och de satt där med sig festis och vad det nu var. Sedan satt Iris och jag där vid ett bord "Iris, akta, dra inte ner duken, akta, vänd inte upp och ner på festisen, neej, ha inte ner ljuset, akta armbågen, nej men ner med foten, nu håller du på att dra ner duken igen, AKTA duken, hördu, vält inte stolen, sitt ordentligt, men VÄND inte festisen upp och ner sade jag, akta, sluta vifta, du har ut mitt te, hördu, sjung inte så högt, ta det lugnt nu, sätt dig ner och drick upp nu, AAKTAA duken sade jag..." Jag försökte vara tyst i tio sekunder men då höll något genast på att gå åt skogen. Ja, jisses.
    Du BS, det blir nog en tjej som vet var gränserna går och ändå vågar prova. Det är inte det sämsta.
  • start september

    Tack för boktips Muggles, ska låna den. Vi har inte så mycket synlig svartsjuka än, inget mot mig, bara mot maken, som ju är mindre hemma och dessutom hennes stora favorit.  Men det är klart det ligger därunder .

    Julklappar ja. Vår tjej fick en maskeraddräkt nyligen och den är högt älskad och använd på flera dagisgrejor i höst och ofta hemma. Så har man inget på lager är det bra.

  • start september

    Grattis till Lanovia och Hvidis lillprins!

    MSW, känns det ok med sjukdomen inför förlossning? Ligger du dåligt till med värdena så att det blir extra stökigt?

    Trots, en tröst verkar vara att alla barn inte råkar ut för alla faser tycker jag mig märka. Vi ahde som mest envist kring 1,5 år och sen nu vid dryga tre. Däremellan faktiskt hjälpligt ok.

    Och tiden går fort, lilla är nu två månader och hon kan vända från mage till sida på golvet! Hon gjorde bedriften ävne på läkarkollen och läkaren trodde att hon nog lär sig helvända snbart. Kollade och stora kunde vid 3,5 månader. Undrar om det betyder att det här är en tidig kryp och gångare igen tro?

    Hörni  som ordnat dop. Musiktips? Piano och solist har vi tänkt. Vi kör en borgerlig namngivning så vi väljer bort psalmerna. Men andra tips? Gärna något allsångsaktigt som barnen kan också. Svårt. Storas planerade vi noga och vill helst ha annan musik nu såklart. Alla tips mottages tacksamt!

    Och lite aktiviteter för större barn under efterföljande fikat? Rita teckning till lilla (okladdiga pennor och kritor) är såklart en bra grej, men mer? En del 3,5-åringar som storan är det och lite både större och mindre barn också. Tänkte ta med lite lego och ett par ettårsleksaker också. Något annat bra och enkelt? Och kladdfritt? 

    Snart dagishämtning - har vait ute mycket idag i vår Stockholmssol. Jag njuter så länge det varar.
     

  • start september

    Och Heloise, jag önskar så att ni inte skulle behöva fundera på det också. Hoppas ni får snart besked och attr det var falsklarm. Tror kanske att Ingis tips var bra om skorna? Förhoppningsvis vänjer hon sig vid brillorna eftersom hon ändå är så liten och så blir det lugnare. Kram!

    PB (eller Blommis ska jag börja kalla dig tror jag), allt väl? Blir lite orolig när det är tyst från dig, men du har säkert fullt upp med kurs och barn och mår lite bättre?

    Och Fru E - hur  är läget? Hur känns kroppen?

  • start september

    Heloise, du är inte ensam om att vara den som alltid ska vara stark.Har varit med om det du beskriver också, när man måste trösta alla andra.  Men på det hela taget tror jag att E har haft en himla tur som kommit till just er, bla pga styrkan. Kram! Hoppas så det gick bra idag.

    Fru E, stå på dig. Det ska väl inte behöva vara dokumenterat?

    Flamman - hur mås det?

    PB, små livstecken räcker långt! Fina bilder och din var jättefin!

    Paus i jobb, barn och allt projektlederi lite grann med en sen kaffe och er när någon annan lagar middag - SKÖNT!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård