• fru AM
    Äldre 23 Oct 20:29
    17941587 visningar
    24028 svar
    24028
    17941587

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • fru AM
    Äldre 29 Sep 11:17
    FruCicci skrev 2011-09-29 11:14:29 följande:
    Kram BS!
    Jag vill med luncha snart, någon som kan på tisdag nästa vecka?
    Jag kan på tisdag! BS?
  • Äldre 29 Sep 11:25

    Kram till Piggelin. Lycka till med ditt  alldeles eget fina Piggelin-tåg! {#emotions_dlg.flower}

    BS, kram till dig också. Det låter alldeles för mycket och inte finns det annat att göra än att ta sig igenom. Och att sörja vänner som man inte längre har kontakt med måste man få göra.

  • MSW
    Äldre 29 Sep 11:33

    Och jag tror att jag kommer läsa/hänga både "här och där"..

    Klockarbol: hur känns det att ha nått "brytpunkten" med mannen? Och så vill jag med skriva att det är skönt att det inte är bara jag i hela världen som funderar över om det jag säger/bidrar med verkligen är något som någon annan bryr sig om, eller om jag bara uppfattas som någon avlägsen kusin som bara klänger sig fast (eller hur du nu skrev)..

  • Lapine­tte
    Äldre 29 Sep 11:53

    Jag är här! och jag kommer säkert att titta in här även i fortsättningen.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Sep 12:24

    Tisdag ser fint ut! Lapinette?

  • Äldre 29 Sep 12:51

    Oj, det var väldigt vilka hårda ord (tycker jag) som sagts här. Jag hade inte ens tänkt tanken att man skulle vara sur/bakåtsträvare om man väljer att inte följa med till det nya forumet. Jag är förvånad över det som skrivits och för MIG handlade det iaf inte över huvud taget om att telis valde att lämna den här tråden. Henne har jag kontakt med ändå. För mig handlade det bara om hur JAG vill ha det och jag har märkt att min närvaro i tråden har minskat stadigt det senaste året, inte för att jag inte vill hänga med er utan för att jag inte vill att det jag skriver ska finnas publikt i all evighet. Det handlar inte om att vara hemlig utan om att det jag skriver här är och kommer att vara sökbart och finnas tillgängligt och det vill inte jag vara ansvarig för. Det handlar om mina barn, mina vänner osv.

    Jag har ändrat ståndpunkt sedan tidigare diskussioner kring detta, då tilltalade det mig att andra, okända, kunde följa oss, nu tänker jag mer långsiktigt och personligt.

    Jag kan som det känns nu inte hänga i båda trådarna, jag fick panik när jag hade postat inlägget här igår eftersom jag blev osäker på om jag hade outat nåt.

    Det känns tråkigt och onödigt att diskussionen har blivit så kall. Jag har inte valt vänner eller sida, jag har valt det alternativ som passar MIG och mitt syfte med tråden bäst. Det gjorde jag innan också - dvs jag skrev mindre och mindre här.

  • FruCic­ci
    Äldre 29 Sep 12:52

    Kan vi inte ta där vi var sist då?
    Eftersom jag är chef nu (fr o m 3 oktober) så känns det inte kanon att vara bort jättelänge på lunchen, så ju närmare destu bättre för mig

  • Äldre 29 Sep 12:54

    Skickar en stor, varm kram till klockarbol som avslutning, önskar dig lite lugn och ro och tid att läka dina sår. Det låter helt horribelt att behöva gå igenom allt som du tvingats och tvingas utstå, känslan att förlora sitt hem och inte kunna påverka det kan jag inte ens föreställa mig. Tänker på dig.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Sep 12:57

    Cicci, det blir jättebra, vilken tid?

    Koko, det är väl jättebra att du hittat något som passar dig!

  • Äldre 29 Sep 13:07

    BS - Det tycker jag också! Och tur att du inte vågar ta bort nån på FB, så jag får fortsätta hålla koll på dig där om du nu väljer att inte vara med i nya forumet.

    (jag kommer säkert läsa här ett tag till, och skriva om det är något jag verkligen känner för)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!