• Naive

    "Utlandssvenskar" som gifter sig 2012

    Hej allihopa! 

    Som rubriken lyder, här tycker jag alla vi utlandssvenskar som ska gifta oss 2012 samlas!

    Så, var är ni, var kommer ni gifta er, och var kommer er partner från?

    Jag börjar: Jag bor i Schweiz, kommer att gifta mig i Zürich och min fästman är även han svensk.

    Keep it rollin'!
     

  • Svar på tråden "Utlandssvenskar" som gifter sig 2012
  • pulmonate

    Hej hej!
    Ja jag är också en utlandsvensk. Bor i norra Italien (inte såå långt ifrån Zurich egentligen.. 4 h). Har bott här i 7 år. M2B är italienare, fast vi träffades i Sverige när han gjorde Erasmus.
    När gifter ni er?
    För oss är det Augusti som gäller. 

  • Naive

    Åh vad kul! Grattis! 

    14. September nästa år är det bokat till... Alltså lokalen är bokad, resten är väl rätt mycket "up in the air". 

    Hur funkar det i Italien? Måste man, som här, gifta sig borgerligt OCH ceremoniellt (om man vill ha en fest alltså)?  

  • pulmonate

    Hej hej!
    Ja det var ju ganska nära för oss då. VI gifter oss den 18e augusti.
    Vad menar du med ceremonellt? 
    Ja om man vill till exempel gifta sig utomhus måste man först gå till rådhuset och skriva på papprena och göra den officiella giftermålet. Men det finns vissa ställen som är "välsignigade" som man kan gifta sig borgeligt på: till exempel slott, borgar och andra kulturbyggnader. 
    Själv ska vi gifta oss på ett slott. Det kostar lite mer än att gifta sig i rådhus men samtidigt ungefär lika mycket som att gifta sig i kyrkan (där man väntas ge ett "bidrag").

    Vad har ni bokat för lokal? Är det många som kommer ifrån Sverige? 

  • Naive

    Ok, ja, det är ungefär samma som här då... Fast de ställen som är "välsignade" för borgerligt giftermål i Zürich är väldigt tråkiga: nån restaurang, rådhuset eller zoo! 

    Vi har bokat festsalen i ett hotell precis vid Zürichsjön. Den är så himla vacker!

    Från Sverige kommer det nog inte så många, men desto mer från resten av världen (hoppas jag ialla fall, vore ju surt om man står där ensam i september! )

    Hur långt har ni kommit i planeringen? Vi har som sagt bokat lokalen, jag har bokat frissa och make up (kompisar som jag verkligen vill ha hjälp av), och har börjat kolla på klänningar och inbjudningar. Ska ringa och boka tid för att prova klänningar idag, så förhoppningsvis börjar jag med det i början av december.  

  • pulmonate

    Hej!
    Innan vi hittade det här slottet tyckte vi ändå det var helt ok att gifta sig borgligt i ett tråkigt rådhus någonstans o sen göra ett symboliskt bröllop som är jätte vackert var man än vill. Det ger en mer frihet och är ofta billigare att göra så. Giftemål i rådhus är ju ofta gratis, och ett symboliskt bröllop kan se ut precis hur ni vill (för ni är ju faktiskt redan gifta). Det kan hållas av en nära vän och ni kan utforma det hur ni vill. Då kanske ni kan göra det i en fin trädgård, vid sjön på en brygga, ett litet torg som ser ut över sjön, eller vad som helst egentligen

    Vi ska också gifta oss vid en sjö Slottet ligger i Malcesine på Lago di Garda. Det är så himla vackert så jag är jätte nöjd. Det är så kul med italien att man kan få ett sånt fint bröllop för att dom har så många möjligheter! *me love*

    Vi har bokat och betalat handpenning för slottet och restaurangen . Klänningen är beställd och kommer i mitten på Januari...Fotograf bestämd (kompis) uhm.. dekorationer, blommor,mm. är  uttänkta men inget är inköpt. Inbjudningarna jobbar jag på och ska nog skickas ut tidigt..till jul kanske! Det blir inga save the date, utan inbjudningen direkt. Jobbar på en hemsida för att ge mer info.. 

    Frisör har jag inte letat efter än. Det måste man ha men sminkös vet jag inte om jag tar... beror på kostnaden. Hade man haft råd hade man ju gärna att hon skulle fixa både mitt och tärnornas, mammornas hår. 

    Vi pratade lite grann att vi skulle ta en tur till Zurich snart. 4 timmar är ju ok.

    Var kommer resten av era släktingar och vänner ifrån? 
     

  • FarAway

    vi kommer gifta oss i början av juni i Hamburg. Kyrkan är bokat likaså festlokalen. Det blir circa 20-30 pers från Sverige, resten kommer från Ryssland, USA och Tyskland förstås

  • Naive

    pulmonate: precis så får vi lov att göra, ett borgerligt och ett symboliskt bröllop. Känns lite knäppt innan man vänjer sig vid tanken. Ni har hunnit rätt långt i planeringen, vad kul! Måste vara en underbar känsla när allt borjar komma ihop sig så att säga. Har du bilder på något i din blogg kanske? Vi har även ev. fotograf fixat samt att bröllopssidan är klar. Det är mer än man tror med att fixa bröllop! Våra gäster kommer från Fnland, några från Sverige, USA, Belgien, England.... 

    FarAway: Åhh, Hamburg, ska faktiskt dit nästa vecka!  Hur långt har ni kommit i planeringen? 

  • FarAway

    @naive: Hamburg är fantastisk - vad ska du göra här?

    vi ligger ganska bra: ringarna och klänningen (done), festlokalen (done), kyrkan (done), inbjudningskort (done), mini honeymoon efteråt (done)
    men ändå är det rätt mycket kvar som måste göras...
    vi kommer träffa fotografen på torsdag, jag är jätte nyfiken!

    hur reagerade era gäster? finns det några som tackade nej pga distansen/reskostnader?

  • pulmonate

    Vad roligt att vi alla har internationella bröllop!! Alltså även att alla gästerna kommer lite överallt ifrån. Jag är hälften Aussie, så halva min släkt kommer att komma ifrån Australien. Sen är det släkt och vänner som kommer ifrån USA, England, UAE, Qatar, mm. Men de flesta är ändå Italienare (1/2 av gästerna) och svenskar (25% kanske). 

    FarAway, oj vad långt ni kommit i planeringen! Vad duktiga ni är! :)

    Japp ni kan titta i min blogg: http://pulmonate.blogspot.com/
    Där finns lite. Tyvärr är inte själva "bröllops sidan" uppe än där mer specifik info finns. Men på blogen finns inspirationsbilder, bilder på slottet där vi gifter oss, mm. 
    Till exempel finns vår restaurang här i detta inlägget: http://pulmonate.blogspot.com/2011/11/wedding-inspiration-restaurant.html
    och slottet här: http://pulmonate.blogspot.com/2011/10/wedding-inspiration-castello-scaligero.html

    Hoppas ni gillar det :) 

  • Naive

    FarAway: Min blivande mans farfar bor i Hamburg, så vi ska hälsa på honom.

    Vad långt ni har kommit i planeringen! Blir både stressad och avis! Nejdå, jag bara skojar. Men vad duktiga ni är, heja heja!

    Jag har en känsla av att det kommer att vara vissa som kommer tacka nej p.g.a. just reskostnaden. Zürich är ju inte heller en speciellt billig stad att resa till eller hitta billiga hotell i... Men jag hoppas på det bästa sen när vi väl skickar ut inbjudningarna. Hur lång tid i förväg borde man göra det egentligen...? 

    Pulmonate: åh WOW vilka härliga locations ni har hittat! Sjukt fint, precis sådär italienskt som man tänker sig! Åhh, nu blev jag sugen på en liten road trip ner mot ditt håll!  

Svar på tråden "Utlandssvenskar" som gifter sig 2012