• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Oupsie

    Både Snorkis och Vickan, ni är godkända. Likaså alla andra som har registrerat sig idag.

    Det är något konstigt med inloggningen, när jag loggar in som admin, så kan jag bara använda inloggningen nere, men ska jag logga in som Oupsie, då kan jag bara använda inloggningen uppe till höger. Testa den andra inloggningen än den som inte fungerade. KonstigtObestämd. Ni ska kunna komma in båda två i alla fall .

  • Snorkfröken77

    Izzie - Grattis igen och fy för mardrömsförlossning och infektion

    AM - Grattis till dig också till din lyckade operation. När jag hade gjort titthålsoperation hade jag ont i axlarna helt plötsligt väldigt långt efter, då vet jag att man sa att det var gasen man "blåste" upp magen som spökade att det tog tid innan den gick ur kroppen och orsakade obehag.

    Cicci - Supergrattis till nya jobbet! Det har du förtjänat! Skål

    Angående bebisbubbla, jag tycker det är självklart att far-och morföräldrar ska få komma och hälsa på en gång, men inte att de ska komma hela tiden (som våra ville/vill) man måste ju få landa också och orka med att träffa kompisar och sig själv.
    När det gäller amningen körde jag Litens variant och var halvnaken och var därför jättestressad att Leffelina skulle bli hungrig när vi hade besök. För övrigt var ju våra matningar en cirkus, lol, här kommer en förkortad variant: Leffelina skriker, vi inser att det nog är matdags, jag hasar efter en amningskudde och maken bär Leffelina. Vi letar reda på amningsnappen (som märkligt nog försvann mellan gångerna!) Jag klämmer fast nappen och frågar maken om den sitter rakt. Han kommer med Leffelina och försöker lägga henne rätt, vi kämpar så några minuter medan Leffelina skriker i högan sky, jag svettas och amningsnappen fylls sakta men säkert. Leffelina får tag på nappen och sliter bort den från min bröstvårta (varje gång!) och mjölk rinner över henne och mig. Hon blir ännu ilsknare och jag får inte dit nappen då den bara halkar omkring i mjölken så jag försöker hålla i den och henne samtidigt = dömt att misslyckas. Under tiden står maken och hejar på och försöker justera Leffelina till rätt position. Till slut lyckas hon få tag, suger några tag och tvärslocknar. Antiklimax...Vi får inte fart på henne hur vi än gör. maken går och blandar ersättning och ger henne, hon dricker glatt och krånglar ingenting... Herregud vilken fars det var.

    När det gäller mitt problem med svärmor så ställdes det på sin spets här för någon vecka sen, hon klev över gränsen kan man säga och maken fick ta ett snack med henne. Verkar som att hon fattade och det känns lugnt just nu, jätteskönt.

  • BrudSommar2006

    Jag har väl inget principiellt emot det stängda forumet, jag bara skulle helst slippa att hänga på ett ställe till när jag ändå kommer att hänga på BT.

    Jo, maken verkar ha fått ändan ur och håller på och försöker boka nu men det blir en helt annan resa än vad vi från början tänkt oss, eller vad jag från början tänkt mig. Det blir fredag till måndag istället för torsdag till söndag men det är väl sak samma hoppas jag, har i och för sig inte kollat med mina föräldrar men det får gå. Min resa jag från början ville göra får helt enkelt vänta.

  • BrudSommar2006

    Snorkis, påminn mig, varför var du tvungen att hålla på med amningsnappen?

    Izzie, usch för smärta, men hoppas att det läker nu.

    Vad mer, hm, får återkomma imorgon.

  • Snorkfröken77

    BS - Jag har för små bröstvårtor Skäms Leffelina letade som en galning och blev argare och argare...En BM på BB förstod problemet och gav mig nappen, då kunde hon iaf hitta var hon skulle suga.

  • Oms

    Nu har jag anmält mig till det stängda forumet tror jag, minns inte ens vilken emailadress jag angav där då jag gjorde det samtidigt som jag debaterade med dottern och kompis samt stekte pannkakor.


     


    Cissi - jättekul med nytt jobb och självklart ska du skryta på!! Det är alltid ngt man ska/Får vara glad över i min värld då det är så pass stort för ens egna välmående att jobbet fungerar. och gör det inte det behövs peppningen till att hitta nytt och om man hittar nytt så tycker jag att man ska lyckönskas! så heja dig!!


     


    Ang bebisbubbla så ska ni alla vara glada att ni inte har barn med en västafrikan Då pratar vi maximal uppvaktning exakt 1vecka efter förlossningen! Japp, då är det en namngivningsceremony och man har i de bästa fallen bara de närmaste 50 personerna hos sig i ca 8 timmar ( och ca 10 till i ytterliggare 8h då det ska lagas mat o städas osv) i värsta fall pratar vi stor lokal och flera hundra gäster som droppar in när de känner för det mellan 12 på dagen till typ 3 på natten.... Då finns det ingen tid för att vara blyg, pryd, besvärlig etc utan det e bara o köra på "go all in" har nog aldrig varit ett lämpligare uttryck då det är det man måste vara för att det ska fungera.


     


    Jag har haft tur, med stora dottern hade vi festen på annan ort. jag var med i ca 9 timmar och sen åkte jag hem m lilltjejen vi var ca 100st. mina föräldrar o syskon var med och det var jättetrevligt. med lilltjejen hade vi det hemma. vi var nog runt 30 pers men de sista gick vid 21 på kvällen så det var heeeelt ok faktiskt. sen var det städning och sortera alla presenter man fick, samt att frysa in bakverk o mat som man inte hade lyckats ge bort till gästerna när de gick hem


     


    nä, nu ska maken betala lite räkningar så over and out

  • Fru E

    NÄr jag ändå gör gästspel ;- så är det kanske dags för en Skåneträff snart

  • Oupsie

    Ja, en träff snart hade varit kul . Det kanske kan bli lättare att diskutera i det stängda formet, genom att starta en tråd bara om det.

  • nennesjuttioåtta

    Fru E – ja, det är Oupsie du (och övriga) ska inboxa. Hur mår du?

     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!