• Lapine­tte
    Äldre 25 Oct 10:50
    98771 visningar
    566 svar
    566
    98771
  • Svar på tråden Tur & retur
  • Telis
    Äldre 26 Oct 22:06
    #31

    Sitter och tittar lite på resor och snubblade på den här beskrivningen av ett hotellrum:


    "Det är snedtak i hela rummet och det finns ett fönster i ankelhöjd. Ca 1/5 del av rummet har ståhöjd upp till ca 190cm. I resten av rummet vinklar taket ner till ca 80cm höjd. Höjden i badkaret/duschen är 160cm."


    Säga vad man vill men man vet iallafall vad man får.

  • Muffin­sTönt
    Äldre 26 Oct 23:03
    #32

     


    Telis skrev 2010-10-26 22:06:20 följande:
    Sitter och tittar lite på resor och snubblade på den här beskrivningen av ett hotellrum: "Det är snedtak i hela rummet och det finns ett fönster i ankelhöjd. Ca 1/5 del av rummet har ståhöjd upp till ca 190cm. I resten av rummet vinklar taket ner till ca 80cm höjd. Höjden i badkaret/duschen är 160cm." Säga vad man vill men man vet iallafall vad man får.

    Oj, tom jag behöver huka mig mig i det rummet. DÅ är det verkligen ett litet rum.

    Piggelin
    Wasa Allé och Kock&Vin vill jag testa nån gång. Kock&Vin för deras Micheline guide stjärna. Wasa Allé för deras stora och pompösa kristallkrona. Haha! Familjen har jag läst bra om i GP. Ska fundera på det. Annars tänker jag på Magnus&Magnus, Tvåkanten eller Fond. Min morbror vill gå på Sjömagasinet men jag tycker det stället är som Heaven 23. För mkt snack.

    Just det, för ett tag sen så hade jag och mitt ex en dröm. Att vi skulle gå till Thörnströms och äta en rejäl middag. Tyvärr hann vi inte det men jag är fortf nyfiken. Har ni varit där? Enligt deras meny är det verkligen wow-rätter.

  • Lapine­tte
    Äldre 27 Oct 09:27
    #33

    Precis som Piggelin säger var vi på Kock & Vin förra sommaren. Dagen efter hade vi lunch med Piggelin + man .. något trött i mössan var jag . Kock & Vin var bra och framför allt prisvärd för att vara en topprestaurang. Sen gillade jag verkligen deras bar, Björns bar, en trappa ned (dit vi fortsatte). Magnus&Magnus hade vi också bokat men eftersom vi tillslut fick ett bord på Kock & Vin så gick vi dit istället.

  • Äldre 27 Oct 09:59
    #34

    lappis - Jag säger till, vill jättegärna ha tips om/när det blir dags för barcelona. Minns bilderna på det där designade hotellet ni skulle bo på senast(?)...

    Fast det är potentiellt helt slut på resandet här för en tid framöver, vi börjar känna mer och mer att det är dags att bygga ut, och då kommer nog alla pengar gå till det och jag får flytta härifrån till byggahus.se.

    Göteborg är i princip helt oexploaterat för mig, tänk vilken guldgruva med tips det finns här när det blir en sån resa! Både jag och sambon längtar efter att barnen ska bli tillräckligt stora så vi kan åka till liseberg. Snart så...

    telis - Haha, det lät "spännande", berätta om ni åker dit!

  • Lapine­tte
    Äldre 27 Oct 10:02
    #35

    Telis - är det ett hotell för "småväxta"?

  • Lapine­tte
    Äldre 27 Oct 10:03
    #36

    kokisen - det hotellet var superbra. Fint och centralt. Pulitzer hette det om jag inte minns fel.

  • Muffin­sTönt
    Äldre 27 Oct 10:55
    #37

    Både Kock&Vin och Magnus&Magnus har bra menyer. Prismässigt ligger M2 bättre till. Visste inte att Familjen tillhör Kock&Vin! Att det finns så många ställen man missat. Nu ska jag kolla på Fond, för skojs skull.

    Koko
    För mig som är uppväxt här vill mest bort från Göteborg. Spännande med byggplaneringar. Själv älskar jag att kolla i Bostadsbilagan (fastän det dröjer till jag har råd med en lägenhet). Jag börjar bli expert på huspriser vs lägen och huspris vs kvm. Man vet aldrig när den kunskapen kommer till pass.

  • Lapine­tte
    Äldre 27 Oct 11:01
    #38

    MuffinsTönt - en till som läser bostadsbilagan samt kollar av hemnet varje vecka. Om du är expert i Göteborg så kan jag alla priser (följer budgivningarna för de objekt som är intressanta) i Stockholm.

  • Piggel­in1
    Äldre 27 Oct 11:26
    #39

    Aha, Muffins, du är infödd Gbg:are! Jag bor här sen drygt 14 år tillbaka & trivs fortfarande väldigt bra! Nu har vi iofs lämnat stan sen 1½ år, men bor fortfarande rätt nära (10 min med bil bort till Linné), vilket passar oss finfint.


    Fond var vi förresten på för tre år sen - mat & service i toppklass! M2 hade jag glömt bort, har varit där, men nu är det rätt många år sen senast - inte ens deras bakgård har ju fått besök av mig sommartid (fast jag är nog för gammal numera...).


    Telis - vilket rum, läge att krypa runt?


    Jag bläddrar också alltid i bostadsbilagan, fast kollar inte lika mkt på hemnet längre, förutom "på vår gata i stan" där vi bodde innan & så här i området där vi bor nu. Fast ibland, om man ser ngt utöver det vanliga i tidningen, då kan jag kolla på nätet med, av ren nyfikenhet!


    Thörnströms har jag faktist inte heller testat - har pratat om det, men har inte blivit av. Men hört mkt gott om det!


    Kul med Japan-planerna, Lappis!!


     


     

  • Piggel­in1
    Äldre 27 Oct 11:27
    #40

    Koko, ska ni bygga ut?! Spännande!

Svar på tråden Tur & retur