• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • MuffinsTönt

    Åååh, så blev jag brabbad av det klassiska "uppdaterad sida utan back up". Jag som skrev ett långt inlägg.

    Skrev iaf att vi gick till Ett på avenyn och jag åt för första gången sniglar. ÅHH VA GOTT! Jag trodde faktiskt det skulle komma ut nåt som såg ut som mördarsniglar. Alla vi fem beställde kött och vi beställde in en argentinsk rött vin som passade bra till.  Det blev en mindre lyckat men mkt minnessvärd final. Mamma mådde jätteilla på 5min. Hon hann inte springa till toaletten så som typ spydde vid bordet. Tack o lov hade hon en massa servetter så inget kladd kom på bordet eller golvet eller ngt annat jobbigt som innebar städning. Jag fick slänga ner all papper på en tom tallrik. Tack o lov var vi ensamma på hela restaurangen. Servitören blev ganska chockad när han såg morsan, oss och bordet.

    Vi visste inte riktigt vad det beródde på men hoppas verkligen inte det var maten.

    Just det, Lappis och Anne, va kul att ni bokat biljetter. Ska bli spännande att läsa om era resor sen.

    Hoppas ni hade en trevlig Halloween-helg.

  • MuffinsTönt

    Lappis igen
    Är inte det i April som det är körsbärsblommning? Jag älskar körsbärsblommor. Vill ha en trädgård med bara såna träd.

  • Lapinette

    Muffins - vilket restaurangbesök! Läskigt med så akut illamående. Mår mamma bättre nu?

    Vi kommer nog i slutet av blomningen. Bästa tiden är att åka i slutet av mars början av april för att se den men jag tror att det kommer att finnas lite blommor kvar även när vi kommer för det fanns det för 20 år sedan när jag var där ungefär samma period.

  • Lapinette

    Förresten Tinga, har du några Japantips sen din vistelse där i somras? Något som vi absolut måste göra?

    Tanken jag har just nu är att starta med några dagar i Tokyo innan vi åker upp i bergen och besöker min pappa. Sedan vidare till Kanazawa (ska finnas en otroligt vacker park där + gamla stadsdelar då Kanazawa aldrig bombades under kriget). Från Kanazawa åker vi till Kyoto, Hiroshima och sedan tillbaka till Tokyo för en eller två nätter innan vi flyger hem.

  • Lapinette

    Muffin - så du gillar sniglar. Jag har lite svårt för det. När det bjuds på sniglar hos svärmor tar jag typ en för att åtminstone smaka, resterande får maken. En annan sak jag har lite svårt för är ostron. Kan nu ta typ 3 stycken och tycka det är helt ok men fler känns inte aktuellt. Där får också maken rycka in.

    När vi var i Cannes senast tog vi in en plateau och den bestod till största del av ostron. Maken har aldrig ätit så många ostron i sitt liv och tillslut frågade vi en ensamma amerikanen bredvid oss om han ville ha några. Han hade beställt in egna men vi fick en mycket trevlig pratstund . Han jobbade som kock på en av de stora kryssningsfartygen som just nu låg i Cannes och han gick alltid in på denna skaldjursrestaurang när de låg där i hamn eftersom de har så utsökta skaldjur.

  • MuffinsTönt

    Jag tror jag gillar ostron Har ätit för få för att bestämma mig. Annars gillar jag det mesta i skaldjur, speciellt räkor och lax.

    Va spännande rutt du har planerat in. Jag hade tänkt mig en rutt mellan tokyo-kyoto-hiroshima-miyajima och sen tillbaks till tokyo. Men nu har jag blitt lat så jag förlitar nog på resebyråns guideturer. Jag gissar på att prismässigt hamnar det ungefär samma. Jag fick det till 11000 inkl flygbiljett+hotell för 14dagar men exkl mat o entré. Jaja, vi får se. Jag måste ta mig från Sverige först. 

  • MuffinsTönt

    Jo tack, morsan var pigg som en lärka nästa morgon. Jag var mest bakis trots vi lämnade 1/3 av vinflaska. Syyyynd!

  • Lapinette

    Muffin - jag har ju varit där förr och sett en hel del men maken har aldrig varit i Japan tidigare och då tycker jag att både Kyoto och Hiroshima är ett måste, framför allt Kyoto. 11 000 för flyg + hotell låter som oooootroligt billigt för endast flygbiljetten kostar minst 8 000 kronor per person (inte alls ovanligt med flygbiljett runt 10 000 kr till Japan).

  • MuffinsTönt

     


    Lapinette skrev 2010-11-03 12:23:47 följande:
    Muffin - jag har ju varit där förr och sett en hel del men maken har aldrig varit i Japan tidigare och då tycker jag att både Kyoto och Hiroshima är ett måste, framför allt Kyoto. 11 000 för flyg + hotell låter som oooootroligt billigt för endast flygbiljetten kostar minst 8 000 kronor per person (inte alls ovanligt med flygbiljett runt 10 000 kr till Japan).

    Just det, jag åker från vietnam så det är däför biljetten ligger på 4500kr. Sen tänker jag bo på hostels så varje natt blir ungefär 300-400kr

Svar på tråden Tur & retur