Inlägg från: _koko_ |Visa alla inlägg
  • _koko_

    xericax - Försöker väcka hjärnan, jag har bott på patong och karon, men inte kata. Vi åt dock bästa maten på Kata, på en ganska stor restaurang med gröna plaststolar, några trappsteg upp från gatan... Menyn var ett jättetjockt litet fotoalbum... Det såg alltså väldigt turistiskt ut och man gick väl inte dit för upplevelsen, men maten var GRYM. Har du varit i thailand förut?

    tinga - Åh, blir väldigt sugen på att shoppa loss jag med, men man bör kanske har färdiga rum att sätta upp dem i? Eller iaf tak och väggar? Grodorna köpte jag med, hihi.

  • _koko_

    telis - Jättefina!!

    piggis - Vilken underbar tapet!

    Tyvärr gäller följande för båda: Min sambo skulle titta på mig som om jag trillat och tappat hjärnan i fallet om jag föreslog någon av dem...

    piggis - Hihi, arga snickaren får gärna komma hem och skälla lite på oss, det kan vi behöva ibland. Fast vi gör ingenting själva, det blir liksom aldrig bra då så vi betalar hellre. Eller, jag har faktiskt klinkrat källargolvet och det blev bra! Fast när vi beställde heltäckningsmatta till ett annat rum i källaren mätte vi hur många gånger som helst (hur svårt kan det vara att mäta ett rektangulärt rum??) och mattan blev ändå drygt 10 cm för kort?!!! Som tur är gäller det endast en liten bit av rummet (där vi kunde skarva utan att det syns) eftersom vi har platsbyggda skåp på resten av den väggen, men ändå!!

  • _koko_

    lappis - Kul med nytt soffbord! Jag älskar och sambon hatar vårt i såpad björk från Norrgavel. Det har två lådor under bordsskivan som man knappt ser, väldigt praktiskt att gömma fjärrkontroller och annat i.

  • _koko_

    Egypten har jag lite samma fördomar mot som Tunisien där jag blev väldigt dåligt behandlad som tonåring (på en resa tillsammans med mina föräldrar), men jag skulle ändå vilja åka dit någon gång med tanke på all historia landet besitter...

  • _koko_

    Jag brukar alltid ha lite euro hemma, växlar aldrig tillbaka när jag kommer hem efter någon resa eftersom det är så många länder som använder euro. Men annars tar ju alla flygplatser kort och det är ju ett väldigt smidigt sätt att handla på. Nu när vi flög till NY tog de inte heller kontanter (av någon valuta) på flyget, utan ville man köpa något var det kort som gällde.

    Nu till en resfråga. Jag har ju, som lappis i andra frågor , skummat förbi en hel del snack om slott och herrgårdar genom åren, men nu är det så att sambon och jag varit tillsammans i 10 år i januari, och då tänkte jag att det vore mysigt att åka iväg en helg och bara mysa. Utan barn. Så, fram med alla tips nu, helst inte längre än 2-3h timmar med bil från stockholm. Tack tack!

  • _koko_

    Åh, tack lappis! Görväln känns nästan lite för nära, men jag ska kolla upp det också. På sigtuna stadshotell har jag faktiskt ätit mitt livs bästa varmrätt (hälleflundra med en fantastisk sås som bla innehöll cayennepeppar, och till det pressad potatis). För över 10 år sedan, fatta hur bra det måste ha varit för att jag fortfarande ska komma ihåg det.

  • _koko_

    lappis - Jaaaaa...

    telis - Fniss, där har jag varit på TVÅ bröllop (och båda gångerna oväntat fått sova i en av sviterna, hihihi). Håller dock med om att det är toppen där!

    Nu har dock sambon kommit med lite önskemål, att åka någonstans där man kan göra något mer än att "bara" bo fint och äta gott. Typ åka scooter. Får kanske maila några av hotellen och fråga dem, de borde ju veta. Och kanske kolla lite mer norrut...

  • _koko_

    Tällberg verkar vara lite weekend-mecka, jag hade precis hittat klockargården. Där har de glasblåsning (typ, man får forma om returglas), för grupper "från 3 personer". Undrar om de gör undantag?

    Åkerblads verkade annars rätt prisvärt?

Svar på tråden Tur & retur