• Lapine­tte
    Äldre 25 Oct 10:50
    99384 visningar
    566 svar
    566
    99384
  • Svar på tråden Tur & retur
  • Äldre 26 Oct 12:30
    #21

    piggis - Ja, jag var mest orolig för att jag aldrig skulle vilja lämna stan, men efter de intensiva dagarna var det rätt skönt att komma hem igen, det tempot orkar jag inte hålla i mer än några dagar. Nästa gång blir det nog hyra lägenhet utanför manhattan, stanna längre och göra lite färre saker per dag. Handla på wholefoods och laga egen mat... *drömmer*

    Vilken restaurangupplevelse förresten!! Fantastiskt! Just det där att det inte känns styltigt utan "bara" lyxigt och trevligt är ju guld värt (och ovanligt).

    Men slanggurka är nog ett av de roligaste orden jag vet...

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 12:55
    #22

    Mmmm... vad gott det lät! Vet du vilka viner maken drack ? Piggelin, gällande Karnelund så åker vi enbart dit (om vi åker) pga allt du har skrivit. Ska jag säga till att Piggelin har gett tips på internet så ni får rabatt nästa gång ni bokar .

    London gillade jag inte alls förut. Förknippade det mest mest skitigt, grått och skoskav (eftersom jag tränade när jag var där) men jag tycker att staden har spottat upp sig och jag upptäcker nya, trevliga områden vid varje besök.

    kokisen - säg till om du vill ha Barcelonatips.

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 15:26
    #23

    Och gällande UK generellt så är det extra trevligt att åka dit nu när pundet sjunker och kronan stärks. Kollade på mysiga hotell och fann dem väldigt prisvärda.

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 15:27
    #24

    ... och framför allt om jag då ska jämföra mot alternativet Norge som jag också tittar på. Vet inte om Japan och Norge, de dyraste länderna i världen, är så bra att planera in semesterresor till inom loppet av några månader.

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 15:33
    #25

    Lappis - känner igen din känsla om London, dvs den som du hade förut Har varit där några ggr, men nu är det fem år sen senast, så jag kanske skulle bli mer positiv om jag gav staden en ny chans? Känns som om det är en sån där stad som man bara SKA älska, men jag har inte lärt mig uppskatta just den kärleken ännu


    Ja, Norge är verkligen schweindyrt Vi var ju i Oslo i våras en kortis & hälsade på mannens ena syster. Nu gjorde v inte av med så mkt pengar eftersom vi bodde hemma hos henne & hon bjöd oss på en kanonmiddag hemma liksom dito frukost, men minns att när vi var en runda på stan & skulle fika, så var det svårt att inte baxna över priserna.


    När var det nu som ni planerar att åka till Japan? Till våren?

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 15:35
    #26

    Tyvärr har jag inte skrivit upp vinerna som mannen drack på Swedish Taste - hade jag druckit själv, så hade jag nog varit mer mån om att minnas vilka det var, men nu nöjde jag mig med att konstatera att de var väldigt goda, de "munnarna" som jag testade

  • Lapine­tte
    Äldre 26 Oct 15:46
    #27

    Men Piggelin ! Ingen vinlista med hem?

    Japan är inplanerat men ännu inte bokat över Påsk i två veckor. Jag har ju redan varit där men aldrig maken samt att sist jag åkte så hade jag ingen att prata med (förutom pappa) i cirka 3,5 vecka. Tror det blir betydligt trevligare och roligare att resa med maken. Många ställen är bara MÅSTEN dvs jag kommer att se mycket igen men ett par platser kommer att bli nya. Ett är dit min pappa flyttade för några veckor sedan. Och eftersom vi ska dit tänkte jag passa på att se lite av västra sidan av Japan också.

  • Äldre 26 Oct 18:55
    #28

    Jaha, jag har då en snabbis till London planerad men räknar med att max hinna dyka in i nån affär innan de stänger på söndan - i bästa fall, annars bara jobb. Men vi har just shoppat årets glögg så det kanske ger guldkant i tillvaron istället???

  • Muffin­sTönt
    Äldre 26 Oct 20:11
    #29

    Åh, en tråd med ämnen som jag kan (hyfsad) och med mina favvisar.

    Piggelin
    Åh, jag har alltid velat på gå Swedishtaste.  Kanske ska vi gå dit på mammas födelsedag. Förra gången var vi på Heaven 23. Tyckte det var sådär. man har alldeles för höga förväntningar tyvärr. En av oss tyckte portionerna var lite för små.
     
    Bor du i Göteborg? Kanske du kan tipsa om nån fin restaurang som är lite lyxigare men inte lika dyr som Fond eller nåt.

    Lappinette
    Jag håller fortf på och planerar min asienresa. Har fått för mig att åka till Japan i två veckor -ensam. Har inte bestämt ngt än och fram tills dess lär jag hitta någon o åka med. Om inte får jag åka ensam.

    Anne
    Hej svej!

  • Piggel­in1
    Äldre 26 Oct 21:53
    #30

    Hej Muffins!


    Har också varit på Heaven 23, med två väninnor i mars (fick det i present av dem), men var inte heller sädår rätt igenom superimpad. Bra, men inte tiptop liksom. 


    Kock & Vin finns med på min "vill upptäcka"-lista, än så länge har jag bara testat Björns Bar & systerkrogen Familjen på Arkivgatan, som båda är kanon. Lappis var på Kock & Vin förra sommaren & vill minnas att hon var klart nöjd?!


    Annars har mannen & jag pratat om att testa detta stället gastrogate.com/restaurang/pahornet Ska vara bra, men inte superdyrt - har dock inte bivit av ännu.


    Hmm, funderar på om det finns ngt mer? Wasa Allé är också ett sånt där ställe som ännu inte blivit av att vi testat, kanske kan vara ngt?


    www.wasaalle.se/

Svar på tråden Tur & retur