• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • BrudSommar2006

    AM förresten, de måste väl köra två omgångar runt den där stången då, vad lurigt!

  • fru AM

    Angående märkning så kör jag enbart märkpenna (polarn o pyret har en bra, smal) nuförtiden. Jag skriver förnamn på ngn läplig lapp ibland rakt på tyget på insidan av kragen tex. Köper man Lindex strumpor så finns det faktiskt , på insidan av resåren, ett ställe att skriva namn på. Jackor o andra ytterplagg som tänkbart kan glömmas på annan plats (typ bibliotekket, teater) märker jag även med telefonnummer.

  • smint

    Vickan: ungefär de frågor som oms rabblade upp frågade jag idag när jag var på t's nya förskola. Märker gör jag med penna direkt på tröja/strumpor. Kläder som ev skall säljas vidare typ finare jackor osv sätter jag namnlapp runt stroppen man hänger upp jackan med. Sitter bra där så ser dom den lätt.

  • _koko_

    BS - Skickar en KRAM och är glad att förskolan tog kommentaren på allvar och hoppas som AM att hennes reaktion fick pojkarna på bättre tankar. Gud, vad jag skulle skämmas om mina söner kläckte en sån kommentar, även om de nog ofta inte vet vad de säger är det ju viktigt att vara tydlig med att det absolut inte är ok. Conny är ganska känslig och blir SUPERledsen om någon säger något dumt eller retas, typ "du är en bajskorv", han tar allt på allvar.

    Muggles - Skickar en KRAM till dig med och hoppas att vården skärper till sig ang din mamma, men som du och oms beskriver det är det väl att hoppas på för mycket.

    Tinga - Hoppas ni får några bra tips inför sommaren då och att remissen går igenom till hösten (usch, låter trist att skriva så, men det går fortare än man tror... snart är det jul ).

    Semester - Jag är nog en kombination av alla typer som presenterats här. Jag älskar värme, men är gärna i sverige på sommaren. Kan chansa eftersom vi har möjlighet att resa till solen billigt på vintern. I år blir det inga större äventyr vilket känns skönt. Får se hur det känns efter 3-4 veckor med sommarlediga barn om det regnar varje dag...

    Namnlappar - Jag syr fast tyglappar i stickade vantar, stryker namnlappar (med efternamn och tfnnummer), och har tappat bort märkpennan, så strumporna får vara omärkta. Ett tips är dock att inte stryka på t ex skalkläder utan att kolla märkningen innan, jag lyckades smälta ett par (som tur var rejält begagnade) pop-skalbyxor för att märklappen skulle strykas på med högsta värmen...

    Kram på er!

  • Liten med Mindre

    BS - är hon inte snarare 17 månader på väg mot 18?  Eller tänker jag fel att Astrid kom i januari?

  • _koko_

    Åh, BS, vad ska jag svara på det...  Vi har fått ett nytt förslag från arkitekten nu, men problemet är att vi inte kan få allt vi vill ha, så vi måste kompromissa. Antingen förlorar vi kvällssolen på altanen, eller så får vi bara plats med två sovrum där uppe, eller så får vi inte vardagsrummet där vi vill ha det,  osv osv... Vad är viktigast för oss? Och sen har vi naturligtvis olika smak, min sambo åt det mer excentriska hållet... *hjälp*


    Vi räknar inte med byggstart förrän 2012 i vilket fall, viktigare att få till en bra lösning och bra byggare än att stressa fram något för att bli klara.

  • _koko_

    Liten - Spännande med flytten! Jag trodde ju att vi skulle bo hos svärfar en del i sommar, men så kommer det inte bli tyvärr. Men dagsturer kommer det ju bli iaf, vore kul att få svänga förbi er och kika lite då, är hemskt nyfiken.

  • muggles
    fru AM skrev 2011-06-21 14:19:58 följande:
    Angående märkning så kör jag enbart märkpenna (polarn o pyret har en bra, smal) nuförtiden. Jag skriver förnamn på ngn läplig lapp ibland rakt på tyget på insidan av kragen tex. Köper man Lindex strumpor så finns det faktiskt , på insidan av resåren, ett ställe att skriva namn på. Jackor o andra ytterplagg som tänkbart kan glömmas på annan plats (typ bibliotekket, teater) märker jag även med telefonnummer.
    Jag med! Smidigare än att behöva stryka på en lapp. Nu ska jag dock gå över till att skriva bara efternamnet eftersom det mesta ska ärvas...
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!