• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Jo, det skulle jag skriva, om när barnen gör som vi uttryckligen, på ett mycket pedagogiskt och förklarande (kanske ) sätt, sagt att de inte får, så är det inte på grund av illvilja eller för att ställa till det, utan för att deras nyfikenhet är så stor att de helt enkelt inte kan låta bli. Vad händer om jag drar den sovande hunden i benet? Samma sak som sist? Och hur reagerar mamma? Men riktigt jobbigt är det ju eftersom man som förälder ofta har annat som måste göras förutom att skydda hundar/syskon/saker från sitt nyfikna barn.

  • Fru E

    Hej hopp! Billig och knubbig lillebror till salu, endast bensinkostnad för avhämtning!!! A som tidigare sov hela nätter har fått för sig att nattsudda och vakna varannan var tredje timme, snaaaaark! Han är inte tyst en minut utan pratar en hel massa och sprallar järnet. 7140 gr tung och 64.5 cm lång det ni Stängt forum röstar jag för med

  • Ninnnis

    Blommis, heja! På alla plan! Tack alla för input och stöd om trots. Leksi skrev så mitt i prick, man känner inte igen sin vanliga glada unge. (På tal om vanlig skulle det stå mindre tåliga hunden i mitt tidigare inlägg, inte mindre vanliga). Han sov middag i tre timmar igår och vaknade på ett strålande humör, så det är tur att det går upp och ner

  • Ninnnis

    Det låter jobbigt, Fru E. J sov 20-06 inatt (med undantag för några nappinstoppningar). Underbart, men jag vågar inte hoppas att det är ett nytt mönster. A ammade varje eller varannan timme tills han var drygt 4 månader, så detta känns som ett stort framsteg. Tyvärr är jag ändå trött som ett ösregn, så nu måste jag lägga mig. Imorgon ska jag och lillhunden på löshundskurs -veckans höjdpunkt!

  • ingenjörsbruden

    Underbara besked en fredag, Blommis!

    Hade osså en bra fredag! Blev uppringd från stället jag varit på intervju hos, de var intresserade av att anställa mig. Så i fredags åkte jag in o pratade med chefen, hon matchade lönen! Gött! Som jag kämpat för det kan jag säga! O idag så cyklade Busan helt för egen maskin! Första gången!

    Stängt forum har jag inget emot. Skriver för lite för att ha en så tung röst här känner jag. Kram

  • ingenjörsbruden

    Fru E, va han växer o frodas! Jobbigt med nattsudd! Kan maken inte ta över någon natt om det inte är mat som gäller. Så att du får lite djupare sömn. Annars blir man lätt kokko i huvudet kände jag efter att ha ammat varannan timme 24/7 i en månad. Det är en kort period som de är så små o det är fruktansvärt slitigt. För oss så vände det vid 4 månader när vi gick över på ersättning. Nu sover lilleman fr.o.m. Kl 20-06 men han får godnattvälling som gör att han är riktigt mätt i magen. Hoppas det vänder snart för er! Kraaaaam!

  • ingenjörsbruden

    Ninnis, jag gissar på att det är en period som det är extremt tufft när man har syskon tätt i ålder. Känner igen det du beskriver från en väninna som osså har tätt. Hennes stora pratade dock inte så bra som A. Det blir bättre. Jag tyckte själv att Busans 2årsperiod var rätt tuff med trotts utan småsyskon!

    platt bakhuvudet är inget jag gått igenom men så har ju båda mina bott i bärsjalen mer eller mindre. Har för mig att det finns tom någon äkta make här i tråden som har platt bakhuvudet. O han är både snygg o attans trevlig!

    Men jag måste säga att jag blir lite irriterad på BVC, alltid denna skuldbelägganden av mamman. Är det inte vikten så är det ngt annat. Man gör ju så gott man kan! O det är ta mig tusan inte lätt att hålla sig flytande nu för tiden. När man bodde med närmsta släkten i samma hus så hade det stora fördelar. Men jag är väldigt nöjd med att ha mina sväron i grannbyn, fullt tillräckligt nära.

  • ingenjörsbruden

    Här är det full tupp. Make. Fyller snart 40 år så till helgen kommer alla hans kompisar på fest! O sen har vi släkten 2 v efter det så vi sliter en hel del med småfix som vi tänkt på länge o nu äntligen bestämt oss för att åtgärda. Känner att vi verkligen behöver ha större fest med jämna mellanrum så vi fixar de där sakerna! Tex gardiner, köpte panelgardiner på hemtex för flera år sedan o vissa längder är så sneda i tyget så man tror att gardinen hänger fast mot ngt! Bananpanelgardiner!

    tavellister så vi kan få upp något på väggarna. Har faktiskt inget alls på väggarna. Har kanske vant mig men det känns inte så jättekalt. Har nog vant mig.

    Så här är det full tupp med festförberedelser inför helgen. Har lyckats pricka in hämtning av nya glasögon denna v med. 5 år sedan sist. :-B

  • Klockarbol

    God morgon tråden!

    Om sommartid tycker inte jag - hur jag än gör så somnar jag inte förren framåt halv 2 - 2-tiden och när väckarklockan ringen fem i sex på morgonen så är det alldeles för tidigt!

    Ibland undrar jag om jag omedvetet försöker ta lite nattvak för att ni med små nattsuddare ska få sova bättre?
    Jag kan tycka att det borde få funka så - då fyller mitt 'osovande' nån vettig funktion å det är väl det minsta man kan begära? Drömmer

    Hemma i byn har vi haft en helt fantastisk vårhelg!
    Listan på 'måsten' var lång som en kalsong efter all bortavaro den senaste månaden, inte klokt så fort det gror ihop i en liten stuga. Trots att nästan hela listan innehöll inomhusgrejer så hann vi även med att plantera gamla skottkärran full i penséer, jaga lite torra löv och vårräfsa ena gräsmattan!
    Torkvindan är uppsatt och hela två maskiner tvätt hann torka ute i går Solig.
    Likaså är hopprep, rockring och asfaltskritor invigt för säsongen!

    Dessutom har vi haft en himla bra "mathelg" - jag avskyr att laga mat varje dag, sån där "bara det går fort och vi blir mätta-vardagsmat" är ju så himla tråkigt...
    Men helt plötsligt föll bitarna på plats och fredagens fläskpannkaka resulterade i två bonusmiddagar i frysen dessutom blev det 6 portioner ost och baconpaj att frysa in när ugnen ändå var varm!
    Lördagen åts det BBQ-kryddad fläskkarré och pommes och där blev det inte ett smul över kan jag lova!
    Men resterna av söndagens köttfässås och pasta blandades med en burk vita bönor och står nu i kylen i en ugnsform som ska gratineras med ost och krossade tacochips till dagens middag Skrattande.

    Nu blev jag hungrig så nu är det nog dags för frukost!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård