• fru AM
    Äldre 23 Oct 20:29
    17939511 visningar
    24028 svar
    24028
    17939511

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Äldre 5 Oct 21:37

    Och maken gillade också den ljusare mig. Det skulle kunna  få bli onsdag tror jag om bara stygnet lossnat.

  • Äldre 5 Oct 21:39

    Har ni hepatit-vaccinerat barn inför resor förresten?

  • fru AM
    Äldre 6 Oct 10:21
    start september skrev 2011-10-05 21:39:07 följande:
    Har ni hepatit-vaccinerat barn inför resor förresten?
    Ja, det har jag i alla fall varit nog med. Dessutom tror jag det är bra om de hinner få första doserna av polio-, difteri- och stelkrampssprutorna (inkl pneumokockvaccin).

    http://www.smittskyddsinstitutet.se/hem/mest-efterfragat/allmanna-vaccinationsprogrammet/ 

    Vissa vaccina tioner kan man ge något tidigare än planerat om det ligger en resa i pipen - t ex fick något av barnen 18-månaderssprutan innan sommaren istället för efter sommaren (tror det måste ha varit H). Kolla med BVC vad de tycker också!
  • Äldre 6 Oct 10:55
    fru AM skrev 2011-10-06 10:21:51 följande:
    Ja, det har jag i alla fall varit nog med. Dessutom tror jag det är bra om de hinner få första doserna av polio-, difteri- och stelkrampssprutorna (inkl pneumokockvaccin).

    www.smittskyddsinstitutet.se/hem/mest-efterfr... 

    Vissa vaccina tioner kan man ge något tidigare än planerat om det ligger en resa i pipen - t ex fick något av barnen 18-månaderssprutan innan sommaren istället för efter sommaren (tror det måste ha varit H). Kolla med BVC vad de tycker också!
    Jo, det går att fixa lite med de första sprutorna, vi gav 18-månaders vid 12 månader och sånt. Just hepatit B ligger ju inte med i basutbudet (om man inte är riskgrupp) och då är vår i och för sig braiga sköterska ganska intetsägande. Jag frågade vad hon tyckte om Rota-vaccin och hon snackade bort det. Tror det har med Narkolepsi-debatten att göra. Visst gav du H Rota-vaccinet?

    Våra stora äter ju glass och is på semester så hon ska nog få en Twinrix-dos eller så nu.
  • Äldre 6 Oct 10:58

    Och TBC-vaccin hade egentligen varit bra att ha även hemma. Läste en del om resistenta bakterier nyligen. Jag är så ung så jag inte heller är vaccinerad.

  • Äldre 6 Oct 10:59
    start september skrev 2011-10-05 21:37:44 följande:
    Och maken gillade också den ljusare mig. Det skulle kunna  få bli onsdag tror jag om bara stygnet lossnat.
    Och stygnet är borta inser jag nu! Då är det bara att våga hoppet!
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 6 Oct 11:06

    September, jag har inget minne av att Astrid var så jättemycket sjuk efter RS:en faktiskt. Tycker att hon har varit hyfsat frisk fram tills nu faktiskt, Iris är mer sjuk än hon, även nu när hon börjat på dagis så det där måste vara olika. Fast jag minns hur vi försökte hålla Iris borta från att pussa på Astrid när hon var som snuvigast men det var ju svårt.

  • Äldre 6 Oct 11:10

    Ja, det är himla svårt med pussarna. Handtvätt och sprit efter förskola samt helst byta en del kläder försöker jag med. Med påföljd att vi har en prinsessa i finklänningar och lackskor på kvällarna.

    Än så länge har stora varit 6 veckor på dagis utan en VAB-dag. En febertopp en helg när lilla var ny, då blev lilla och vi andra snuviga. Det har varit allt än så länge.

  • fru AM
    Äldre 6 Oct 13:00

    September. ja, vi gav H rotavirusvaccinet (blev rekomenderade det av vår BVC-tant) det är ett drickvaccin och H har heller aldrig varit magsjuk efter det (inte före heller i o f s). Visste inte att det förelåg risk för narkolepsi efter rotavaccin? trodde det "bara" var svininfluensan ...?

  • muggle­s
    Äldre 6 Oct 16:04
    start september skrev 2011-10-05 21:35:08 följande:
    Muggles - jag är full av beundran inför tre. Har du varit själv på kvällen och lagt Moa också? Funkar det bra?

    Imorgon blir det eldprov, maken borta över natten. Ikväll var det 2 h kvällsskrik och trotsig tjej, då var det inte kul ens på två. Men att söva i Babybjörn funkade i alla fall so far. Vi har varit så dumma attt vi inte tränat somna själv, hon vill ligga och kramas i ca 20 min ibland mer och det är tufft med lilla. På förskolan lyssnar de på sag innan de somnar, funderar på något sånt hemma också. I perioder är jag ensam en hel del kvällar.

    Längtar till vuxenprat och deckare som nu står på inspelning. Bron, nån som följer den?

    Jag har prövat ja. Det funkar inte så bra nej. El ja, det funkar men det är körigt och man får ta en del djupa andetag...


     


    Vi kör alltid kvällssaga med Moa, det var hon själv som införde det när hon var mogen. Hon försöker ibland förhandla sig till två sagor, en sång och en spökhistoria (helst påhittad med henne själv i huvudrollen) men jag ger bara med mig ibland. Men det är ju bra att hon förhandlar! JAg tycker vi kvinnor ska lära våra döttrar att förhandla i tidig ålder - det har de otrolig nytta av senare i livet i alla möjliga sammanhang (av någon anledning lär sig killar detta bättre?).

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!