Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Tur & retur

    Åh, en tråd med ämnen som jag kan (hyfsad) och med mina favvisar.

    Piggelin
    Åh, jag har alltid velat på gå Swedishtaste.  Kanske ska vi gå dit på mammas födelsedag. Förra gången var vi på Heaven 23. Tyckte det var sådär. man har alldeles för höga förväntningar tyvärr. En av oss tyckte portionerna var lite för små.
     
    Bor du i Göteborg? Kanske du kan tipsa om nån fin restaurang som är lite lyxigare men inte lika dyr som Fond eller nåt.

    Lappinette
    Jag håller fortf på och planerar min asienresa. Har fått för mig att åka till Japan i två veckor -ensam. Har inte bestämt ngt än och fram tills dess lär jag hitta någon o åka med. Om inte får jag åka ensam.

    Anne
    Hej svej!

  • MuffinsTönt

     


    Telis skrev 2010-10-26 22:06:20 följande:
    Sitter och tittar lite på resor och snubblade på den här beskrivningen av ett hotellrum: "Det är snedtak i hela rummet och det finns ett fönster i ankelhöjd. Ca 1/5 del av rummet har ståhöjd upp till ca 190cm. I resten av rummet vinklar taket ner till ca 80cm höjd. Höjden i badkaret/duschen är 160cm." Säga vad man vill men man vet iallafall vad man får.

    Oj, tom jag behöver huka mig mig i det rummet. DÅ är det verkligen ett litet rum.

    Piggelin
    Wasa Allé och Kock&Vin vill jag testa nån gång. Kock&Vin för deras Micheline guide stjärna. Wasa Allé för deras stora och pompösa kristallkrona. Haha! Familjen har jag läst bra om i GP. Ska fundera på det. Annars tänker jag på Magnus&Magnus, Tvåkanten eller Fond. Min morbror vill gå på Sjömagasinet men jag tycker det stället är som Heaven 23. För mkt snack.

    Just det, för ett tag sen så hade jag och mitt ex en dröm. Att vi skulle gå till Thörnströms och äta en rejäl middag. Tyvärr hann vi inte det men jag är fortf nyfiken. Har ni varit där? Enligt deras meny är det verkligen wow-rätter.

  • MuffinsTönt

    Både Kock&Vin och Magnus&Magnus har bra menyer. Prismässigt ligger M2 bättre till. Visste inte att Familjen tillhör Kock&Vin! Att det finns så många ställen man missat. Nu ska jag kolla på Fond, för skojs skull.

    Koko
    För mig som är uppväxt här vill mest bort från Göteborg. Spännande med byggplaneringar. Själv älskar jag att kolla i Bostadsbilagan (fastän det dröjer till jag har råd med en lägenhet). Jag börjar bli expert på huspriser vs lägen och huspris vs kvm. Man vet aldrig när den kunskapen kommer till pass.

  • MuffinsTönt

    Åååh, så blev jag brabbad av det klassiska "uppdaterad sida utan back up". Jag som skrev ett långt inlägg.

    Skrev iaf att vi gick till Ett på avenyn och jag åt för första gången sniglar. ÅHH VA GOTT! Jag trodde faktiskt det skulle komma ut nåt som såg ut som mördarsniglar. Alla vi fem beställde kött och vi beställde in en argentinsk rött vin som passade bra till.  Det blev en mindre lyckat men mkt minnessvärd final. Mamma mådde jätteilla på 5min. Hon hann inte springa till toaletten så som typ spydde vid bordet. Tack o lov hade hon en massa servetter så inget kladd kom på bordet eller golvet eller ngt annat jobbigt som innebar städning. Jag fick slänga ner all papper på en tom tallrik. Tack o lov var vi ensamma på hela restaurangen. Servitören blev ganska chockad när han såg morsan, oss och bordet.

    Vi visste inte riktigt vad det beródde på men hoppas verkligen inte det var maten.

    Just det, Lappis och Anne, va kul att ni bokat biljetter. Ska bli spännande att läsa om era resor sen.

    Hoppas ni hade en trevlig Halloween-helg.

  • MuffinsTönt

    Lappis igen
    Är inte det i April som det är körsbärsblommning? Jag älskar körsbärsblommor. Vill ha en trädgård med bara såna träd.

  • MuffinsTönt

    Jag tror jag gillar ostron Har ätit för få för att bestämma mig. Annars gillar jag det mesta i skaldjur, speciellt räkor och lax.

    Va spännande rutt du har planerat in. Jag hade tänkt mig en rutt mellan tokyo-kyoto-hiroshima-miyajima och sen tillbaks till tokyo. Men nu har jag blitt lat så jag förlitar nog på resebyråns guideturer. Jag gissar på att prismässigt hamnar det ungefär samma. Jag fick det till 11000 inkl flygbiljett+hotell för 14dagar men exkl mat o entré. Jaja, vi får se. Jag måste ta mig från Sverige först. 

  • MuffinsTönt

    Jo tack, morsan var pigg som en lärka nästa morgon. Jag var mest bakis trots vi lämnade 1/3 av vinflaska. Syyyynd!

  • MuffinsTönt

     


    Lapinette skrev 2010-11-03 12:23:47 följande:
    Muffin - jag har ju varit där förr och sett en hel del men maken har aldrig varit i Japan tidigare och då tycker jag att både Kyoto och Hiroshima är ett måste, framför allt Kyoto. 11 000 för flyg + hotell låter som oooootroligt billigt för endast flygbiljetten kostar minst 8 000 kronor per person (inte alls ovanligt med flygbiljett runt 10 000 kr till Japan).

    Just det, jag åker från vietnam så det är däför biljetten ligger på 4500kr. Sen tänker jag bo på hostels så varje natt blir ungefär 300-400kr

  • MuffinsTönt

    Tinga, vilken restaurang var det? För du bor i Götet va?

Svar på tråden Tur & retur