• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • start september

    Tack BS!  Jättemycket bra tips. Det låter ju som att det finns mycket att göra. Vi får fundera.

    Rodda två barn själv på kvällarna är lite körigt. En sover bara i knät och behöver sova för att inte skrika av magont, en behöver ett bad men vill inte hoppa i. Suck.  Milt tvång och mutor behövs. 

  • BrudSommar2006

    September, lycka till med semesterplaneringen!

    Rodda två barn när man är två är knepigt nog på kvällarna tycker jag. Att Astrid kräks upp sitt pencillin ger en extra krydda till tillvaron här. Jaja, allt har sin tid.

  • passionsblomman

    Kikar in innan jag svimmar ner i sängen. jag är så trött att jag undrar om jag håller på att bli sjuk, men det är väl antagligen bara helgens nattsudd som betalar sig.
    Idag har jag försökt meka lite med min bil-det är inte mitt starkaste kompetensområde, om vi ska uttrycka oss milt om saken.Tomte Men jag försökte iallafall.Äpple Äpple till mig själv.

    Imorgon ska jag till Kalmar på mammografi. Vilken otroligt trist anlednig att åka dit!
    Det råkar märkligt nog sammanfalla med att sambon ska på rättegång som vittne, så vi åker dit bägge två. Det får ju bli en sushilunch då, så man sätter lite piff på dagen åtminstone.
    Nu ska jag krama min son godnatt och tvinga min sambo att massera min nacke en liten minut. Det borde gå att förhandla fram, eftersom jag ensam plockat av all frukt från det dignande vinteräppelträdet.
    Kram på er , jag återkommer när de klämt färdigt mina stackars tuttar....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • start september

    Jag har varit så bortskämd med att lilla ätit en gång vid 3-4 och sen somnat om. Nu är det heöt plötsligt 5 istället och en vaken bebis. Somnar om kanske 0645= då vaknar stora. Nu sover lilla och stora är klar för dagis och väntar på maken. Sen får jag sova! Hoppas Lilla vill sova en liten stund till.

    När maken kom hem igår fick han maratonläggning av trotsig stora och sen middag först 22 stackarn. Men Lilla tog helt plötsligt napp igår kväll, jätteskönt.

    Jag brukar inte semestervela men nu velar jag i tre steg. 1) Fira jul med familj eller rymma utomlands. Men är julsvindyr charter med tremånaders en kul idé ens? 2) Ska vi åka skidor i mars eller åka på en solresa då istället? Lite större bebis då i allafall. Det känns lite otryggt.3) Sommaren: Öland eller ska man våga sig på Medelhavet. Och i samtliga fall ska vi åka själva eller med svärföräldrar eller kompisar?

    Och alla tre saker orkar vi inte med, avre sig penga eller semesterdagsmässigt. Ttror max en utlandsresa samt skidhelg möjligen. Eller het skidvecka och Öland.

    Innan man frågar någon annan får man ju försöka bestämma sig själv.

  • BrudSommar2006

    PB, mammografi, aj! Men det är ju för en god sak, lycka till, hoppas att sushilunchen blir lyckad!

    September, jag tror att det kan vara jätteskönt att komma utomlands över jul och komma bort från kylan här hemma. Själv älskar jag just julen med julgran och paket och ljus och allt så jag skulle aldrig vilja åka bort över just julen men många gör ju det. Sedan var jag så totalt utmattad när barnen var småbebisar att jag inte klarade av att fundera över att åka någonstans men kommer man bara iväg så har man ju hört hur alla tyckt att det fungerat jättebra med bebis.

    Skidor eller solresa i mars kan jag inte råda om, det måste ju vara en smakfråga. Fast åker ni skidor båda två och åker stora tjejen skidor själv nu? För ni kommer ju inte att kunna åka tillsammans någonting och du kommer ju bara kunna åka korta stunder om du ammar. Svårt att stå vid skidbacken med barnvagn också. Vi åker till fjällen med mina föräldrar varje år och det är fantastiskt skönt att vara fyra vuxna och kunna turas om att passa barnen så att två vuxna kan åka tillsammans. Mina föräldrar åker dessutom inte skidor, ännu bättre!

    Solresa måste ju vara lättare att rodda ihop själva inbillar jag mig.

    Öland eller Medelhavet måste ju också vara en smaksak, själv har jag lite svårt för värmen vid Medelhavet mitt i stekheta sommaren men man ska vara medveten om att man kan ha en jäkla otur med vädret på Öland också.

  • fru AM

    Jag var en gång i Egypten i mars - det var behaglig temperatur minsn jag. Just nu är det dessutom rea på Egyptenresor - pga UD.s tidigare avrådan för resenärer - men den gäller inte längre. Trots det uteblir resenärerna ... Kanske kan vara något?

  • smint

    vi var också i egypten i mars en gång, rätt tidigt på säs och det var inte spec varmt då, men kanske bra temp för bebis

  • Lapinette

    Ordet semester nämns och jag tittar in bums .


    1.) tycker ni att julen är jobbig så RES för då kan det vara värt att ta den extra kostnaden för resan (men å andra sidan slipper ni köpa en massa julklappar)


    2.) vi valde också mellan skidresa och solresa (men i januari) och för vår del blev det skidresa då vi fortfarande inte har barn (enklare att åka skidor) samt att om vi ville åka lite längre bort så blev det så himla dyrt. Kommer ni att kunna åka så mycket skidor med barn?


    3.) Varför skulle ni inte våga er till Medelhavet? Tror en semester där är lika enkel (beroende på hur man lägger upp resan) som att åka till Öland.


    Resa själv eller med vänner/familj? Själv föredrar jag att åka själv. Gillar inte att jämka och behöva ta hänsyn till andra hela tiden när jag har semester (egoisten har talat) men vid en skidsemester skulle jag rekommendera att åka med andra om man har barn. På så vis kan man dela upp sig i olika grupper. En som stannar hemma och tar hand om barnen/åker pulka eller annat och en grupp som åker som blådårar i pisten.


    Inte så mycket svar på din fråga men lite hur jag hade tänkt. Som sagt, för oss blir det en skidsemester i januari och sen en (troligen) till Medelhavet med sol och bad i sommar (sen har vi även tänkt Japan i april) men det är något heeelt annat.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!