• Äldre 21 Dec 21:39
    3773433 visningar
    21824 svar
    21824
    3773433

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Smyger också in från granntråden. Jag är ganska säker på att Snailys resultat som var dåligt avsåg trisomi 13/18 och inte 21.

    Jag har själv inte gjort IVF, men fick också ett sämre resultat på trisomi 13/18 vid KUB  i våras. Vi blev erbjudna FVP och när vi var tveksamma blev vi erbjudna en sk organscreening som är ett mer noggrant RUL som utförs av läkare (RUL är BM). Det kan man göra från v 16 eller så och vår plan var att göra det innan vi tog beslut om FVP. Just trisomi 13/18 syns ganska väl påstår de, vet inte om det är samma med Downs. Jag vet att Snaily gjorde en typ av organscreening också.

    Kanske kan det vara ett tips?

    I vårt fall avstannade graviditeten i v 14 (MA), så vi kom aldrig så långt som till organscreening elller svåra beslut.

    Stor kram till dig Ninnis

  • Äldre 21 Dec 21:44

    Innan jag smyger ut vill jag skicka en jättekram till Helipanzer och Elise  - det är inte konstigt att du går på knäna Heloise efter allt som varit.


    Och till alla er andra kommer en julkram - jag har sedan Elise kom blivit en trogen smyglläsare och tror jag fortsätter med det - ni verkar vara ett fantastiskt gäng!


    Tassar ut. och återvänder nästa gång jag tror mig kunna tillföra något...


     

  • Äldre 1 Jan 12:46

    Helipanzer,

    vilket besked året slutade med. Självklart önskade ni Elise hela världen på ett annan sätt än det blir - mer er inställning och kärlek till henne bär väldigt långt!

    Jag har träffat några barn och ungdomar med PWS i ett tidigare jobb. Jag vet inte så mycket mer än det Heloise skrev om själva diagnsen, men jag har sett glada barn med stora förmågor och mellan sig stora skillnader i funktionshinder. Jag träffade hela deras familjer, starka glada föräldrar med syskon utan diagnosnen - familjer som verkade fungera bra men som självklart kämpat för att komma dit. Jag vet att RBU har en grupp för PWS-familjer, kanske det vara intressant så småningom.
    http://www.rbu.se/start.asp?sida=7246

    Stor kram och all lycka önskar jag er på ett nya året!

  • Äldre 8 Jan 15:28

    Kram till Heloise och Flamman.

    Aleta, får jag fråga vad problemet med taket är? Vi bor nu i hus med koppartak och har enorm isbildning och tappar.

  • Äldre 8 Jan 20:30
    Aleta skrev 2011-01-08 18:54:33 följande:
    Start september, i vårt fall så är det att det läcker upp för mycket värme på vinden.
    Vi hade en byggfirma här förra vintern när det var som värst och de pratade bara om att lägga om taket. Om de hade sagt något om isoleringen så hade vi anlitat dem direkt för att göra det!

    Vi hade själva börjat lista ut att det var felet efter att ha köpt termometer och kollat. Nu hittade vi en bok som bara handlar om skiffertak och tydligen ska det vara rejäl ventilation på vinden, frostgrader! Om man inte har tillräckligt med drag kan man sätta upp en kallfläkt när det är som värst. Idag har vi fått upp en hel lucka uppe vid taknocken på ena sidan. Slitit bort isoleringen som byggjobbarna satte över ett av luftintagen vid senaste renoveringen samt lyckats få upp ett fönster med en liten glipa. (De flesta fönster är igenmålade.) I boken rekommenderas stora eller flera ventiler så långt upp som möjligt på gavlarna samt en rejäl glipa mellan taket och väggen. 
    Oj! Det sade de alltså inget om? Så om ni får bättre ventilation minskar isen? Dum fråga, är problemet att det blir läskigt mycker is bara eller läcker taket?
  • Äldre 22 Feb 11:47

    Tassar in och letar efter nyheter från Passionsblomman och lille Truls, men får tassa tillbaka igen...

  • Äldre 22 Feb 15:23
    Ninnnis skrev 2011-02-22 13:50:25 följande:
    Grattis till graviditeten och fint VUL, förresten!
    Tack! Och grattis till sparkar - det är en milstolpe om något! Visst hade du också moderkakan i framvägg? Det hade jag med förra gången och troligen nu också och då tar det TID att känna något. Tror jag var i v 23 eller 24sist.  
  • Äldre 30 Aug 22:37

    Smygis nr 2 tittar in från granntråden...

    Hejar på Fru Bygg för att du bad om ett CTG till - bara att du är orolig tycker jag ska vara anledning nog dessutom.

    Vinkar till alla andra också, smygläser troget och känner med er alla.


     

  • Äldre 1 Sep 08:39

    Vad skönt Fru Bygg med ordentlig undersökning och svar!

    Hej Villemoa och Ninnis! Japp, på måndag är BF. Jag är ju ganska nojig eftersom jag både tar blodförtunnande sprutor och det är ett lite mindre barn än mitt förra, men det ser bra ut enligt ett UL igår. Helst skulle jag vilja slippa igångsättning, sist gick gick jag över 12 dagar och det är lite onödigt nu tycker de. Så gärna lite spontanförlossning skulle vara välkommet de närmaste 10 dagarna! 

    Hvidis, har ingen erfarenhet av den vagnen dessvärre. Vi har köpt en Bugaboo Donkey, men ju ännu inte fått börja använda den....

    Och Ninnis, du har fått mycket bra tips om Minis ätande. jag känner igen en hel del också.  Försök ta dig ut (måste du väl med vovven), då orkar man alltid mer.  

    Kram och smyger ut igen...

  • Äldre 5 Sep 19:18

    Smygläsaren säger tummen upp för Muggles sömnråd, Muggles var min stora inspiration med stora tjejen.  Jag fick ingen ordning på dagsömnen först alls, sedan i sele bara och först efter tre månader var hon mogen att sova i vagnen, både stilla och i rörelse. Så man kan införa rutiner och det ändras med tiden. Tre månader är min erfarenhet att det krävs nästan innan de blir mer rutinföljande.

    Kram och lycka till!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård