• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Det var mer saker jag skulle kommentera, men nu är klockan kvart över och det roliga slut och maten uppäten och saker ska göras och... så vidare.

    En massa kramar till er, kära vänner!

    Och att ta sin man i hallen, det har jag inte heller funderat särskilt mycket på. Däremot har jag fått förslaget från en arbetskamrat: "Och nu när M kommer hem så hoppar du på honom och gör en nacksving på honom i hallen och sen så... ja."

  • Norrskensflamman

    Daa; jag hoppas och tror att det kommer funka för dig med sömnen. Kom bara ihåg att trappa ner väääldigt försiktigt och väldigt långsamt, under en utdragen period. Kramen! ♥ Och hade jag bott liiiite, lite närmare hade jag gladeligen tagit parvlarna till oss så du och skäggmannen hade fått tid på tu man hand. För det behöver ni.


    Jag är också en sån j-a slöfock när det kommer till att städa och tvätta och sånt. Blä. Och för mig är det INTE att bara ta tag i det. Det tar länge, det är omständigt, det är tråkigt och jag har INTE TID!!! Finns ju så mycket annat jag vill göra, som är mycket roligare.


     


    Apropå roligt; Precis det jag också tycker Blomman, att hon ska göra det för att det är roligt. Hon älskar att sjunga, det är helt uppenbart. Men jag kan inte helt klart definiera om hennes önskan "att bli upptäckt" består i att få göra just det hon älskar, sjunga, eller om det är ett bekräftelsebehov hon har. Tror faktiskt lite på det senare. Och det gör att jag inte haussar upp hennes önskan alltför mycket. Däremot ges hon alla möjligheter att sjunga och muscisera hemma av hjärtans lust, och dyker det upp något som hon vill vara med i så får vi se hur det passar in med övriga livet. Te x med skola och läxor och resten av familjen.


     


    Dock så har hon inte skrivit mer musik, vilket jag hade hoppats på. Hon har skrivkramp tror jag. Men det där får hon göra när och om hon vill. Det ska ju komma inifrån henne själv.


     


    Blomman, har du hört något mer från honom som ringde om jobbet, eller var det inte intressant för dig? Tycker det är bra att du visar att du vet ditt eget värde. Så det så! Helt rätt.


     


    MSW; skriv lite oftare här så får vi lära känna dig bättre För det vill iaf jag.


    INgis: Så kul att höra av dig, gör det oftare! Både in ups and downs. Håller tummarna ang jobbet! Och jösses vad dina barn växer. Man hinner ju inte med


     


    Jag hade storslagna planer på att rensa upp hemma... Garderober, förråd, köksskåp. Storstädningen ARNE. Detta var före påsk. Och det blir inte efter heller Och nu ska vårkläderna fram och jag inser att T har vuxit ur precis ALLT!! Fan å'... inte ens ett par gummistövlar i rätt storlek har hon.


    Nästa fredag drar de iväg till fjälls med pappan. Måste se till att iaf ha rena kläder i någorlunda rätt storlek åt dem då. För det är det FÖRSTA han anmärker på och klankar ner på. Inför dem och alla andra. Rövhål


     


     


     

  • Leksi

    Tack snälla ni för allt stöd, det är som alltid lika skönt att känna att man inte är ensam om att känna som man gör. Har faktiskt inga vänner IRL som jag känner att jag vill prata med om detta. Eller jo en, men hon går själv igenom en jättejobbig period just nu och har inte ens kunnat träffa lillskruttan än pga sjukdomar & annat mög.

    Men visst är det svårt det här med uppfostran? Hittills har det liksom flutit på ganska självklart, men ju äldre sonen blir desto mer tydligt blir det hur olika maken och jag ser på saker & ting. Själv läser jag mycket föräldratidningar och får tips därifrån medan jag tycker min man bara går på magkänsla och uppför sig som en grottbjörn. Det bästa vore kanske att boka tid hos en familjeterapeut eller liknande för att prata igenom sånt här med en utomstående men vad jobbigt! Och då måste vi ju ha barnvakt och det finns ju ungefär tusen andra grejer man hellre skulle göra när man har barnvakt...

    Just nu njuter jag av lugnet i alla fall och försöker tanka energi. Har en sovande liten bebis i knät och storebror är på dagis. Fram till 18 maj får han gå ordinarie schema och det är väl också helt opolitiskt korrekt att säga - men gud vad skönt det är! Det är tillräckligt jobbigt att vara ensam med båda barnen på morgonen drygt 3h (lilla vaknade 4.30 och stora 5.30, dagis börjar 9) så sedan är det skönt att han får leka och busa av sig på dagis.

    Tack vare dig Blomman åt vi färska hallon & blåbär till frukost idag. Mums vad härligt gott!

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2013-04-16 22:53:32 följande:
    Vill bara ut o göra det jag är utbildad till och älskar! 
    Underbart att du känner så inför ditt jobb!!
    *lite avis*
  • Leksi

    Klockarbol - vilken exman du har! Förvånad Ingen dålig meritlista! Men bra att umgängesavtalet blev klart i alla fall.
    Stor kram till dig idag när din pappa ska begravas. {#emotions_dlg.flower}

  • Leksi

    Ingis, så kul att se dig!! Glad
    Stort lycka till på intervjun, självklart håller jag tummarna!

  • passionsblomman

    Leksi-idag ställde jag min skål med hallon på verandan i solgasset en stund innan jag hällde den kalla gräddmjölken över-så då fick jag äta solvarma hallon också! Hurra!

    Förövrigt önskar jag att man vågade visa mer hur det egentligen är att vara människa, och mindre pastelliga bilder av hemmagjord sylt som inte alls blivit för rinnig utan givetvis perfekt och rosiga barn som är rödkindade av allsköns rätta val från föräldrarnas sida, och inte alls av ren ilska i ett svettigt trotsutbrott. Och det vore nog inte alls så dumt om vi alla hade lite barnvakt under bokade samtal, så kanske man slapp köpa så dyra semesterresor för att känna att man gör något tillräckligt livsbejakande för att rädda det som räddas kan.
    För jag tror det gäller typ alla. Egentligen. Fast det tror man inte, för man ser och hör ju vanligtvis inte skiten när den pågår hos någon annan.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    6 km jogga långsamt varvat med promenera avklarat idag med sambon, medan ungarna var på kören   Han har ALDRIG tidigare joggat (sen skoltiden) *high five*

  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2013-04-17 22:34:42 följande:
    6 km jogga långsamt varvat med promenera avklarat idag med sambon, medan ungarna var på kören   Han har ALDRIG tidigare joggat (sen skoltiden) *high five*
    *Hajj fajjvar Musikern så det bara smäcker om det!* Skrattande

    *Panikstädar*
    Ett par i byn som frågade om de fick hälsa på idag, inleddes av mig i promenadplaner, och frejdig som jag var, sa jag att vi kunde gå direkt de lämnat på dagis (vid nio).
    Bara det att det just nu regnar, och då kanske de inte vill promenera, utan vill få komma in? *skyfflar undan saker så fort det går*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård