• Lapine­tte
    Äldre 25 Oct 10:50
    99317 visningar
    566 svar
    566
    99317
  • Svar på tråden Tur & retur
  • Äldre 27 Oct 14:09
    #41

    lappis - Pulitzer alltså, jag kommer nog fråga igen.

    piggis - Ja, om husets grund pallar ska vi bygga ut, det har vi sagt hela tiden. Nu börjar det bli läge känner vi, vi har bara 2 sovrum, men det är ju aldrig kul att dra på sig 2M mer i boendekostnader...

    muffins - Jaså, är du inte en "bästkustare"?  

    Det är alltid roligt att se vad som är till salu, oavsett om man letar eller inte. Jag prenumerar på hemnetannonser i det området jag bor i, alternativet om vi inte kan bygga ut är förstås att flytta, men jag vägrar lämna vårt område...

  • Lapine­tte
    Äldre 27 Oct 14:12
    #42

    kokisen - min make vill inte lämna vårt område heller .. men då blir det svårt att hitta ett hus .

  • Telis
    Äldre 27 Oct 17:41
    #43
    Lapinette skrev 2010-10-27 10:02:28 följande:
    Telis - är det ett hotell för "småväxta"?
    Antingen det, eller för självplågare eller snåljåpar (det rummet var en tusenlapp billigare än övriga).
  • Tinga
    Äldre 27 Oct 21:51
    #44

    Åh, vilken trevlig ikappläsning jag möttes av idag! : -)


    Koko – du har ju fattat precis hur en reseberättelse ska skrivas – långt och utförligt. : -) Jättetrevlig läsning! Precis som tidigare talare sagt levde jag mig också in i berättelsen och tänkte tillbaka på mitt eget besök i NY för några år sen. Det är verkligen en fantastisk stad!


    Och du sabbade inte alls några av mina förväntningar inför Londonresan, så bara lugn. : -) Maken och jag var där en snabbis för 10 år sen, när vi hälsade på en kompis som pluggade i Cambridge, men då blev vi inte alls imponerade. Nu har vi besökt väldigt många andra storstäder sen vi var där senast, så nu ska det bli spännande att ge London en andra chans. En stor anledning till att jag ser fram emot resan är att få spendera flera dagar i lugn och ro med maken, och kunna fylla dagarna med vuxenaktiviteter och samtal. Bl a har vi bokat lunch på Gordon Ramsays restaurang och vi har biljetter till två musikaler. Dessutom tänkte vi inta afternoon tea på något trevligt ställe, och så en del shopping förstås.


    Spännande med era utbyggnadsplaner! Ska det bli en ovanvåning, eller, med tanke på att du skrev något om ”ifall grunden håller”? Heminredning är ju ett trevligt område också, utöver resor och mat & dryck. :- ) Fast trevligast är förstås om det finns pengar till lite av varje.


    Lappis – vi var definitivt inte ute i så god tid som oktober året före när vi skulle boka biljetter till England , men jag skulle tippa på att det iallafall var tre månader innan avresa. Vi började undra om de överhuvudtaget är intresserade av ”turister”, utan kanske helt siktat in sig på lastbilschaufförer, men man kanske måste vara ute i extremt god tid för att kunna hitta biljetter till vettiga priser.


    Piggelin – vilken härlig helg ni hade på Österlen. : -) Varje gång jag hör om Karnelund blir jag bara mer och mer sugen på att åka dit. Och den där maten ni åt på Swedish Taste verkar inte heller ha gått av för hackor. Kul att de ansträngde sig med att sätta ihop ett trevligt dryckespaket åt dig också; det är ju också ett exempel på lyx och ”osnorkigt” beteende. Det låter som att ni blev riktigt ”ompysslade” nästan. :- ) Just det där vad som serveras i brödkorgen tycker jag också är ett trevligt tecken på att de verkligen bemödar sig om alla delar av måltiden.


    Lappis igen – ja, Norge är ju inte direkt något budgetresmål; isåfall får ni nog inrikta er enbart på fjällvandring och frystorkad mat. Lite trist är det trots allt om allting är jättedyrt när man reser bort; det kan åtminstone hålla sig på samma nivå som hemma. Man vill ju gärna unna sig det där lilla extra när det är semester, men en del av glädjen förtas ju om man nästan känner sig skinnad på kuppen.


    Telis – haha, vilken rumsbeskrivning! Fast det kanske är lika bra det när det gäller just ett sådant ”speciellt” rum.

  • Lapine­tte
    Äldre 27 Oct 22:00
    #45

    Ja, ju mer jag betänker det så känns Japan och Norge inte som någon bra alternativ om man ska räkna i pengar. Har nu ikväll jobbat samt gjort break för att kolla in England istället och har lagt upp en himla bra rutt (känns det som).

  • Äldre 28 Oct 09:35
    #46

    Tinga - Låter som en riktigt härlig resa ni har framför er!!

    Ja, vi har redan maxat byggytan på tomten, så vi kan bara bygga uppåt (eller bygga ovanpå vår nya fina altan, och det vill vi ju inte). Min sambo ritade ett förslag för flera år sedan, men det var mest hur fasaden skulle se ut. Nu ska vi börja titta på det praktiska, hur många rum får vi in på 80kvm, var ska trappan sitta, osv. Och sen tänkte vi passa på att renovera köket i samma veva, så det är MYCKET som ska göras... Känns nästan som att bygga helt nytt... Källaren blir kvar, de 2 sovrum och det badrum vi har idag blir kvar, resten kommer byggas om på ett eller annat sätt. Kanske borde vi flytta ändå...

  • Äldre 28 Oct 09:38
    #47

    lappis - Ni får väl ansöka om bygglov på taket??  Det har ju byggts radhus ovanpå ett par hus i city.

    Det är ju ett helt annat liv att bo i förorten, men när ni fått er prins/prinsessa kanske det livet plötsligt känns intressant för maken, mycket händer när man får barn.

  • Lapine­tte
    Äldre 28 Oct 09:47
    #48

    koko - låter som ett stor projekt ni har på gång. Vad är det för rum ni vill få in på 80 kvm? Sovrum + badrum? Faktum är ju att de ville sälja råvinden ovanför oss för ett par år sedan men vi tackade nej då det skulle bli så himla dyrt. Emellanåt kan jag inte låta bli att fantisera vad vi skulle göra med de extra 30 kvm ... fast just nu är jag mer inne på att köpa grannens 1:a .. han vet bara inte om det .

  • Tinga
    Äldre 28 Oct 10:08
    #49

    Koko - ojdå, det låter som ett rejält projekt! Det kan nog vara läge att fundera över hur mycket jobb och kostnader det blir, i förhållande till att köpa ett annat hus. Å andra sidan - är man nöjd med grannar, tomt och läget på tomten kanske det tar emot att flytta. Förresten, när vi ändå pratar inredning; har inte du satt upp wallies hemma hos er? Var köpte du isåfall? Jag är inte helt säker på att jag lyckas övertala syrran att göra en väggmålning hos oss, och då tänkte jag satsa på wallies istället. Kollade på wallies.com, som har ett mycket större utbud än inreda.com som är svensk återförsäljare, men frakten var snordyr. Köpte man för 100 dollar kostade frakten 60 dollar!

  • Äldre 28 Oct 10:08
    #50

    lappis - Ta kontakt! Man vet aldrig vilka tankar man kan starta, och hux flux står man där med större boende. Har hört flera såna historier.

    Ja, det är verkligen ett jätteprojekt... Vi skulle gärna vilja få in 3 sovrum (ett "master" och två för barn), ett litet badrum och ett stort vardagsrum. Vi skulle kunna bygga 100kvm men tycker inte att vi behöver det, vill hellre ha en balkong ovanpå en del av entréplanet. Som som tankarna går nu alltså. På entréplanet är det tänkt att dagens vardagsrum blir matrum, och en del av köket blir gästrum.

Svar på tråden Tur & retur