• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Leksi, ja jag kännjer så inför det jobb jag inte fått utföra på över 3 år... inte det jag har nu. Blir galenpå attjag inte kan få något datum!

  • lanovia 08

    Igår var vi på lpngpromenad när narnen skulle somna, gick drygt 1,5h. Så skönt det var!!

  • Daa

    Bra jobbat, musikern!


     


    Jag tänkte jogga ikväll, men vi får se hur det känns. Jag tror att jag sträckte en muskel i ändan igår när vi lekte Alla barn ska stå i hörnet. Det går till så att jag ställer Axel (eller Fälga) i ett hörn och sedan går för att hämta Fälga (eller Axel) och ställa även henne i hörnet. Under tiden smiter Axel (eller Fälga), så jag måste hämta honom när jag ställt ner Fälga (eller Axel) och så kan vi hålla på ett bra tag. Barnen tycker att det är hemskt kul. Det går fort att bli trött i ryggen. Barnen blir allt tyngre.

  • lanovia 08

    Daa kan inte låta bli att skratta, den "leken" har vi ofta hemma typ vid påklädnad eller hämtning på dagis. Båda ungarna springer iväg o sedan försöker jag samla ihop dem och de turas om att smita. Hmm jag brukar imte vara lika road som du verkar.

  • Klockarbol
    Daa skrev 2013-04-17 11:46:57 följande:
     Lägg därtill att jag är ganska så lat och ineffektiv när det gäller hushållsarbete (huuuur blir man mindre slöfock än man är ? Är det verkligen "bara" att ta tag i det?),
    Nä, det är inte alls "bara" att ta tag i det.
    Varken att "komma sig för" med hushållsarbetet aller att fixa en arbetsfördelning som är ok för alla inblandade.

    Det är inte heller så himla lätt att lyckas landa i ett "good enough"-läge.

    Fast det finns en del bra knep - jag har 2 favoriter:

    Dels ett veckoschema med utvalda vardagssysslor (disk, sopor, post, vattna blommor etc) lodrätt och veckodagar vågrätt, varje dag som sysslan blir gjord så sätter man ett kryss i rutan.
    Sen kan man välja att antingen dela upp sysslorna så varje familjemedlem har 'sina egna' åsså sätter man sig på söndagen och räknar ihop kryssen och lägger lika många ärtor eller mynt av valfri valör i en burk och sparar till nåt familjekul - gå på bio, äta glass, en resa eller nåt.
    Eller så sätter man sina initialer istället för ett kryss och den som har flest 'rutor' får t.ex. välja lördagsfilm den veckan. Eller för allt i världen slippa disken nästa vecka!

    Min andra favorit är min äggklocka!! Under perioder har min äggklocka varit livsnödvändig!
    Välj en "måstesyssla", t.ex den där gigantiska och röriga tvätthögen som MÅSTE fixas för att ingen ska behöva gå till jobb/dagis/skola/till affären klädd i smutstvätt... :/
    Ställ äggklockan på 15 minuter. När klockan ringer så är man klar med sysslan. Släpp och gå därifrån!
    vet man att det faktiskt bara är en kvart. Och en kvart är oftast helt hanterbart.
    Och ni anar inte så mycket man faktiskt hinner på en kvart!!!!

    Jag använde "äggklocketricket" under och efter min kraftiga utmattningsdepression för några år sedan. En depression gör att man blir lika trött av att tänka att man ska göra något som man i 'friskt' tillstånd blir av att faktiskt göra det (t.ex. att dammsuga)

    Kram på dig <3
  • passionsblomman

    Bara 07.15 in the mooooooorning och jag har redan varit ute och gått en solig, iskall och bedövande vacker morgonpromenad med hunden i 40 minuter! Va! vavavava! Sug på DEN alla ni som vet att jag gärna sover tills morgonen är slut och stiger upp när man kan säga förmiddag.

    Hunedn skulle få följa med granenn till hennes job en stund idag, för hon vill se om han funkar att ha med sig dit. Isåfall kan de kanske ta hand om honom medan vi är i Linköping för op, och det vore ju strålande.

    Men min hund, han fattar nog just nu ingenting. Grannen brukar vi ju gå till-så dit stretade han med iver. De har ju också hund, gubevars! Han ställde sig utanför bakluckan till hennes bil och gläfste uppfodrande-han vet minsann att därinne brukar hennes hundar gömma sig! Kom fram!
    Men, vad i alla världen ska man tro när de öppnar och det inte bara är tomt, utan matte stoppar in en själv där i buren? Och stänger!!! Och inte släpper ut mig igen! Och låter grannen åka iväg med en! Hur konstigt kan det bli egentligen en tidig fredagsmorgon? De där människorna, de är utan tvekan både ombytliga och opålitliga...
    Hoppas han inte ylar hela vägen eller kräks-han gillar ju inte så värst att åka bil, Herr Hundskrälle.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Va?!?!?! Nä dra på trissor... Nu måste jag hålla i mig i skrivbordet så jag inte vickar av kontorsstolen!!! Blomman, du chockar mig!!!


    Men visst är känslan skön när man har "gjort bort" sin motionsrunda/måbrastund på morgonen? Det blir som så bra start på dagen. Nöjdhetskänslan följer med en en bra bit in på dagen. Har man tur så är det ingen/inget som förstör den alltför fort...


    Hoppas det funkar för vovven idag. Vore ju skönt för er, en bra och smidig lösning.


    Igår var jag i panik efter jobbet. Det spöregnade och T har inga gummistövlar. Hon har vuxit ur precis allt hon har!! Blåste ner på samhället. Skitdåligt med urval och inte hennes storlekar. Sen ville hon inte ha låga stövlar utan höga. Hon sneglade på Crocs men nä, fan heller. De enda vi hittade som hon ville ha och som fanns i hennes storlek var Tretorn. Svarta. Med orangea snören. Fy fabian vad dyrt... 600 spänn!!! Nu hoppas jag dom håller längre än alla andra billigare som vi köpt tidigare år


    Känner att i helgen åker jag på att köpa något uteställ som hon kan ha den här mellanperioden. Som är lite fodrat och står emot vatten o blåst någorlunda. *ser pengarna flyga iväg*


    Nya fotbollsskor behöver hon också. Än så länge kör dom i hall på konstgräs och hon får vackert ha sina innegympadojjor. Hittade ett par Adidas på rea igår, men då fanns såklart inte hennes storlek, de har slutat med 35,5!!


     


     


     

  • Norrskensflamman

    Ska sluta gnälla nu...


     


    Till något roligare: Kan konstatera att 2013 är INTE året då jag kommer sluta i kören Vi har såååå mycket roligt att se fram emot till hösten: En konsert med Anna Sahlene och en julkonsert med... håll i er.... Anders Ekborg!!!


    Jag tror jag svimmar


     


    En annan rolig och pirrig grej är att jag fått en förfrågan om att sjunga på ett dop igen. Jag blev jätteglad kan jag säga. Hoppas de inte önskar en allt för svår låt. Fick en hint vid första kontakten, men de ska fundera vidare. Den låten de nämnde framförs på gitarr i original... Kanske man skulle fråga musikern om han ställer upp och kompar mig. Nu är jag dock så himla dålig på att sjunga till gitarr. Vet inte varför. Är så van att sjunga till pianokomp och jag tappar både rytm och känsla och blir tondöv känns det som, till gitarr. Å andra sidan så kanske jag skulle ta och utmana mig själv bara därför, och prova sjunga till gitarr.


    Ja, I-landsproblem har jag gott om.


    Det som känns lite tyngre är att min mamma inte alls blir bättre. Och min far blir sämre. Inte alls skoj.


    Och så kom pensionsbeskedet från collectum, ochsammantaget med det orangea kuvertet så kan jag konstatera att vi kommer INTE ha råd att bo kvar i huset när vi går i pension Och vad är då vitsen att plöja ner pengar i renoveringar, ja förutom det allra mest nödvändiga, som även det kostar på tok för mycket?? Här får man ingenting för husen när man säljer, och husen är svårsålda.


    Pensionen kan tänkas långt bort, men tjugo år går fort...


    Och jag hinner knappast bli miljonär på den tiden. Suck.


    Nä, nya tag. Måste jobba så jag kan komma hem i tid idag.


    oc kram!


     


     

  • Daa

    Flamman: så tråkigt med dina föräldrar.
    Det lät betydligt gladare med körplanerna.

    Klockarbol: tack för ditt inlägg med tipsen. Jag ska tänka på det där med äggklockan. Kanske inte ha den på riktigt, men i huvudet. Det går egentligen väldigt fort att dammsuga golvet på nedervåningen. Innan vi fick barn brukade vi städa tillsammans. Vi började i varsin ände av huset och möttes i mitten, typ. Maken var glad för att jag alltid tog badrummet. Så snällt av mig, för det ville han helst slippa. Jag erkände till slut att jag började där för att han skulle hinna börja dammsuga så jag skulle slippa det. Hur som helst så blev det win-win.

    Blommis: hoppas att det fungerar med den tänkta hundvakten. Det lät som en härlig start med morgonpromenaden.

    Lanovia: ja, Alla barn ska stå i hörnet är inte roligt när det inte är på lek. Jag inser att det kanske inte är en bra lek att leka egentligen, för ibland är det ju viktigt att hålla ihop flocken, så jag försöker poängtera för barnen att "Det här är bara roligt när vi är hemma" (försöka går ju ) Det är så svårt att inte dras med när de skrattar så förtjust. När jag tänker efter började vi med den här leken när de fortfarande kröp. Så mycket lättare det var att vinna då. Nu är jag chanslös.

    Igår pratade parvlarna med sin nio månader gamla kusin i telefon. Det var inte så lite gulligt, särskilt den lilla kusinen tjöt glatt i andra änden av luren vid ljudet av parvlarnas "Hej *hans namn*! Hej *hans namn*!"

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård