Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Grattts till lilla stora E!

    Solde, det lät inte alls som din dag. Hoppas på ljusare nyheter på alla fronter snart. Amaretto ska såklart bli bra, och kanske öppnas någon jobbmöjlighet du inte ser.  Hoppas hoppas.

  • start september

    Här hoppas jag att all amning ger lite resultat. Tror inte hon är hungrig och lite mer kommer det nog nu. Gröten hon får på kvällen (några skedar bara) glufasr hon i sig med stor aptit men det är ju inget fel. Ingern ersättning igår eller idag, men känns hon hungrig ska jag såklart erbjuda.

    Sen har det varit en grinig dam utan like ändå, att sova ute i minus 15 med förkylning får man inte. Hon hostar lite idag och lyckas inte hosta upp riktigt, så man vill ju ha koll, resultatet blev inte mycket sömn och arg tjej.

  • start september

    BS, tvååringen och dess omgivning verkar ha det tufft alltså. This to shall pass, får man tänka. Fast det hjälper ju sådär det vet jag.

    Undrar också över sprutan. Är du på jobbet eller hemma?

  • start september

    Vad snö det är i Sthlm nu!

    Har äntligen sövt Lilla i en bärsele, har liksom inga alternativ vid kyla. Vi har liksom inga svala bra utrymmen, Garaget är en bit bort. Kanske om man hade en babywatch med kamerafunktion, men det känns lite onödigt. Hon är bara lite snuviig, men harklar och hostar ibland riktigt läskigt. Inte kan väl det vara RS? Vi andra har ju haft en rejäl förkylning så det går ju inte att skydda henne.  

    Stora är rätt seg och vill mest titta på djungelboken i soffan, så lugn dag. En liten shoppingtur och fika med en kompis får det bli och så har jag lovat att vi ska baka något enkelt. Stora är jätteduktig på att mäta och räkna och vispar gärna så ju fler ingredienser desto bättre. 
     

  • start september

    Usch Heloise. men vad bra att du kollade UVI. Du har inte lyft snett eller så? Vilken vecka är du i nu? De kallar ju denna månad för Vab-bruari av någon anledning, det är svårt att bli av med eländet.

  • start september

    Men Lanovia, vilken väldig massa elände. Åh vilken tur att ni nu verkar vara igenom. Men vila vila så mycket du kan.

    Ninnis, nu tror jag att det var kallare häruppe i förra veckan än hos dig.  Det jag hört är att man inte ska lägga ut barn som är hyfsat små (lilla är ju knappt fem månader) utan kontinuerlig övervakning under -10 eller -15.De dagis som har vila ute brular dra gränsen där.  Vanlig förkylning gör inget, det är kanske nästan skönare att vara ute då eftersom kylan gör att näsan sväller av. Feber, och hosta, eller sjuka i öron ögon och kända luftrörsproblem gör dock att man ska vara försiktig. Vind förvärrar ju. Jag var ute med vagnen en längre stund, men då har jag ju kolla mer än ia babywatch, Sammanfattningsvis vill vi inte ha snorig tjej ute själv under -10 och bara i lä.

    Hvidis, jag tycler också det lät intresssant med övningarna. Om vi ska försöka på en trea innebär det ju in i missfallsträsket för mig med stor sannolikhet så allt som kan hjälpa är välkommet.

  • start september

    Och PB, det du beskrev är en av mina värsta mardrömmar. Livet är så skört. Vilken tur att det gick bra och att de fick den hjäp de fick i rätt tid!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård