• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • passionsblomman
    nennesjuttioåtta skrev 2011-09-28 16:36:22 följande:
    PB Jag förstår, alldeles utmärkt. Men det var inte menat som att det var du som var tjurig utan JAG är ju det för jag vill ju att alla följer med och trodde inte det skulle bli så svårt eftersom jag själv bara ser fördelar och ett annat utseende som enda nyhet.
    Jag förstår det. Men risken är ändå överhängande att det blir "Jaha, men hon får väl skylla sig själv, tjurpuppan, som inte följde med. Det var ju ett fritt val och alla var ju välkomna" som blir sammanfattningen "hos er" på konstaterandet att jag, eller vem annars som helst, som inte flyttat över saknas i den gruppen.
    Det blir en ny grupp nu. Så är det bara. En som vill dela på ett annat sätt än förut, och det borde ju innebära att även samtalen förändras. Alltså snacket.
    Och förändring kan vara jättebra, nödvändigt och leda framåt. Men allt blir sällan som man tänkt sig. Och jag tror inte alla tänker sig samma sak heller.
    Men den som lever får se. Om någon vill prata med mig, så vet ni vart jag finns iallafall.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • kängu

    PB, jag tror faktiskt inte att ngn tänker så som du skriver ovan.

    Jag hittade länken på Fejan så ingen behöver känna sig nödgad att inboxa mig den!

  • Ore

    Fast det där med stängd tråd har väl diskuterats ganska länge här, till och från. Senast ganska nyligen  (?) när vi upptäckte FB-rekommendationerna...? Och den här gången vann de tänkta fördelarna mot nackdelarna, och vi tar steget över. Allihop....

    Eller ja, så tänkte jag enfaldigt nog. För mig är ett internetforum lika bra som ett annat, jag är gift sedan några år tillbaka så upplever jag inte att BT i sig har så mycket att erbjuda mig längre. Och skulle jag vilja surfa runt bland andra trådar här så står det mig ju fritt att göra det ändå... Det är inte svårare att ta sig till det nya forumet, än att byta mellan trådar inom BT.

    Så för mig var skillnaden att byta till ett stängt forum, med alla er som jag lärt känna här i tråden, inget som jag såg som ett problem - alls. Och tycker det är oerhört tråkigt att det verkar ha utvecklats till ett problem för en del, för det trodde jag nog inte. Trodde att - om någonsin - problem möjligen skulle uppstå om vi upplever att det saknas dynamik pga att inga nytillskott kommer in i tråden.

    Jag har väl helt enkelt svårt att förstå varför BT i sig själv, som forum, har en så stark dragningskraft. Jag trodde nog att det var gemenskapen som lockade folk till tråden, och inte att den fanns på just BT...

    Hur som haver, inte omöjligt att jag tittar in då och då...

  • Blivande fru L
    nennesjuttioåtta skrev 2011-09-28 16:48:47 följande:
    Jaja. Vi får väl se om vi ses. Ni vet var ni hittar oss. Hoppas jag.

    Btw, VUL såg bra ut, den vinkade och petade sig i näsan.

    Over and out. 
    Underbart! Skål
  • passionsblomman
    Ore skrev 2011-09-28 20:32:20 följande:
    Fast det där med stängd tråd har väl diskuterats ganska länge här, till och från. Senast ganska nyligen  (?) när vi upptäckte FB-rekommendationerna...? Och den här gången vann de tänkta fördelarna mot nackdelarna, och vi tar steget över. Allihop....
    Så har jag inte uppfattat vare sig tidigare diskussioner, eller den här. Och tvärtemot Kängu, så tror jag att när man konstaterar att alla inte hängde med i den nya gruppsammansättningen, så lägger man ansvaret/skulden eller vad man nu vill kalla dett, i facket "de får skylla sig själva". Det är nämligen det absolut vanligaste när man har en grupp och så några som oroar eller stör ordningen eller friden på något vis-det beror på dem själva. Jo, för det blir ju lite av en störning, att alla inte hängde med. Särskilt om några av er verkligen trodde att alla skulle flytta.
    -Hur ni nu kunde uppfatta det så? Eftersom det enda vi någonsin varit överns om, var att vi nog inte skulle kunna komma överens i saken. Oavsett beslut, skulle vi tappa folk.

    De är där grupperingsbiten kommer in anser jag-då man kan börja spekulera i vilka som hänger var och med vem och varför. Vilket suger fett, när man egentligen ville vara med alla. Och får man lite ont i magen över olika saker i utvecklingen, så ligger det nra till hands att "jamen den eller den får ju skylla sig själv" oavsett vad som hänt. Det är bara min erfafenhet ur livet så långt.

    Det här gäller i grupper i allmänhet-man lägger ansvaret utanför sig själv och bortom sin kontroll. Det är så vi människor fungerar. Den här "vi är väl ändå vuxna människor-frasen" som är så vanlig och välanvänd, har aldrig hjälpt vad jag sett genom livet. Folk är folk, och vi är som folk är mest, och vi följer mönster när vi reagerar, går i försvar, bortförklarar oss, tar illa vid oss etc. Jag tror absolut inte att en sådan här brytpunkt går obemärkt förbi.Självlart finns där en massa känslor och säkerligen mängder av tankar och reaktioner. Somligt som sägs irl mellan olika personer, annat som skrivs i de olika forumen(-som nu alltså är minst tre) och garanterat hur mycket som helst som aldrig yppas alls. Vi är ändå ganska många som på ett eller annat sätt berörs och uppmärksammar utvecklingen.

    Om nu ingen alls tänker eller tycker något alls om något som helst, utan alla bara umgås helt friktionsfritt överallt där alla umgås, jamen då är det väl frid och fröjd.
    Själv hoppas jag, att de av er som fortsätter läsa här, även skriver. Så det inte blir så, att om någon fler än jag sitter kvar här och snackar, så har vi från och med nu typ hela gamla gänget som smygläsare. Det vore udda.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • BrudSommar2006

    PB, jag tror ändå att det blir svårt att fortsätta skriva här och må bra av det för man vet inte vilka av de andra som är smygläsare och de som ändå skriver vet man skriver saker man aldrig får veta om på det andra stället. Jag har ju som sagt rent principiellt inget emot det andra forumet, bara att vissa bestämmer hur vi ska göra och deras åsikter betyder mer än vi som faller ifrån och redan där har de ju valt vilka de helst är polare med och där har du dina grupperingar redan från dag ett.

  • Ore

    Åh, så har jag uppfattat diskussionen. Att vissa känt sig mer och mer obekväma med att skriva på ett öppet forum, och begränsat sig mer och mer allt eftersom i vad de skriver. Och när det här med FB-rekommendationen kom var det en del av de som tidigare sett att vi var kvar här, som började svänga.

    Och förändring i gruppdynamiken blev det ju redan när folk började hoppa av här, för att de inte kände sig bekväma. Redan där började förändringen. Så frågan är om man ska utesluta de som hoppat av, typ "synd för er", när det egentligen är rätt så lätt att bara byta till en annan plattform.

    Jag tror att diskussionen kommer bli ungefär densamma, faktiskt. Inga större skillnader, litet mer tydlighet och inte så svepande beskrivningar ibland. Men det upplever jag som positivt, faktiskt. Mer likt hur man pratar med sina vänner irl. Angående grupperingar hit och dit, så finns ju de redan på det viset att folk träffar varandra litet här och där i olika konstellationer.

    Och diskussion i tre forum är det faktiskt inte. FB-gruppen är tämligen anonym, skulle jag vilja påstå. Det är ett fåtal känsliga grejer som skrivits där, dessa kommer garanterat att kunna tas i det stängda forumet så den gruppen skulle vi nog lika gärna kunna ta bort, gissar jag. Sedan har några saker kommenterats på FB, ofta skrivs samma saker där som här i tråden så att man ibland läser här och tänker "ja, det såg jag ju på FB". Eller tvärtom. Någon gång har det dykt upp något kryptiskt, som får en att tänka att "oj, jag måste till tråden och kolla vad som är nytt".

    Sedan igår är dock det stängda forumet ett faktum, och det verkar som att de flesta flyttar över dit. Jag har ju själv en gång i tiden, för rätt länge sedan, tagit det tråkiga beslutet att inte vara aktiv i systertråden här på BT eftersom jag inte hann skriva i två trådar, och att det fick mig att känna mig splittrad på något sätt... Det är jättetråkigt att inte alla vill följa med, men jag tror inte det kommer leda till två parallella diskussioner. Och hittills tänker jag verkligen inget annat än att det är tråkigt att inte alla väljer att följa med gruppen som faktiskt bara är ett knapptryck bort. För mig är det ungefär som att gå på café med min glutenintoleranta väninna. Nej, vi kanske inte hamnar på mitt favoritcafé. Någonsin. Men det känns ändå viktigare att även hon kan få något att äta... Litet samma här. Ja, största chansen att få med alla är att lämna BT. Så upplevde jag det. Och då känns det otroligt tråkigt att behöva inse att i och med flytten - som de flesta verkligen ville ha, så gick det ändå inte att få med alla.

  • Ore
    BrudSommar2006 skrev 2011-09-28 21:49:29 följande:
    PB, jag tror ändå att det blir svårt att fortsätta skriva här och må bra av det för man vet inte vilka av de andra som är smygläsare och de som ändå skriver vet man skriver saker man aldrig får veta om på det andra stället. Jag har ju som sagt rent principiellt inget emot det andra forumet, bara att vissa bestämmer hur vi ska göra och deras åsikter betyder mer än vi som faller ifrån och redan där har de ju valt vilka de helst är polare med och där har du dina grupperingar redan från dag ett.
    Åh, vad tråkigt att du känner så... Jag har ju inte ens funderat på att folk skulle ha något emot själva flytten i sig. Oro över att saker skulle förändras, på sikt. Men inte det. Så jag har bara sett det som att antingen flyttar vi och då kan alla som är med nu vara med, typ. (Här har jag dock antagit att anonymiteten på ett stängt forum är tillräcklig...) Men är vi kvar här så försvinner folk, de facto.

    Trodde faktiskt inte att det skulle bli ett pest- eller koleraalternativ av det hela.
  • BrudSommar2006

    Ja du Ore, du sade det själv, vi kanske aldrig hamnar på favoritcaféet. En person hoppar av här och då flyttar ni på er och istället är det en handfull som ni blir av med. Grattis.

  • nennesjuttioåtta

    Nä, PB. Så tänker inte jag och blir lite sur att du ens tror det. Vi har pratat om att ha en stängd tråd i flera år, kanske redan efter första ? men det har runnit ut i sanden och vi (??) tyckte då att smygläsarna som kom ut i ljuset rörde om bra. Men nu kommer ju inga fler (090606, du skulle kommit förr!) och vi vill ju fortfarande umgås och vill väl komma till en ny nivå där vi lär känna varandra ännu mer. Som att vi dejtar och nu flyttar ihop. Ore skrev väldigt bra också. Jag tycker du lägger orden i munnen på "oss" som går vidare och att det är "vi" som kommer prata skit om "er" som är kvar. Låter som fördomar mot att tjejer inte kan umgås i grupp och jag trodde vi hade överbevisat det men visst, gruppdynamikkunskap i all ära och jag pratar bara för mig själv nu men vi är inga bitches som står i egen ring på skolgården, så har iaf inte jag uppfattat det. Och jag tänker inte smygläsa om jag inte ska hänga här, för jag hoppas ju att tråden stannar av för att alla är i den andra. Men det verkar ju inte hända och det är sorgligt men vi har ju tappat många från starten och det är synd men vi minns ju dem ändå med värme. Clownis, Pirr, Agust, Page, frejis... För att nämna några. Det kommer hända i nästa tråd också.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!