Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Tur & retur

     


    Tinga skrev 2010-11-04 20:47:37 följande:
    Muffin - nä, jag bor i Lund och det var här i stan vi var ute och åt. Fast ska du hit ger jag gärna restaurangtips.

    Kan inte komma på vad jag ska göra i Lund. Om du inte har nån snygging att presenetera till mig förstås.

  • MuffinsTönt

    En snabbfråga, är det euro som gäller på flygplatser inom europa? Sist jag växlade dollar så valde jag små valörer. Jag tänkte jag kan använda för att handla på tax free-shoppen men så kom jag på att de kanske bara tar euro.

  • MuffinsTönt

    Tack för all input. Jag är lite rädd för att använda kort pga all fiffel med kortterminal osv som man har läst io tidningarna. Däremot borde flygplatser vara säkrt ställe. Men jag tar och lägger undan sedlarna. Det är alltid någon som åker till Usa och det är alltid ngt man vill köpa. 

  • MuffinsTönt

    Egentligen är det smartast och smidigast att använda kort. Många av de jag känner använder  sällan kort när de åker utomlands, speciellt till Vietnam. Bara i nödfall, annars är det cash som gäller. Det skylls på höga avgifter och sämre kurs. Jag tror de tar med sig en massa cash även när de reser till Usa. Medfödd ovana.

    Lappis, jag blir alltid så avundsjuk när jag läser din och makens resor runt jorden. Det är sånt man vill göra men inte har råd med eller kan prioritera här och nu.

  • MuffinsTönt

    Hej allihopa,
    undrar om ni har nån erfarenhet av Turkish Airlines? Sitter och velar lite mellan dem och Cathay Pacific. Det är smidigare och billigare med turiska planet för jag har en stopp på 5,5h i Istanbul sen är det direkt till Saigon med nån ospecifik teknisk stopp nånstans. Med Pacific är det stopp både London i 5h och HK i 2h. 

    Självklart tror jag inte att det kommer hända ngt när jag åker med Turkish Airline. Men man vill ju välja det man känner till. Att sitta på en flygplats i 5h o ha tråkigt är ganska hemsk tycker jag.

  • MuffinsTönt

    Anne
    Åhnej, jag som vill att det ska gå smidigt hela vägen. Även vid ombokningar. Jag får boka via nån återförsäljare och sen be dem hjälpa, just in case.

    Lappis
    Så resonerar en smart person. Själv gillar jag HK och dess flygplats så jag stannar gärna där i 2h. Men 5h i London hoppar jag över.

    Tack för hjälpen, det lutar mer och mer åt Turkish airlines. Min kompis tycker jag är fördomsfull (fast hon använde ett annat ord) när jag frågade henne. Det är väl sunt förnuft tycker jag.

  • MuffinsTönt

     


    Lapinette skrev 2010-11-16 11:02:58 följande:
    En gång i tiden startades den här tråden då jag behövde tips inför vår resa till SydAfrika. Kan därför inte låta bli att länka in den här artikeln samt alla kommentarer som kommit på den. www.thelocal.se/30218/20101115/

    Jag såg det på AF. Det är så hemkt.

  • MuffinsTönt

     


    anne på grönkulla skrev 2010-11-16 21:20:01 följande:
      Alltså det går ju - det tar tid innan man får info, bara - de gör det i sin takt. O det händer kanske en gång på 25 eller nåt (jag o maken har flugit mycket med dem i flera år o det har hänt kanske 2 ggr totalt)

    Ah, ok. Tack för input. Men nu när jag kollat igenom med alla flex,giltighetstid o sånt så kan min biljett hamna MINST på 11 000. Om jag ska välja den sämsta rutten med jättelång väntetid. Jag behöver en biljett som ska gälla i 1 år då jag förhoppningsvia stannar över sommaren också, Då har det gått 7-8mån. Bara den biljetten ligger nästan på 10 000kr + 200Euro för att boka om ett sånt biljett. Gaah! Då det betydligt smidigare med två enkelbiljetter har jag kommit fram till. Ska grubbla liite mera. Men snart måste jag boka! Känns som hur jag än gör så blir det kostamt ändå. Egentligen ska man bara blunda och betala...

  • MuffinsTönt

    Lappis, helt förståenligt att planera så tidigt. Det är jättevikigt att semeseterdagar ska räcka till, har jag förstått. Känns som att mamma och de andra inte pratar om ngt än det.

    Tinga
    Åh, nu blir jag riktig avis. Jag har en kompis som åker till London titt som tätt och hon har prisat London som världens bästa stad. Nu har jag blivit lite sugen jag med. Får se när och om jag kan åka dit. Det skulle va så coolt att åka dit över jul och shoppa en massa.

  • MuffinsTönt

    God jul allihopa!! Hoppas ni har haft en trevlig julfirande och en härlig nyår framför er.

    Själv är jag sååå glad. Idag ställde jag mig i kön till Media Markt i 30min för att få min underbara Macbook Pro för 9200kr. Egentligen är det för dyrt, jag fick ta från min resebudget så länge tills julens x-tra arbete trillar in nästa månad. Jag behöver en dator oavsett o en Macbook är ju outstanding. D Nu ska jag låsa in min visa-kort tillsvidare.

    Ha en bra fortsättning ladies! Kyss 

Svar på tråden Tur & retur