• fru AM
    Äldre 23 Oct 20:29
    17929970 visningar
    24028 svar
    24028
    17929970

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Äldre 5 Oct 12:26

    Usch vad trist med sjukor som går runt. Väntar mest på vår tur känns det som... För varje dag äldre lilla blir är det ju bra.

  • Äldre 5 Oct 13:12

    Hur går det för PB med kurs och promenader tro

    BS är det Astrid eller du själv som är sjuk förresten? Hur var det när Astrid var liten, förutom RS som jag minns, var hon mycket sjuk av Iris dagissjukor? Tycker alla småsyskon i bekantskapskretsen är så småsjuka mest hela tiden. Men kanske får de bättre immunförsvar så att dagisstarten blir lindrigare?

    Och håller med om Egypten och magsjukor. Blä.

    Tack Oupsie förresten för tipset om Seraphine! Fina amningskläder hittade jag där också. Det är skillnad denna gång på hur mycket jag bryr mig om mitt eget uyseende, nu är snygga kläder och färga bort de grå samt Belly Bandit viktigt för att jag ska trivas, då var jag mest i en bubbla och kunde gå ut i sunkmjukisar. Kanske är det årstiden som påverkar också vad vet jag. 

    Belly Bandit har funkat superbra, nu har jag gått över på en läskig korsett från Lindex. Huga säger jag med hundra hyskor...

  • Äldre 5 Oct 13:13

    Näpp, nu mot frisören. Håll tummarna för att det inte blir oönskade nyanser! Det är väl det som kan vara med hormoner i kroppen...

  • Lapine­tte
    Äldre 5 Oct 13:56

    September - själv är jag precis tillbaka från frissan. Trevligt att få bort de grå men jäklar vad lång tid det tar varje gång. Antar att du frågar gällande amningen. Har kompisar som skippat färg under graviditet och andra som kört på som vanligt. Enligt min frissa så använder hon så "vänliga" produkter att det inte är någon fara .. men gällande amning har jag ingen aning om.


     


    Om två dagar sticker vi till Ibiza !


     


     

  • fru AM
    Äldre 5 Oct 14:24

    Jag har å andra sidan aldrig hört talas om någon kompis som varit i Egypten och blivit sjuk. Det handllar till största delen om att undvika vissa risk-rätter på restauranger och bufféer - liksom det gör vart än man reser. Jag har varit i Egypten, Indien, Brasilien, Thailand utan att bli dålig. Ordentligt varm mat och (tyvärr) undvika (av andra )skurna grönsaker och frukt är grundknepen.

    Amning och färgning har jag kombinerat jämt (även graviditet och färgning ett par gånger) 

  • Lapine­tte
    Äldre 5 Oct 15:26

    Jag blir dålig lite varstans men aldrig maken. Tror vi har olika känslig mage för vi äter ju ungefär samma mat. I Kina var det en buffé som gjorde att jag blev kass i typ 3-4 dagar och i SydAfrika var det något som gick (sa de på Apoteket när maken var in där för att rädda mig) och det gick över på ett dygn.

  • Äldre 5 Oct 18:16

    Rejält ljusare i håret och känner mig fem år yngre! Men visst tar det lång tid, hade vaken lilla i knät större delen av tiden.


    Och helt plötsligt en solresa prelbokad, jag skulle ju bara kolla tllgång på barnklubb...

  • muggle­s
    Äldre 5 Oct 19:04

    Egypten lockar inte mig heller. Har fått för mig att de är konstiga mot kvinnor där (?).


    Jag ser fram emot Åre med jobbet v12! Maken tyckte absolut att jag skulle ta chansen att åka med och åka lite skidor, hehe. Ska ligga i hårdträning så att jag orkar offpist och puckel (om Skutan skulle behaga vara öppen).


    Moa ska absolut drillas i skidåkning till vintern. Nä men allvarligt ska vi börja introducera det. Förra året provade hon längd och hon verkade tycka att det var kul.


    Jahapp, återgång till kvällstrött tvilling...

  • muggle­s
    Äldre 5 Oct 19:06
    start september skrev 2011-10-03 19:46:28 följande:
    Rodda två barn själv på kvällarna är lite körigt. En sover bara i knät och behöver sova för att inte skrika av magont, en behöver ett bad men vill inte hoppa i. Suck. Milt tvång och mutor behövs.

    Tänk såhär: det är lättare än att rodda 3 Särskilt som Ada kräver famnen (och numera min famn eftersom hon blivit mammig). Beda kan klara sig lite mer själv om man har tur. Ja Moa får sköta det mesta själv nu för tiden (ta av/på sig, gå på toa etc). Duktiga tjejen.


    Nä kvällskriket var det...

  • Äldre 5 Oct 21:35

    Muggles - jag är full av beundran inför tre. Har du varit själv på kvällen och lagt Moa också? Funkar det bra?

    Imorgon blir det eldprov, maken borta över natten. Ikväll var det 2 h kvällsskrik och trotsig tjej, då var det inte kul ens på två. Men att söva i Babybjörn funkade i alla fall so far. Vi har varit så dumma attt vi inte tränat somna själv, hon vill ligga och kramas i ca 20 min ibland mer och det är tufft med lilla. På förskolan lyssnar de på sag innan de somnar, funderar på något sånt hemma också. I perioder är jag ensam en hel del kvällar.

    Längtar till vuxenprat och deckare som nu står på inspelning. Bron, nån som följer den?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!