• Lapine­tte
    Äldre 25 Oct 10:50
    98785 visningar
    566 svar
    566
    98785
  • Svar på tråden Tur & retur
  • Äldre 5 Nov 18:36

    har inboxat dig en länk!

  • Lapine­tte
    Äldre 5 Nov 19:21

    Ahhh... tack!

  • Muffin­sTönt
    Äldre 7 Nov 14:45

    En snabbfråga, är det euro som gäller på flygplatser inom europa? Sist jag växlade dollar så valde jag små valörer. Jag tänkte jag kan använda för att handla på tax free-shoppen men så kom jag på att de kanske bara tar euro.

  • Äldre 7 Nov 15:35

    Flygplatser tar säkert flera olika valutor, men de lär ha sämre kurs på andra valutor än den egna, så det är inte säkert dollar är det smartaste inom Europa på det sättet. Priserna brukar vara i euro också.

  • Lapine­tte
    Äldre 7 Nov 16:58

    Jag använder alltid kort när jag handlar och på vissa ställen kan man då välja om man vill ha det i svenska eller euro.

  • Äldre 8 Nov 10:06

    Jag brukar alltid ha lite euro hemma, växlar aldrig tillbaka när jag kommer hem efter någon resa eftersom det är så många länder som använder euro. Men annars tar ju alla flygplatser kort och det är ju ett väldigt smidigt sätt att handla på. Nu när vi flög till NY tog de inte heller kontanter (av någon valuta) på flyget, utan ville man köpa något var det kort som gällde.

    Nu till en resfråga. Jag har ju, som lappis i andra frågor , skummat förbi en hel del snack om slott och herrgårdar genom åren, men nu är det så att sambon och jag varit tillsammans i 10 år i januari, och då tänkte jag att det vore mysigt att åka iväg en helg och bara mysa. Utan barn. Så, fram med alla tips nu, helst inte längre än 2-3h timmar med bil från stockholm. Tack tack!

  • Muffin­sTönt
    Äldre 8 Nov 10:21

    Tack för all input. Jag är lite rädd för att använda kort pga all fiffel med kortterminal osv som man har läst io tidningarna. Däremot borde flygplatser vara säkrt ställe. Men jag tar och lägger undan sedlarna. Det är alltid någon som åker till Usa och det är alltid ngt man vill köpa. 

  • Lapine­tte
    Äldre 8 Nov 10:41

    Muffin - när det blivit något fel (på makens kort) så har de snabbt rättat det. Aldrig varit något problem. Har för mig att det hänt vid ett par tillfällen. Förutom alla resor som vi gör så reser maken en del med jobbet och han använder enbart kort om det går. Vi växlar t ex nästan aldrig till kontanter här hemma utan tar ut på bankomat när vi kommer fram. Sen har vi som koko alltid Euro hemma men vi/han åker i princip minst en gång i månaden till Euroland.

    Koko - AM var ju här för några helger sedan http://www.gorvalnsslott.se/ (19 poäng) och hon verkade nöjd. Vi var där i helgen men inte för att varken äta eller sova över utan för att fullfölja vår tur "slott kring Mälaren". Annars så är det hotell som toppar DI's lista à la hoteltoppen är http://www.sigtunastadshotell.se/startsida (25 poäng). Ett annat slott som har fått bra poäng är http://www.hagaslott.se/ (21 poäng) som ligger utanför Enköping eller kanske http://skeboherrgard.se/ (20 poäng).

  • Muffin­sTönt
    Äldre 8 Nov 11:15

    Egentligen är det smartast och smidigast att använda kort. Många av de jag känner använder  sällan kort när de åker utomlands, speciellt till Vietnam. Bara i nödfall, annars är det cash som gäller. Det skylls på höga avgifter och sämre kurs. Jag tror de tar med sig en massa cash även när de reser till Usa. Medfödd ovana.

    Lappis, jag blir alltid så avundsjuk när jag läser din och makens resor runt jorden. Det är sånt man vill göra men inte har råd med eller kan prioritera här och nu.

  • Lapine­tte
    Äldre 8 Nov 11:21

    Muffin - vi reser för att vi kan just nu. Om ett par år så lär resorna inte bli lika frekventa. Sen har jag alltid rest mycket, även innan jag träffade maken. Något som jag lärde mig att uppskatta redan som barn .. med en mamma som gärna åkte utomlands.

Svar på tråden Tur & retur