Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Tur & retur

    Har jag sagt att jag har beställt biljetter? Jag åker den 19e januari och returen ligger prel på 31 juli. Spännande!!

  • MuffinsTönt

    Lappis
    Ja det blir en lång resa! Jag kommer att vara i Saigon hela tiden. Jag vill göra en en resa till Japan på 1-2 veckor och även några småresor runt i landet. Bla Halong Bay och Hanoi. Men inget är bestämd, jag får se hur priserna skiftar. Kanske blir det bara en resa och då vill jag helst ta Japan framför de andra turerna. Det får jag ta ganska snart jag har kommit fram för jag vill helst åka under Körsbärsblommningen. 

    När ska ni till Japan? Under påsk? Dåligt minne nuförtiden.

  • MuffinsTönt

    Hejsan hoppsan! Här är det stressigt med all packning och xtra jobb. Snart är det dags!!! Har en aning ångest och en större dos nervositet. Men det är ngt helt annat jag tänkt fråga er. Hur är det med Wi-fi på flygplatser? Jag tänker ta med min netbook och det skulle va lite kul att sitta ner och dumsurfa lite i Istanbul. Jag har ju trots allt 5,5h väntetid. 

  • MuffinsTönt

    Tack Anne. Jag misstänkte att de har det men tänkte fråga för säkerhetens skull. Hur  va det i Egypten? 

  • MuffinsTönt

    Lappis - vad är "normal" pris? Enligt sverige/västvärldens snitt eller Japansnitt. Bra att veta i framtiden. Själv är det dags att packa. Har äntligen hittat en gammal resväska som är lagom stor som jag kan lämna kvar i vietnam om det behövs. Tyvärr är jag så stressad att jag vet inte ens vad jag ska packa ner. Det enda väsentliga som jag kommer på just nu är kontanter, pass och visa-kortet.

  • MuffinsTönt

    Det är det verklige  knepigt. Jag vet inte ens vilken ände jag ska börja. Vad behöver man eg? Ska man köpa det som finns där nere eller ska man verkligen slänga ner a l l t ? Stressigt är det iaf. 

    Igår hade jag en hej-då maraton fika. Började träffa de första kl 14. Kom hem kl 00.30 och då har jag lyckats beta av 3 gäng under denna tid. Kompakt men mkt roligt.  

  • MuffinsTönt

    Hej allihopa!


    Har kommer en liten halsning fran mig. Jag har det bra. Lite for varmt vissa dagar annars ska jag inte klaga pa vadret. 28-30 grader sol och lite vind. Det ar sa annorlunda har i vietnam. Jag bor hos min moster som har en tjej som hjalper till hemma. Hon tar hand om tvatten, maten och stadningen. Eftersom jag ar har nu sa tar hon "hand om mig ocksa". Ibland kan jag be henne ga och kopa frukost och kaffe nar hon ska handla mat tidigt pa morgonen och lite annat. Jag har blivit bortskamd efter en vecka. Skäms 

    Annars ar jag ute i butken och hjalper till. Det ar inte mkt jag kan gora just nu men jag hjalper till sa gott jag kan. Det ar sa annorlunda valuta. 100 USD dollar ar 2,1 miljoner vietnamesisk Dong. Jag som ar dalig pa siffror. Att sitta vid kassan ar inte alls optimal. Haha!

    Annars har jag kommit pa en mkt beroende framkallande sak. Att ga till salongen for att tvatta haret. Man far varldens harbottenmassage och aven ansiktsmassage om man vill. Sa himla skont!!! Synd att man inte fick sant nar man var spand och stressad.

    Jag har borjat planera mina resor i landet och utlandet. Man kan aka till Kina, Singapore, Thailand eller Malaysia for knappt 800 dollar inkl flyg,hotell,aktivitet och mat for 6 dagar. Man vill aka overallt!! Det finns aven for Japan men betydligt dyrare (2500 -2700 dollar)och endast for 7 dagar. Kanns som att man behover minst 2 veckor till Japan.

    Snart ar det Tet, kinesiska/vietnamesiska nyaret. Mkt folk och rorelse. Idag var vi pa blommarknad. sa mkt blommor i olika arter och farger. Jattefint!!

    Oj, va mkt det blev. Far titta in har da och da fora att  se vad ni planerar for resor.

    Ha det sa bra och trevlig resa ni som har ngt pa G.

  • MuffinsTönt
    Lapinette skrev 2011-01-29 17:31:32 följande:
    Muffin - vinkar till Vietnamn. Det låter jättespännande och härligt. Du måste berätta för oss vart du kommer att resa.
    Japp, jag ska meddela er nar jag har bestamt mig. Haha!
  • MuffinsTönt

    Nenne - vinkar lange!

    Anne - Haller med  Lappis, tur att ni kom hem "i tid".

    Lappis
    Far jag be dig om tips pa hotell i japan? Eller vilka sidor man ska soka? Jag har kollat pa www.hostels.se. men Min budget ar pa 500kr per natt, men jag gissar pa att det blir nog pa  vandrarhem lr liknande. Jag vill garna aka i 2v och aka runt i landet. Vill inte lagga for mkt pengar pa hotellet som jag antagligen bara sova dar. Min prel resrutt ar tokyo -kyoto - hiroshima och kanske den dar on med stora roda porten (miyajami?). Och aven Mt. Fuji om det ar klattersasong.

    Annars ar det nyar har. Det ar sa tyst och ode har plotsligt. Nastan  lla har akt hem till sina byar och stader for att fira med sina familjer. Det sager bara hur mkt manniskor som aker ner hit for att jobba.

    Ha det sa bra och Gott nytt "Kaninens ar"!

  • MuffinsTönt

    Tack for tipsen. Jag ska kolla upp det. Jag har suttit bak pa moppen ena halva dan och andra har jag trangt mig bland en massa manniskor i olika tempel. Nu ar jag slut i bena och rumpan. 


    Gott nytt Kaninens ar pa er allihopa! (Lappis: det maste bara betyda att det ar Ditt ar iar.)

Svar på tråden Tur & retur