• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • Lapinette

    Muffin - låter onekligen bättre med Turkish för 5 timmars stopp + 2 timmars gör ju resan oändligt lång.

  • MuffinsTönt

    Anne
    Åhnej, jag som vill att det ska gå smidigt hela vägen. Även vid ombokningar. Jag får boka via nån återförsäljare och sen be dem hjälpa, just in case.

    Lappis
    Så resonerar en smart person. Själv gillar jag HK och dess flygplats så jag stannar gärna där i 2h. Men 5h i London hoppar jag över.

    Tack för hjälpen, det lutar mer och mer åt Turkish airlines. Min kompis tycker jag är fördomsfull (fast hon använde ett annat ord) när jag frågade henne. Det är väl sunt förnuft tycker jag.

  • MuffinsTönt

     


    Lapinette skrev 2010-11-16 11:02:58 följande:
    En gång i tiden startades den här tråden då jag behövde tips inför vår resa till SydAfrika. Kan därför inte låta bli att länka in den här artikeln samt alla kommentarer som kommit på den. www.thelocal.se/30218/20101115/

    Jag såg det på AF. Det är så hemkt.

  • _koko_

    lappis - Jag tyckte det var bra. Skeppet jag åkte med var gammalt, finns inte kvar i deras flotta nu. Men det som var lite knepigt var att de hade bordsplacering i stora restaurangen, så man satt med samma sällskap alla kvällar (om man inte valde att äta någon annanstans). Lite trist för mig som åkte ensam(!) och hamnade med tre holländska damer, visserligen trevliga men löjligt dåliga på engelska.
    Det finns betydligt bättre utrustade skepp (typ äventyrsland, shopping, spa, klätterväggar, osv) än det jag åkte med, men som sagt, det var längesen och skeppet var gammalt. Två pooler, gym, shows, casino, 3 restauranger + room service osv räckte rätt långt för mig (som var där för att slicka sår).
    Sen var man tvungen att be att få "dricksvouchers" i informationsdisken kommer jag ihåg. Dricksen ingick nämligen i min biljett (kom jag som tur var ihåg), men några vouchers hade jag inte fått och det var ju rätt mycket pengar man skulle dricksa. Sen stoppade man ju till några dollar extra ändå för säkerhets skull.

    Jag är glad att ha varit med om en kryssning, men nu är det mycket annat jag vill göra och se innan jag är sugen på en till.

  • anne på grönkulla

     


    MuffinsTönt skrev 2010-11-16 10:03:40 följande:
    AnneÅhnej, jag som vill att det ska gå smidigt hela vägen. Även vid ombokningar. Jag får boka via nån återförsäljare och sen be dem hjälpa, just in case. LappisSå resonerar en smart person. Själv gillar jag HK och dess flygplats så jag stannar gärna där i 2h. Men 5h i London hoppar jag över. Tack för hjälpen, det lutar mer och mer åt Turkish airlines. Min kompis tycker jag är fördomsfull (fast hon använde ett annat ord) när jag frågade henne. Det är väl sunt förnuft tycker jag.

    Alltså det går ju - det tar tid innan man får info, bara - de gör det i sin takt. O det händer kanske en gång på 25 eller nåt (jag o maken har flugit mycket med dem i flera år o det har hänt kanske 2 ggr totalt)

  • MuffinsTönt

     


    anne på grönkulla skrev 2010-11-16 21:20:01 följande:
      Alltså det går ju - det tar tid innan man får info, bara - de gör det i sin takt. O det händer kanske en gång på 25 eller nåt (jag o maken har flugit mycket med dem i flera år o det har hänt kanske 2 ggr totalt)

    Ah, ok. Tack för input. Men nu när jag kollat igenom med alla flex,giltighetstid o sånt så kan min biljett hamna MINST på 11 000. Om jag ska välja den sämsta rutten med jättelång väntetid. Jag behöver en biljett som ska gälla i 1 år då jag förhoppningsvia stannar över sommaren också, Då har det gått 7-8mån. Bara den biljetten ligger nästan på 10 000kr + 200Euro för att boka om ett sånt biljett. Gaah! Då det betydligt smidigare med två enkelbiljetter har jag kommit fram till. Ska grubbla liite mera. Men snart måste jag boka! Känns som hur jag än gör så blir det kostamt ändå. Egentligen ska man bara blunda och betala...

  • Lapinette

    Så nu är semesterplanen för 2011 spikad. Efter att ha funderat hit och dit känns det här som den bästa lösningen och maken verkar hålla med. Dock har vi inte exakt bestämt vart vi ska åka men tanken är att det blir två långhelger, en i början av juni och en på hösten och så bilar vi ned till CentralEuropa på sommaren. Maken vill köra på autobahn (av förklarliga skäl) och jag kan tänka mig att vandra i bergen. Samtidigt hälsar vi på släkten och slipper åka med Ryanair (försöker undvika det). Har även bokat nyår i Frankrike och denna gång blir det KLM istället för tidigare nämnda bolag . Prisskillnaden var faktiskt inte så stor om man ska räkna med väskor, busstransfer etc.

    Ja och sa har vi Japanresan över Påsk! Det här blir nog bra ... .

  • Lapinette

    Som sagt .. varken Norge, Danmark eller Cornwall men ska försöka hitta på något roligt och se nya resmål på de där långhelgerna istället.

  • Lapinette

    Förresten, tycker ni jag är helt flängd som bestämmer semestern så pass tidigt?! Det är mest för att få antalet (speciellt makens) semesterdagar att räcka till under året.

Svar på tråden Tur & retur