• Naive

    "Utlandssvenskar" som gifter sig 2012

    Hej allihopa! 

    Som rubriken lyder, här tycker jag alla vi utlandssvenskar som ska gifta oss 2012 samlas!

    Så, var är ni, var kommer ni gifta er, och var kommer er partner från?

    Jag börjar: Jag bor i Schweiz, kommer att gifta mig i Zürich och min fästman är även han svensk.

    Keep it rollin'!
     

  • Svar på tråden "Utlandssvenskar" som gifter sig 2012
  • Naive

    Åh vad kul! Grattis! 

    14. September nästa år är det bokat till... Alltså lokalen är bokad, resten är väl rätt mycket "up in the air". 

    Hur funkar det i Italien? Måste man, som här, gifta sig borgerligt OCH ceremoniellt (om man vill ha en fest alltså)?  

  • Naive

    Ok, ja, det är ungefär samma som här då... Fast de ställen som är "välsignade" för borgerligt giftermål i Zürich är väldigt tråkiga: nån restaurang, rådhuset eller zoo! 

    Vi har bokat festsalen i ett hotell precis vid Zürichsjön. Den är så himla vacker!

    Från Sverige kommer det nog inte så många, men desto mer från resten av världen (hoppas jag ialla fall, vore ju surt om man står där ensam i september! )

    Hur långt har ni kommit i planeringen? Vi har som sagt bokat lokalen, jag har bokat frissa och make up (kompisar som jag verkligen vill ha hjälp av), och har börjat kolla på klänningar och inbjudningar. Ska ringa och boka tid för att prova klänningar idag, så förhoppningsvis börjar jag med det i början av december.  

  • Naive

    pulmonate: precis så får vi lov att göra, ett borgerligt och ett symboliskt bröllop. Känns lite knäppt innan man vänjer sig vid tanken. Ni har hunnit rätt långt i planeringen, vad kul! Måste vara en underbar känsla när allt borjar komma ihop sig så att säga. Har du bilder på något i din blogg kanske? Vi har även ev. fotograf fixat samt att bröllopssidan är klar. Det är mer än man tror med att fixa bröllop! Våra gäster kommer från Fnland, några från Sverige, USA, Belgien, England.... 

    FarAway: Åhh, Hamburg, ska faktiskt dit nästa vecka!  Hur långt har ni kommit i planeringen? 

  • Naive

    FarAway: Min blivande mans farfar bor i Hamburg, så vi ska hälsa på honom.

    Vad långt ni har kommit i planeringen! Blir både stressad och avis! Nejdå, jag bara skojar. Men vad duktiga ni är, heja heja!

    Jag har en känsla av att det kommer att vara vissa som kommer tacka nej p.g.a. just reskostnaden. Zürich är ju inte heller en speciellt billig stad att resa till eller hitta billiga hotell i... Men jag hoppas på det bästa sen när vi väl skickar ut inbjudningarna. Hur lång tid i förväg borde man göra det egentligen...? 

    Pulmonate: åh WOW vilka härliga locations ni har hittat! Sjukt fint, precis sådär italienskt som man tänker sig! Åhh, nu blev jag sugen på en liten road trip ner mot ditt håll!  

  • Naive

    Just det, vår lokal kan ni se här: sonne.ch/galerie/saele.html på de 9 första bilderna. Väldigt praktiskt med tanke på att vi inte behöver betala en förmögenhet för dekorationer - rummet är ju fint i sig självt! 

  • Naive

    CiaLia: Roligt att du bor i Zürich! Hur länge har du bott här? 

    Ja, jag har redan tänkt på att prova klänningen på Zorro eller liknande här i stan och sedan beställa den från nätet i stället. Var på en bröllopsmässa där de ville ha 2250 CHF för en klänning jag senare såg för 1000 CHF på nätet... Hmmm... Men prova vill jag ju så då får det bli lite vita lögner. Var hittade du din klänning? Tips på bra sajter?

    Vet du om ringar etc. också är billigare i Tyskland?  

  • Naive

    FarAway: du har rätt i det där med skatten, men ändå är det mestea billigare precis över gränsen. Och ibland får man extra "avdrag" för att man bor iSchweiz och handlar i Tyskland... Men då är det ju upp till en själv hur man gör när man kommer till tullen sen...  

    pulmonate: Är väldigt spänd på hur din klänning kommer att se ut! Du får jättegärna visa sen när den väl kommit!  

  • Naive

    Ah, hittade "min" klänning i går!! Men den är alldeles för dyr... Så nu är jag JÄTTESPÄND på hur din klänning ser ut, pulmonate! 

  • Naive

    Cymbeline Farandole... Den sitter verkligen perfekt. Shame about the price, liksom... 

    Du tror alltså att Milly kan fixa det? Ska ta och skicka iväg ett mail och fråga, kan ju löna sig! 


Svar på tråden "Utlandssvenskar" som gifter sig 2012