Inlägg från: _koko_ |Visa alla inlägg
  • _koko_

    Tur & retur

    Hej i restråden!


    Jag har ju inte läst era tidigare trådar, så jag vet inte vad en reseberättelse ska innehålla. Ni får helt enkelt scrolla om det är ointressant och fråga om jag har missat något.
    Nu när jag skrivit klart måste jag bara tillägga: HJÄLP, det blev långt!!!


    Vi åkte tidigt på lördag morgon med Continental direkt till Newark. Där hade jag bestämt att vi skulle ta tåget in till Manhattan eftersom jag tyckte det var lite kul att ha gjort. Eftersom jag inte kan ändra en uttänkt plan insåg jag inte att mammas resväska kunde vara lite besvärlig att ta på tåget och hon var för snäll för att säga något (jag hade bara en "kabin"väska modell större), så vi kånkade på våra väskor från terminalen till shuttle-tåget och vidare till "pendelstationen". Där insåg jag att vi hade en fantastisk tur, för tågen gick bara en gång i timmen och det som skulle gått fem minuter tidigare var 10 minuter sent... Tåget anlände vid Penn Station och därifrån tog vi taxi till hotellet (Waldorf Astoria).


    Hotellet var TOPPEN! Vi hann knappt ut ur taxin förrän bagaget var borta och när vi checkat in gick vi till baren (vi fick inte nyckeln direkt eftersom rummet inte var färdigstädat, vi var en timme tidiga), och drack lite bubbel  (waldorfs egen cava, riktigt gott tyckte vi!). Så härlig start!!
    När bubblet var uppdrucket gick vi upp på rummet (som imponerade stort på min mamma ), packade upp lite lätt och fräschade till oss. Sen gav vi oss ut på stan, vädret var strålande och 16-17 plusgrader. Första anhalt St Patricks Cathedral, Rockefeller Center och Radio City Music Hall. Vi åkte upp till Top of The Rock, och det kan jag verkligen rekommendera som alternativ till Empire State Building! Inga köer och bättre utsikt! Roligt var att min mamma inte varit uppe där heller, trots TRE NY-resor!


    Sen promenerade vi upp till FAO Schwarz (leksaksbutik) och Apple-butiken precis i nedre högra hörnet av Central Park. Tänk att det kan vara kö in i en datorbutik som har öppet dygnet runt?!! Men oroa er inte, vi ställde oss inte i den kön.
    På FAO Schwarz köpte vi lite Duplo (för billigt för att låta bli), och sen fortsatte vi upp till en italiensk restaurang, Bottega del Vino. Bra service och god mat! Vi var dock lite trötta och tog en taxi tillbaka till hotellet efter varmrätten.


    På söndagen hade vi stämt träff med sweet halv 10 i central park, så vi tog det rätt lugnt på morgonen och tog en taxi dit vi skulle. Trodde vi, men taxichaffisen kände inte till brunchstället vi skulle till. Ett samtal till sweet senare och vi var på väg till en adress i stället, vad hade vi gjort pre-mobil?? Kanske hade jag skrivit ner adressen och inte bara namnet på restaurangen då...
    Restaurangen The Boathouse låg så vackert precis vid en av sjöarna i central park och vi fick ett bord vid fönstret, underbart! Det var jättekul att träffa sweet och tiden flög! Brunchen var grymt god och vi blev inte hungriga igen förrän sent på eftermiddagen!


    Efter brunchen promenerade vi genom central park ett par timmar, och sen tog vi tunnelbanan till Macys. Där köpte jag lite hudvård (philosophy) eftersom jag inte hade tagit med mig nästan något från Sverige. När vi var klara på Macys hoppade vi på tbanan igen och fortsatte ner till Soho. Där fortsatte vi promenaden med några shoppingstop och "lunch" vid 4 på en liten italiensk restaurang som inte såg mycket ut för världen, men maten var fantastisk. Stärkta av mat och vin fortsatte vi promenera och vi hade till slut gått hela vägen ner till ground zero. Där stod vi tysta en stund och bara tittade på byggarbetsplatsen och försökte ta in det ofattbara. Sen gick vi till en liten matbutik och köpte en 60cl burk öl, lite chips och varsitt äpple. Lite snacks på hotellet tänkte vi. Efter det klev vi på tbanan som tog oss hela vägen tillbaka till hotellet. Där väntade en flaska hotellbubbel på "oss" (snarare mr & mrs xxx som hade gift sig och tillbringade natten på hotellet, vi ringde roomservice och berättade att de ställt den på fel rum och fick behålla den som tack, tjohoo!). "Snacksen" blev sen vår middag eftersom vi inte orkade gå ut mer den dagen.


    På måndagen var det rätt dåligt väder, så då passade det bra att shoppa. Vi började med frukost på en diner och sen tog vi tbanan direkt ner till Century21, som ligger vid Ground Zero. Hade fått tips att åka dit på morgonen, för sen blir det fullt med folk och rörigt i butiken, och det stämde verkligen. Vi var där vid 9 och hittade MASSOR, både till oss själva och julklappar/presenter. 3 stora kassar åkte vi därifrån med. Resan fortsatte till Chinatown eftersom jag hade lovat fruLlan att kolla efter en klocka. Antiklimax infann sig när butiken var stängd på måndagar, men vi fick iaf en promenad genom delar av chinatown och little italy. Där åt vi även vår tredje italienska måltid, hahaha. Maten var bra även där, men bäst var inredningen. Inget bord var det andra likt, varken i stil eller färg, tegel på väggarna och stora rustika skåp här och var. När vi laddat batterierna ännu en gång tog vi en taxi till Macys där jag hittade två par skor, en dunväst och en skinnjacka. Mamma köpte ett par skor och en jättesnygg svart kjol. Sen var vi rätt matta och åkte tillbaka till hotellet.


    På kvällen åt vi på ett steakhouse som mina föräldrar åt på för första gången för 23 år sedan - Gallaghers. Servitörerna kan mycket väl ha jobbat även på den tiden, hahaha. Servicen var rätt förvirrad, men det var lite charmigt också, och maten var rejäl och toppen!


    Sen promenerade vi förbi Times Square på vägen tillbaka till hotellet så vi fick se det i mörkret, det var betydligt större än jag hade föreställt mig.


    På tisdagen åt vi frukost på en annan diner, och sen promenerade vi längs 5th och slank in i de butiker vi kände för. Jag köpte bla en massa Redken, såklart...
    Vi checkade ut vid 2 och åkte taxi till flyget. Landade vid 8 på onsdag morgon och åkte hem till finaste familjen.

  • _koko_

    lappis - Japp, det var min första NY-resa, men garanterat inte sista!!!
    Kul att ni gillade min story.

    piggis - Jag ska tipsa mina föräldrar om Karnelund, instämmer med lappis i att det låter urmysigt, och mina föräldrar åker till österlen varje sommar. Och det var jättekul att åka med mamma!!

    Tinga - London miste lite av sin glans för mig när jag jobbade där i 6 månader för många år sedan, det vore roligt att åka tillbaka av nostalgiskäl, men det känns lite som att jag "kan" den staden nu... Menar dock inte att försöka förta er lust att åka dit, mest förklara lite varför jag kanske inte kommenterar det så mycket!

    Jag har barcelona rätt högt på min lista, men det får nog också bli med någon kompis eller så, känns inte som roligaste barnsemestern.
    Barnsemester går för det mesta till teneriffa just nu, av förklarliga skäl (vi bor gratis).

    Nu lunch! 

  • _koko_

    piggis - Ja, jag var mest orolig för att jag aldrig skulle vilja lämna stan, men efter de intensiva dagarna var det rätt skönt att komma hem igen, det tempot orkar jag inte hålla i mer än några dagar. Nästa gång blir det nog hyra lägenhet utanför manhattan, stanna längre och göra lite färre saker per dag. Handla på wholefoods och laga egen mat... *drömmer*

    Vilken restaurangupplevelse förresten!! Fantastiskt! Just det där att det inte känns styltigt utan "bara" lyxigt och trevligt är ju guld värt (och ovanligt).

    Men slanggurka är nog ett av de roligaste orden jag vet...

  • _koko_

    lappis - Jag säger till, vill jättegärna ha tips om/när det blir dags för barcelona. Minns bilderna på det där designade hotellet ni skulle bo på senast(?)...

    Fast det är potentiellt helt slut på resandet här för en tid framöver, vi börjar känna mer och mer att det är dags att bygga ut, och då kommer nog alla pengar gå till det och jag får flytta härifrån till byggahus.se.

    Göteborg är i princip helt oexploaterat för mig, tänk vilken guldgruva med tips det finns här när det blir en sån resa! Både jag och sambon längtar efter att barnen ska bli tillräckligt stora så vi kan åka till liseberg. Snart så...

    telis - Haha, det lät "spännande", berätta om ni åker dit!

  • _koko_

    lappis - Pulitzer alltså, jag kommer nog fråga igen.

    piggis - Ja, om husets grund pallar ska vi bygga ut, det har vi sagt hela tiden. Nu börjar det bli läge känner vi, vi har bara 2 sovrum, men det är ju aldrig kul att dra på sig 2M mer i boendekostnader...

    muffins - Jaså, är du inte en "bästkustare"?  

    Det är alltid roligt att se vad som är till salu, oavsett om man letar eller inte. Jag prenumerar på hemnetannonser i det området jag bor i, alternativet om vi inte kan bygga ut är förstås att flytta, men jag vägrar lämna vårt område...

  • _koko_

    Tinga - Låter som en riktigt härlig resa ni har framför er!!

    Ja, vi har redan maxat byggytan på tomten, så vi kan bara bygga uppåt (eller bygga ovanpå vår nya fina altan, och det vill vi ju inte). Min sambo ritade ett förslag för flera år sedan, men det var mest hur fasaden skulle se ut. Nu ska vi börja titta på det praktiska, hur många rum får vi in på 80kvm, var ska trappan sitta, osv. Och sen tänkte vi passa på att renovera köket i samma veva, så det är MYCKET som ska göras... Känns nästan som att bygga helt nytt... Källaren blir kvar, de 2 sovrum och det badrum vi har idag blir kvar, resten kommer byggas om på ett eller annat sätt. Kanske borde vi flytta ändå...

  • _koko_

    lappis - Ni får väl ansöka om bygglov på taket??  Det har ju byggts radhus ovanpå ett par hus i city.

    Det är ju ett helt annat liv att bo i förorten, men när ni fått er prins/prinsessa kanske det livet plötsligt känns intressant för maken, mycket händer när man får barn.

  • _koko_

    lappis - Ta kontakt! Man vet aldrig vilka tankar man kan starta, och hux flux står man där med större boende. Har hört flera såna historier.

    Ja, det är verkligen ett jätteprojekt... Vi skulle gärna vilja få in 3 sovrum (ett "master" och två för barn), ett litet badrum och ett stort vardagsrum. Vi skulle kunna bygga 100kvm men tycker inte att vi behöver det, vill hellre ha en balkong ovanpå en del av entréplanet. Som som tankarna går nu alltså. På entréplanet är det tänkt att dagens vardagsrum blir matrum, och en del av köket blir gästrum.

  • _koko_

    tinga - Jag köpte på wallies.com. De har ofta endagarsreor på 40%, pricka en sån vettja! Kollade precis och det är ju 50% JUST NU!! Håller med om att 60$ är dyrt, men jämför priserna med dem här i sverige, det är DYRT med wallies här!! Sen fastnade iofs mitt paket i tullen dessutom, så det kostade typ 200 spänn extra att hämta ut det om jag inte minns fel(jävla skitposten tog 100 spänn bara för att hantera paketet trots att jag ju redan betalat frakt hela vägen...). Så det är en chansning, men trots allt jag fick betala extra blev det ändå nästan halva priset mot för vad det hade kostat på t ex inreda.com. Tror att dollarn låg lite högre än nu dessutom.

  • _koko_

    Tinga igen - Kan vi inte räkna hem utbyggnaden kommer vi inte göra den, men så länge det inte överstiger 2M är det lugnt. Som det ser ut idag iaf.

Svar på tråden Tur & retur