• fru AM
    Äldre 23 Oct 20:29
    17929977 visningar
    24028 svar
    24028
    17929977

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Lapine­tte
    Äldre 2 Oct 11:14

    Skaldjur är så gott! Beställda skaldjursplatå (dvs hummer, krabba, räkor, ostron) i förra veckan till ett jättebra pris. Igår blev det hjortfilé. Ett nyårsrecept som jag hittat och nu provar rätt för rät. Ikväll ska jag testa efterrätten .


     


    Annars skönt med en lugn helg då den förra var fullsmockad med aktiviteter. Jag var då bl a på min första babyshower. Inte min grej! Och allvarligt så funderade jag starkt på om jag verkligen vill ha barn. De var några där som sprang omkring som, slet ballonger från de andra barnen och tillslut blev det slagsmål. Jösses, var helt slut och då var jag själv bara åskådare till spektaklet.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 2 Oct 13:00

    Flamman, jag tycker mest att först är man tacksam för att man klarat sig från både det ena och det andra som andra råkat ut för och då åker man istället på det tredje... Men, men, bra att du verkar vara vid gott mod! Måste titta in till er i andra tråden framöver och se hur det går för dig.

    Piggelin, vad roligt med intervju!

    Lapinette, ha, jo busiga är de små liven men en del är ju busigare än andra förstås... Och vissa åldrar är värre än andra! Var det den där babyshowern hon ordnat åt sig själv eller minns jag fel nu? Vad hade folk med sig? Vad hade du med dig?

    Det låter ändå ruskigt dyrt att ta hem skaldjursplatå från Melanders (för visst var det därifrån) men det kanske inte är så farligt?

    Vi åt hummer och räkor i fredags kväll men det visar sig att Astrid inte tycker om räkor, typiskt, Iris älskar ju räkor, så smidigt när vi vill äta skaldjur att kunna skala räkor till barnen, men.

  • Äldre 2 Oct 15:28

    Kikar in under en lugn och skön helg. Inget  bokat alls, toppen, men lite krav på sysselsättning av stor tjej. Lilla har vuxit i Babybjörn-selen, så 3 h promenad och lekpark hann vi med. Jag själv med barnen dessutom.  Vilket väder igår! Tuffare blir det väl i vinter.

    BS, vår tjej älskar rökt lax, så det får hon istället. Funkar kanske det?

    Förresten BS, kan man få lite Ölandstips? Har varit där lite men aldrig hyrt hus eller med barn. Funderar på sommaren nu, kanske är det enklast med Sverigesemester med en tiomånaders. Är det norra Öland som gäller för fina stränder? Vad ärf kul med barn? Ölands djurpark tänkte jag på, men mer? Finns det något bra tips i vid regn?  

  • Äldre 2 Oct 19:41

    Ååååååh vad trevligt det är att sitta uppe och prata och pata och prata med ansiktena på dem man pratar med alldeles levande framför sig och höga skratt som ljuder genom huset.Skrattande

    Och Åååå vad trött man är nästa dag, när man varit uppe nästan hela natten... Cool

    Och vad konstigt det är, att när man haft just trevligt, så gör den där segheten i skallen ingenting. Utom att man inte riktigt orkar tänka ut svar på läxan som egentligen ska vara klar imorgon.

    Det är då man skulle behöva vara begåvad med en gnutta disciplin och plikttrogenhet.
    Men jag tror det är helt tomt på det idag.

    Men jag har plockat alla mina äpplen och gått nästan två timmars promenad. Kan man ge förken ett äpple istället för läxan tro?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 2 Oct 21:01

    September, norra Öland är "turist-Öland". Där är inte samma Alvar som på södra men det finns ingen strand på södra Öland som är så fin som Böda. På södra Öland måste man veta var de få restauranger och caféer som är bra ligger, där uppe tror jag det är lättare, även om jag inte hållit till där så mycket.

    Längst norrut har du trollskogen, som är en vacker, gammal skog att promenera i med ett gammalt vrak vid vattnet och vackra träd. Norrut finns även raukar som ligger vackert och så Lådbilslandet.

    Ölands Djurpark tycker jag är bra och Iris älskar det men det har sina nackdelar. Som på alla sådana där ställen är inträdet dyrt men sedan får man ju åka allting om och om igen och det har aldrig varit några långa köer att tala om för att få åka. Badlandet ser fantastiskt ut men det har vi aldrig testat för man hinner inte både det och tivolit på en dag och då brukar vi inte lägga nämnvärd tid på djuren ändå. För att slippa köerna in, som kan ta timmar, finns det en kontantkassa där man bara går rätt in, för ingen har ju så mycket pengar i kontanter med sig, Ta med kontanter alltså och knata rätt in! Minus för att personalen vid attraktionerna oftast inte pratar svenska, det är bara personalen i restaurangen som gör det vad vi har märkt. Sedan får man äta i tid innan köerna blir långa, om man inte har mat med sig, och inte alla ställen tar kort så där är det så klart mer kö. Plus att minsta varmkorv är svindyr. Men vet man om detta och är inställd på det innan så blir man ju inte så irriterad när man väl är där! Och själva åkattraktionerna är jättebra även för mindre barn och det finns att välja på.

    Jag postar och skriver mer.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 2 Oct 21:07

    Jo, Kalmar Slott! Jättebra! Men man ska titta på hemsidan så att man har hålltiderna så att man inte missar sagoläsningen i sagotornet och prinsessguidningen. På innergården har de sådana där hästar (ja inte riktiga då) som de har i tornérspelen och barn över sju år får sitta på stora hästen med stora lansen och alla mindre barn får sitta på lilla hästen med ett litet träsvärd och försöka träffa draken. Iris fullkomligen älskade det, vet inte hur många gånger hon åkte. Hästen går då på räls alltså. Sedan får man försöka slå i en spik i en bräda. Och så pysselverkstaden. Där får man välja vilket prinsess/prinspyssel man vill göra och så betala en liten summa för det. Sedan går det åt en föräldrer för att hjälpa dem att få ihop pysslet!  Barn över sju år (har jag för mig att det var) kan göra hela femkampen eller tiokampen eller vad det nu var och fajtas med svärd med riktig riddare och dubbas sedan i prinsess-salen men dit har vi ju några år. Men Iris gillade att se de äldre barnen fajtas med riddaren i alla fall.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 2 Oct 21:09

    Orkar man ta sig till Astrid Lindgrens värld när man ändå är ute och åker runt i Småland så är ju det också helt fantastiskt bra.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 2 Oct 21:13

    Rökt lax förresten, ingen aning, får väl prova, har aldrig varit med om att Astrid inte ätit något förut så det var en överaskning.

    PB, var roligt att ni haft en bra helg!

  • muggle­s
    Äldre 3 Oct 10:20

    Lappis: baby shower... Måste vi importera alla traditioner från USA?! Kan jag känna ibland... Vissa barn är rätt röjiga och ofta beror det på vad föräldrarna accepterar. Jag vill inte att Moa röjer runt när vi är hos andra (men hon är inget röjigt barn från början så det har inte varit ngt problem).

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 3 Oct 11:17

    September, jag glömde ett par saker. Eketorps borg på södra Öland, Iris älskar det. Hon skjuter pilbåge, bakar bröd, provar riddarrustning, sedan har det varit lite olika, måla runor på stenar eller gjuta tennsmycken, tvinna trådarmaband och vad det nu varit. Obs att de inte har någon lunchmat där.

    Och så Ottenby fågelstation längst ner vid södra udden. De har ett museum med fåglar där man kan trycka på lite knappar så hackar en hackspett eller en fågel letar mat. De har en permanent uppställd kikare där man kan spana på sälarna, ett trevligt lunchställe och en liten presentbod. Plus att man kan klättra upp i fyren då.

    Över lag är det bra med kontanter på Öland förresten, flera ställen som inte tar kort. Jag har ett par bra lunch- och caféställen på södra delen också.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!