• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • nennesjuttioåtta

    fast jag ser ju inte vilka sidor jag har läst och inte. Och inte heller ser jag om jag har många sidor kvar (förut var det ju ... efter sidnumret om det var fler kvar) från den jag läser. Och så tycker jag det är ganska jobbigt att läsa så breda spalter.

  • nennesjuttioåtta

    just det kängu – grattis till jobbet!!!! Kul att det verkar lätta, så kanske det inte blir något glapp när viket är slut!

    Sweetie – kalas med jobbet för dig med! Weeh!!

    Nu vaknar plutten, dags att åka till affären och hämta ut paket.

  • Lapinette

    Tinga - åhhh vad härligt med viktuppgång! Superskönt att det ÄNTLIGEN verkar lossna på matfronten. Sen kan jag hålla med om att  jag hellre äter 3-rätters än julbord men den vi brukar gå på varje år med makens jobb är supergott och trevligt (Gondolen).

    nenne - hade du också en skidjacka i lila och gult ... och så rött så klart!

  • passionsblomman

    Nenne, själv tänker jag ofelbart på kaffe när jag ser lila och gult! Nu får jag börja tänka på dig också. Två goda ting i livet...KaffeHjärta

    Kängu, här där jag bor har jag sett annonser för ditt yrke också.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • kängu

    PB, ja det finns mycket jobb i vissa delar av landet, men i min del har det varit riktigt riktigt dåligt länge nu. Sjukhusen här har haft enorma sparkrav och tyvärr skär man gärna ner på min yrkesgrupps tjänster i såna lägen.

  • fru AM

    Grattis fru och herr Tinga och Piff och Puff till lyckad viktuppgång - och operation såklart! HÄRLIGT att läsa! Otroligt skönt att inte behöva komma tillbaks förrän om ett halvår - då känns det ju på riktigt som att viktuppgången är "på riktigt" om du förstår vad jag menar! KRAM till er!

  • nennesjuttioåtta

    och så har jag blivit antagen till en kurs i vår – mina första högskolepoäng! Woho!

  • nennesjuttioåtta

    lappis – nä men jag önskade mig en, hade nog en ful röd och blå – totalt otrendigt (fast det var iofs med klubbens färger och riktigt bra kvalutta).

  • Tinga

    Ticketack igen!


    Kängu – stort grattis till jobbet! Spännande att du nu får en riktigt ansvarsfull tjänst, men jag är säker på att du inte kommer att göra någon besviken. Hoppas att det blir en bra språngbräda för framtiden också. Och nu behöver det väl inte bli så länga dagar för Ru på dagis heller, för det här jobbet var väl på din hemort?


    September – usch vad trist med ännu mer sjukdom för er.  Fast flera gånger har du väl blivit gravid under sådana perioder, så det kanske kan komma något gott ur det ändå. Kram!


    PB – åh, jag blir verkligen ledsen av att läsa om hur du och sambon bråkat. Bra att ni blev vänner igen, men de där dumma sakerna blir ju inte osagda för det, utan ligger ändå kvar och bränner litegrann. Att skicka kramar känns så futtigt, men det är svårt att veta vad man kan göra. Du skulle bott lite närmre Skåne, så att vi kunde träffats. Kram på dig!


    Snaily – det var väl tusan att Ynglet båda skulle rotera och att förvärkarna stannat av! Det är förstås en klen tröst att det kommer att bli av vilken dag som helst, när du vill att det ska bli NU. Kram!

  • Tinga

    Sweet - ja just det; du verkar ju också ha en massa spännande på gång på jobbfronten nu. Så himla kul och garanterat välförtjänt! Har ni fått ert green card nu, eller? (Jag vet att jag har frågat förut, men är rädd att jag kan ha missat svaret, med tanke på min lite sporadiska närvaro här de senaste veckorna.)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!