• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • Piggelin1

    Vad kul med wallies förresten - vi har pratat om det, men inte komit till skott. Fast just nu är vi hyfsat nöjda med A's rum ändå, efter en del fixande & den ommålade stringhyllan som vi köpte på loppis nyligen.


    Spännande med tillbygge, Koko! Men ta er inte vatten över huvudet, så att ni hamnar i Arga Snickarn   Planerar ni att leja bort eller göra mkt själva?


     

  • Tinga

    Piggelin - vad lustigt att du länkade till en tapet ifrån Pip just idag; jag läste nämligen lite om dem i Allt i Hemmet igår kväll, och blev lite sugen på att köpa påslakan med deras mönster.


    Jag tycker att det är jättefint med fondtapeter, men hemma har vi skippat det helt av praktiska skäl. Dels för att det bara är att måla om om man tröttnar på befintlig färg när man har ett "målningsbart" underlag (papperstapet blir inte så rolig om man målar direkt på den), och dels för att det är svårt att hänga tavlor på en fondvägg med mönster. Vi har ganska mycket tavlor, och jag tycker det känns trist att inte kunna ha dem uppe.

  • _koko_

    telis - Jättefina!!

    piggis - Vilken underbar tapet!

    Tyvärr gäller följande för båda: Min sambo skulle titta på mig som om jag trillat och tappat hjärnan i fallet om jag föreslog någon av dem...

    piggis - Hihi, arga snickaren får gärna komma hem och skälla lite på oss, det kan vi behöva ibland. Fast vi gör ingenting själva, det blir liksom aldrig bra då så vi betalar hellre. Eller, jag har faktiskt klinkrat källargolvet och det blev bra! Fast när vi beställde heltäckningsmatta till ett annat rum i källaren mätte vi hur många gånger som helst (hur svårt kan det vara att mäta ett rektangulärt rum??) och mattan blev ändå drygt 10 cm för kort?!!! Som tur är gäller det endast en liten bit av rummet (där vi kunde skarva utan att det syns) eftersom vi har platsbyggda skåp på resten av den väggen, men ändå!!

  • Lapinette

    Tapet nr 2 - me like! Fast hade någon nänmt den tapeten för ett par år sedan hade jag nog satt i vrångstrupen. I ett av husen jag förälskat mig i så hade de en liknande tapet på en vägg precis bakom den öppna spisen och sen en inbyggd bänk med kuddar i matchande färg framför. Supernsyggt!

    Vi har fondvägg i vardagsrummet .. .mörk brun, schabloun. Superbra med mörkt bakom en stor svart tv, högtalare och stereobänk. Det smälter in så bra. Sen har vi samma tapet (det som blev över) i hallen där jackor och skor står. Tyckte det kändes onödigt och blev skitigt med vit vägg där.

  • Piggelin1
    _koko_ skrev 2010-10-28 12:19:59 följande:
    piggis - Vilken underbar tapet!Tyvärr gäller följande för båda: Min sambo skulle titta på mig som om jag trillat och tappat hjärnan i fallet om jag föreslog någon av dem...
    Det var precis det som var lite kul! Pirr berättade att hon varit på Engelska Tapetmagasinet (affär här i stan som har hur mkt fint som helst) med en kompis & hittat denna tapeten & beredde sig på diskussioner hemma med maken. Men han hade konstaterat att deras kök var så "stiff" i övrigt nu när det var renoverat, så då funkade det med en sådan tapet för att bryta av "allt det stiffa" lite

    Jag är superglad över de tapeter vi har här huset - i lägenheten pratade vi om att måla/tapetsera fondvägg(ar), men när vi flyttade ut fyra år senare hade fortfarande inget hänt, så då tyckte vi det var lika bra att köra på det från första början här i huset. visa av erfarenhet


    När Kängu var här förresten förra veckan, så kommenterrade hon just vårt röda glaskakel i köket, "visst var det den som det skrevs om i tråden?" Är fortfarande supernöjd med det! (& du skulle gilla det med, Telis!)


    Vad skönt koko, att ni lejer bort menar jag, blev lite orolig för er ett tag där


    Tinga, så det finns påslakan med det mönstret?! Hmm, kanske måste kolla in det?! Fast är rädd att jag inte får med maken på det plus att det noig blir lite väl "oroligt" i vårt sovrum då, eftersom vi har en blommig fondvägg vid huvudänden av sängen...

  • Piggelin1

    Ojdå - jag skrev "maken"?! Freudiansk felsägning eller? Hmmm....

  • Tinga

     


    Piggelin1 skrev 2010-10-28 12:49:27 följande:
    Tinga, så det finns påslakan med det mönstret?! Hmm, kanske måste kolla in det?! Fast är rädd att jag inte får med maken på det plus att det noig blir lite väl "oroligt" i vårt sovrum då, eftersom vi har en blommig fondvägg vid huvudänden av sängen...

    Har för mig att det var Almedahls som har dem; ska kolla i tidningen hemma. Man kan ju ha ett överkast över, och bara njuta av dem för egen del, utan att göra rummet rörigt.

  • Tinga

    Telis - det var en fin "wally" eller vad det nu heter i ental. Är på jakt efter djurmotiv till skogs-/djungeltemat i Piffs rum, så det var ett bra tips.

  • Tinga

    Piggelin - japp, det är Almedahls som för Pip Studio i Sverige. Tydligen har de muggar och andra grejer också; inte bara textil och tapet.

    Igår kväll sade faktiskt syrran med sambo ja till att måla i Piffs rum , så det blir inga wallies den här gången. Fast jag är väldigt glad för att de sade ja; ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma. Och man kan ju alltid måla över.

    Idag är det ju fredag - serveras det något särskilt hemma hos er ikväll? Hos oss blir det mexikanskt - snabbt och lätt, eftersom det blir golvläggning ikväll. Fast jag satt och värmde upp mig lite inför Londonresan nyss, genom att kolla in menyn hos Gordon Ramsay.

  • Lapinette

    Tinga - några speciella läckerheter i menyn hos Ramsay? Sitter här och är som vanligt hungrig. Ikväll blir det snabbt men gott dvs entrecote med pepparsås och haricotverts lite förvällda och sedan stekta med rödlök och inlindade i bacon. Normalt brukar vi gå ut och äta efter vår fredagsspinning men eftersom vi var ute igår med kompisar och åt musslor och belgisk våffla med glass och chokladsås .. mmm.. så går vi hem efter träningen idag och därför blir det något snabbt och enkelt.

    Imorgon blir det däremot gäster hemma (igen) och då tänkte vi serverera foie gras som förrätt och jag tror vi ska plocka fram en Sauternes även om maken föredrar rött eller champagne till foie gras. Vi har några flaskor riktigt bra Sauternes som vi köpt nere på vinmässan i Cagnes sur mer och någon gång måste de ju drickas. Nå väl, huvudrätt blir beuf bourguignon och till efterrätt kör jag de där enkla med goda plommonen med mynta.

Svar på tråden Tur & retur