• Lapine­tte
    Äldre 25 Oct 10:50
    99520 visningar
    566 svar
    566
    99520
  • Svar på tråden Tur & retur
  • Tinga
    Äldre 25 Oct 18:50
    #11

    Jo, vid två tillfällen har vi varit på väg till Cornwall, och ifjol var du gullig och skickade en tidningsartikel till mig. Tyvärr har det inte blivit av; förra sommaren fick vi avboka resan eftersom en av sönerna blev sjuk och i år bokade vi inte ens, för färjebiljett tur och retur Esbjerg-Harwich inklusive bil gick på 11 000 kr! Det tyckte vi var väl magstarkt, så därför blev det Normandie istället. Och det blev ju bra.

  • Äldre 25 Oct 23:02
    #12

    Hej i restråden!


    Jag har ju inte läst era tidigare trådar, så jag vet inte vad en reseberättelse ska innehålla. Ni får helt enkelt scrolla om det är ointressant och fråga om jag har missat något.
    Nu när jag skrivit klart måste jag bara tillägga: HJÄLP, det blev långt!!!


    Vi åkte tidigt på lördag morgon med Continental direkt till Newark. Där hade jag bestämt att vi skulle ta tåget in till Manhattan eftersom jag tyckte det var lite kul att ha gjort. Eftersom jag inte kan ändra en uttänkt plan insåg jag inte att mammas resväska kunde vara lite besvärlig att ta på tåget och hon var för snäll för att säga något (jag hade bara en "kabin"väska modell större), så vi kånkade på våra väskor från terminalen till shuttle-tåget och vidare till "pendelstationen". Där insåg jag att vi hade en fantastisk tur, för tågen gick bara en gång i timmen och det som skulle gått fem minuter tidigare var 10 minuter sent... Tåget anlände vid Penn Station och därifrån tog vi taxi till hotellet (Waldorf Astoria).


    Hotellet var TOPPEN! Vi hann knappt ut ur taxin förrän bagaget var borta och när vi checkat in gick vi till baren (vi fick inte nyckeln direkt eftersom rummet inte var färdigstädat, vi var en timme tidiga), och drack lite bubbel  (waldorfs egen cava, riktigt gott tyckte vi!). Så härlig start!!
    När bubblet var uppdrucket gick vi upp på rummet (som imponerade stort på min mamma ), packade upp lite lätt och fräschade till oss. Sen gav vi oss ut på stan, vädret var strålande och 16-17 plusgrader. Första anhalt St Patricks Cathedral, Rockefeller Center och Radio City Music Hall. Vi åkte upp till Top of The Rock, och det kan jag verkligen rekommendera som alternativ till Empire State Building! Inga köer och bättre utsikt! Roligt var att min mamma inte varit uppe där heller, trots TRE NY-resor!


    Sen promenerade vi upp till FAO Schwarz (leksaksbutik) och Apple-butiken precis i nedre högra hörnet av Central Park. Tänk att det kan vara kö in i en datorbutik som har öppet dygnet runt?!! Men oroa er inte, vi ställde oss inte i den kön.
    På FAO Schwarz köpte vi lite Duplo (för billigt för att låta bli), och sen fortsatte vi upp till en italiensk restaurang, Bottega del Vino. Bra service och god mat! Vi var dock lite trötta och tog en taxi tillbaka till hotellet efter varmrätten.


    På söndagen hade vi stämt träff med sweet halv 10 i central park, så vi tog det rätt lugnt på morgonen och tog en taxi dit vi skulle. Trodde vi, men taxichaffisen kände inte till brunchstället vi skulle till. Ett samtal till sweet senare och vi var på väg till en adress i stället, vad hade vi gjort pre-mobil?? Kanske hade jag skrivit ner adressen och inte bara namnet på restaurangen då...
    Restaurangen The Boathouse låg så vackert precis vid en av sjöarna i central park och vi fick ett bord vid fönstret, underbart! Det var jättekul att träffa sweet och tiden flög! Brunchen var grymt god och vi blev inte hungriga igen förrän sent på eftermiddagen!


    Efter brunchen promenerade vi genom central park ett par timmar, och sen tog vi tunnelbanan till Macys. Där köpte jag lite hudvård (philosophy) eftersom jag inte hade tagit med mig nästan något från Sverige. När vi var klara på Macys hoppade vi på tbanan igen och fortsatte ner till Soho. Där fortsatte vi promenaden med några shoppingstop och "lunch" vid 4 på en liten italiensk restaurang som inte såg mycket ut för världen, men maten var fantastisk. Stärkta av mat och vin fortsatte vi promenera och vi hade till slut gått hela vägen ner till ground zero. Där stod vi tysta en stund och bara tittade på byggarbetsplatsen och försökte ta in det ofattbara. Sen gick vi till en liten matbutik och köpte en 60cl burk öl, lite chips och varsitt äpple. Lite snacks på hotellet tänkte vi. Efter det klev vi på tbanan som tog oss hela vägen tillbaka till hotellet. Där väntade en flaska hotellbubbel på "oss" (snarare mr & mrs xxx som hade gift sig och tillbringade natten på hotellet, vi ringde roomservice och berättade att de ställt den på fel rum och fick behålla den som tack, tjohoo!). "Snacksen" blev sen vår middag eftersom vi inte orkade gå ut mer den dagen.


    På måndagen var det rätt dåligt väder, så då passade det bra att shoppa. Vi började med frukost på en diner och sen tog vi tbanan direkt ner till Century21, som ligger vid Ground Zero. Hade fått tips att åka dit på morgonen, för sen blir det fullt med folk och rörigt i butiken, och det stämde verkligen. Vi var där vid 9 och hittade MASSOR, både till oss själva och julklappar/presenter. 3 stora kassar åkte vi därifrån med. Resan fortsatte till Chinatown eftersom jag hade lovat fruLlan att kolla efter en klocka. Antiklimax infann sig när butiken var stängd på måndagar, men vi fick iaf en promenad genom delar av chinatown och little italy. Där åt vi även vår tredje italienska måltid, hahaha. Maten var bra även där, men bäst var inredningen. Inget bord var det andra likt, varken i stil eller färg, tegel på väggarna och stora rustika skåp här och var. När vi laddat batterierna ännu en gång tog vi en taxi till Macys där jag hittade två par skor, en dunväst och en skinnjacka. Mamma köpte ett par skor och en jättesnygg svart kjol. Sen var vi rätt matta och åkte tillbaka till hotellet.


    På kvällen åt vi på ett steakhouse som mina föräldrar åt på för första gången för 23 år sedan - Gallaghers. Servitörerna kan mycket väl ha jobbat även på den tiden, hahaha. Servicen var rätt förvirrad, men det var lite charmigt också, och maten var rejäl och toppen!


    Sen promenerade vi förbi Times Square på vägen tillbaka till hotellet så vi fick se det i mörkret, det var betydligt större än jag hade föreställt mig.


    På tisdagen åt vi frukost på en annan diner, och sen promenerade vi längs 5th och slank in i de butiker vi kände för. Jag köpte bla en massa Redken, såklart...
    Vi checkade ut vid 2 och åkte taxi till flyget. Landade vid 8 på onsdag morgon och åkte hem till finaste familjen.

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 08:45
    #13

    kokisen - tack för en underbar NY-story! Kände igen mig i vissa saker och i andra så tänkte jag "nästa gång". För självfallet måste vi till NY igen .

    Tinga - hade för mig att jag skickat Cornwall repotaget till dig. 11 000 kronor!!! Var det nära inpå resan eller var ni ute i god tid? Nu när jag kikat (men nu är det på tok för tidigat att bestämma och boka) så tror jag att det skulle gå på en så där 5-6 000 kronor för oss två + bil.

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 09:36
    #14

    Koko - var det första gången i NY för dig?

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 11:26
    #15

    Nu har jag också hittat hit


    Åh, Koko - vilken underbar NYC-berättelse! Var tillbaka I NYC & levde mig in i miljön & alla ställen ni var på, när jag läste - vill dit igen! Vad mysigt att åka med mamsen också, det är ngt som jag aldrig skulle få med min mamma på


    Kul att London närmar sig, Tinga! Minns det där horribla priset på färjan Esbjerg-UK som du skrev om i våras/somras, snacka om avskräckande!


    Vår helg på Österlen för drygt en vecka sen var jättehärlig med knallblå himmel & strålande sol, dock aningen kallare & blåsigare jämfört med förra året. Fick panikshoppa en fleeceväst i Ystad på lördagsförmiddagen för att värma magen (hade fel kappa med mig - dvs en som inte gick att knäppa... Kylan kom så snabbt & oväntat!).


    Lite stressigt när vi skulle iväg på fredagen efter lunch, det var ju min allra sista arbetsdag (självklart strulade det med backuper etc) & på mannens jobb körde det ihop sig oxå, men vi kom ner till Karnelund i lilla lilla Gislöv vid halv fem-fem & hade en supermysig kväll där med underbar mat, precis som förra året. Amanda åt före oss & sen kunde vi lägga henne & sätta på babywatchen & njuta av middagen i restauranten helt ostört. Lyx! Underbar frukost dagen efter (Amanda frossade i hallon, jordgubbar, ananas & melon...) & de som har stället är verkligen så himla supertrevliga & föreslår tips på vad man kan göra osv.  Det blev en tur till Ystad, där vi strosade runt lite, fikade etc - Ystad är en himla fin stad & det var några år sen vi var där senast. Sen körde vi längs kusten & lunchade på Skillinge Hamnkrog efter tips från mina föräldrar. Klart bra & väldigt gott!


    Tog en vända förbi Olof Viktors i vanlig ordning & shoppade på oss bla deras Gröna Tomater-marmelad, som är så himla grym till dessertostar www.olofviktors.se/index.jsp&akt=1&sub=0&lang=se


    Sen hälsade vi på min kompis som miste sin make i början av sommaren, tungt, sorgligt & tragiskt, men tror & hoppas att hon uppskattade vårt besök. Jättekul att se Amanda & hennes dotter leka tillsammans!


    På kvällen ännu en underbar middag på Karnelund (attans bara att jag inte fick dricka vin - men smuttade lite på mannens iaf ) & likaså frukost dagen efter. Efter att ha lämnat Karnelund hade vi Ilva i Svågertorp/Malmö i sikte, men eftersom vädret var så himla underbart så tog vi vägen via Ystad-Trelleborg & stannade till i Smygehuk en sväng, där mannen aldrig varit förut. Skåne är så himla fint!


    Så det var vår Österlenhelg - perfekt uppladdning inför nya bebisens ankomst (& skönt att vi slapp ta vägen via Ystads lasarett - babyskyddet liksom min journal var med för säkerhets skull!).


     

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 11:33
    #16

    Åhhh Österlen och Ystad (vad maken skulle bli glad som är ett stort fan av Mankell). Tanken är att om vi åker till Cornwall så skulle vi ta ett par nätter på Karnelunds på vägen ned till Esbjerg. Eftersom du pratat så gott om dem, Piggelin.

  • Äldre 26 Oct 11:48
    #17

    lappis - Japp, det var min första NY-resa, men garanterat inte sista!!!
    Kul att ni gillade min story.

    piggis - Jag ska tipsa mina föräldrar om Karnelund, instämmer med lappis i att det låter urmysigt, och mina föräldrar åker till österlen varje sommar. Och det var jättekul att åka med mamma!!

    Tinga - London miste lite av sin glans för mig när jag jobbade där i 6 månader för många år sedan, det vore roligt att åka tillbaka av nostalgiskäl, men det känns lite som att jag "kan" den staden nu... Menar dock inte att försöka förta er lust att åka dit, mest förklara lite varför jag kanske inte kommenterar det så mycket!

    Jag har barcelona rätt högt på min lista, men det får nog också bli med någon kompis eller så, känns inte som roligaste barnsemestern.
    Barnsemester går för det mesta till teneriffa just nu, av förklarliga skäl (vi bor gratis).

    Nu lunch! 

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 11:53
    #18

    ...och så skulle jag ju rapportera från vår middag på Swedish Taste också, som vi var på för några veckor sen!


    Just besök på toppkrogar är ju inget som mannen & jag gör alltför ofta, & det blev verkligen en underbar kväll där! Suverän service & när vi blev visade till vårt bord, så hade hon med sig en liten "pall", som hon ställde bredvid min plats, där jag kunde ställa min handväska När jag behövde nyttja "faciliteterna" & frågade var toaletten var ism att vår huvudrätt dukades undan, så bad han mig vänta tills han dukat undan för oss & kom sen tillbaka för att följa mig till damtoaletten. I samband med att varje rätt serverades, så ställde de upp ett brickbord intill vårt bord & sen var de alltid två personer som synkroniserat ställde ner våra respektive tallrikar framför oss. Mannen tog det föreslagna vinpaketet till maten (& jag smakade lite på vinerna med - mmm!) & till mig fixade de en alkoholfri motsvarighet som faktist funkade mkt bättre än jag vågat hoppas på Väldigt vänlig & trevlig personal, inte alls stelt.


    www.swedishtaste.se/index.html


    Här kommer en liten sammanfattbning plus den inklippta menyn:


     


    Till fördrinken fick vi lite snacks, som serverades i trälåda: tryffelpopcorn, potatisstrimlor med dill, apelsinmarinerade morötter & ngn slags spanska salta mandlar – allt var grymt gott!


    Sen kom en liten aptitretare med ngn slags vitabönor-kräm med lammlägg, persilja & rödvinsvinäger – otroligt mkt smaker!


    Efter detta kom brödkorgen – som såg ut som ett fågelbo, har en bild i min mobil, skulle nästan testa & se om det går att klistra in den här på ngt vis. Supertunna mltgrissini, grovt bröd, ngn slags muffins & så knäckebröd.


    Sen var det dags för själva menyn:


     


    Pilgrimsmusslor


    Isad slanggurka med torkad krondill, sagogryn & krämig äggula


     


    Torskrygg från Barents hav


    Citronmarinerade råräkormed rökt potatis, fläderbärskapris & Svecia


     


    Ekologisk kyckling från Bosarp


    Puré på spagettipumpa, sötsura trattkantareller, curry & Gotlandstryffel




    Havtorn från Orust


    Brynd mandelkaka, mandelmjölk & krossad maräng


    Innan desserten fick vi en liten minidessert/mellanrätt, isade körsbär med körsbärsskum. Denna var dock inget superspeciellt.


    Summa summarum – en grym middag med underbar mat, fantastisk service, men ändå väldigt vänligt & inte alls stelt/pretantiöst.

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 12:00
    #19

    Kul Lappis om ni åker dit till sommaren, det är verkligen värt ett besök, & otroligt prisvärt desssutom - de skulle kunna ta betydligt mer betalt än vad de gör (fast jag är förstås glad att de inte gör det!). Tydligen går det bra för dem, för de hade nyligen köpt ett hus till, som de ska renovera & fixa till, så att de får fler rum. Idag tror jag att de har sju eller max åtta rum. en del med badrum, några enstaka utan, fast vi har haft eget badrum båda gångerna vi varit där.


    Koko - ser att du fick samma känsla om NYC som vi andra - är det ngt man är säker på när man varit där, så är det att man definitivt vill tillbaka


     

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 12:03
    #20

    Helgen på Karnelund & besöket på Swedish Taste känns verkligen som bra uppladdning inför tvåbarnskaoset som infinner sig inom kort vi gjorde ju lite likadant innan Amanda kom för tre år sen, så det känns kanon att vi fick till ngt liknande nu med!


    Hmmm, om man skulle ta & fixa lite lunch kanske & sen ge sig ut i solen en sväng? Ska på kontroll inne i stan i em, det blir nog ngn kaffe på stan ism det - måste ju passa på!

Svar på tråden Tur & retur